nightrunner 9 Opublikowano 26 września 2010 Opublikowano 26 września 2010 Ściągnąłem ten patch do HR dodający obsługę Move'a (ponad 1 GB!) i nie mam co prawda 100% pewności bo ostatnio grałem parę miesięcy temu, ale wydaje mi się, że podrasowali nieźle grafikę. Tekstury, obiekty mam wrażenie że się lepiej prezentują. Czy ktoś też ma takie wrażenie czy to tylko moje urojenia? :tongue: Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 26 września 2010 Opublikowano 26 września 2010 tez młem takie urojenie w demie Cytuj
Szymex97 0 Opublikowano 7 października 2010 Opublikowano 7 października 2010 Mam pytanie co do heavy rain move edition, czy jest tam tylko obsuga kontrolera, czy tez mozna zagrac padem. Bo chyba nie oplaca sie kupowac zwyklej wersji dlatego pytam, czy jak zakupie ta wersje heavy rain move edition to czy bede mogl normalnie w opcjach zmienic gre padem. Z gory dziekuje. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 7 października 2010 Opublikowano 7 października 2010 Tak będziesz mógł grać normalnie padem Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 Jedna rzecz mnie zastanawia. Premierowe edycje HR maja kategorię wiekową "18", a Move Edition juz tylko "15". Czym te edycje się różnnią, czy dużo powycinano w stosunku do oryginału ?? Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 (edytowane) Zakończeń jest 17 no pewnie, że można nie zginąć Jaydenem (agentem FBI) podczas walki z Shelbym. A nie puknięcie Madison oczywiście, że coś zmienia przede wszystkim ma to wpływ na jedno z zakończeń. Nie zabicie dilera jest akurat bardziej marginalne bo w tym wypadku chodzi o próby i o dostanie kolejnych liter adresu. A co z Madison miałeś za zakończenie? Edytowane 16 października 2010 przez SłupekPL Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 No właśnie a jakbyś nie przespał się z Madison to by nie zamieszkała z Ethanem I Shaunem pod warunkiem, że by przeżyła ;]. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 No właśnie a jakbyś nie przespał się z Madison to by nie zamieszkała z Ethanem I Shaunem pod warunkiem, że by przeżyła ;]. No to widze, ze nigdy nie zobacze wszystkicj zakonczen bo mi zycia nie starczy. ;( Przydalaby sie jakas strona z zakonczeniami i z wyborami, ktore zaowocowaly takim efektem koncowym. Mówisz i masz: http://www.kikoo.pl/artykuly/146-1/Trofea-Heavy-Rain-poradnik/ Cytuj
Wredna 2 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 Wszystkie zakończenia można zobaczyć dosyć szybko. Wcale nie musisz gry 17 razy na różne sposoby przechodzić. Co do Fahrenheita, to grałam. W sumie tylko zaczęłam i nie skończyłam, bo gra nie była moja. Ostatnio zakupiłam własną kopię, żeby dokończyć. Po przejściu mogę zdać relację. Na razie jestem w stanie napisać tyle, że przyjęłam ją pozytywnie. Cytuj
Renton 1 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 Nie będę ukrywał, że osobiście nieco się na HR zawiodłem. Spodziewałem się większej swobody, interakcji, bardziej kopiącej dupsko fabuły, ale wyszło podobnie jak w przypadku poprzedniej gry QD, czyli z niewykorzystanym w pełni potencjałem i po łebkach jeżeli chodzi o scenariusz. Czuję niedosyt, z lekką nutką niesmaku. Aha Fahrenheit>Heavy Rain Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 dla mnie zdecydowanie Heavy Rain>Fahrenheit. A fabuła wg mnie kopie dupsko - dużo zapożyczeń z filmów, zaskakująca tożsamość zabójcy, mroczny klimat i świetna oprawa. Jedyne czego nigdy nie wybaczę Sony w przypadku tego tytułu to nakaz implementacji Move zamiast wydawania dodatkowych epizodów rozszerzających wątki główne. QD mogłoby kiedyś przynajmniej scenariusze tych niezrealizowanych dlc umieścić w necie Cytuj
Renton 1 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 (edytowane) zaskakująca tożsamość zabójcy Akurat ten motyw był z pupy wzięty. Kompletnie nieprzekonujący i naciągany. Przynajmniej w moim odczuciu. Edytowane 16 października 2010 przez Renton Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 (edytowane) Heavy Rain>Fahrenheit. dla mnie tak samo. moze nie jako gra ale jako "experience" bo w hr nie ma gameplayu ale fahrenheit troche przegiol ze swoim simon says i the power of bullshit. obie bardzo mi sie jednak podobaja do tego stopnia ze nie sprzedalem bo kiedys chetnie znowu zagram Edytowane 19 października 2010 przez Gattz Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 dla mnie osobiście fahren. nie ma startu do heavy rain przez zbyt duży nacisk na elementy sci-fi Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 I dla mnie HR>>>>>>>>FR. A najlepsze jest, że Cage pracuje nad nowym tytułem . Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 dawaj linka do tego info, nawet nie wiedziałem Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 (edytowane) A proszę bardzo to ostatni news odnośnie nowej produkcji: http://www.ppe.pl/news-3180-Quantic_Dream_rozpoczyna_casting_do_nowej_gry.html Ale pamiętam, że więcej ich było (choć trzeba brać pod uwagę, że również z kategorii plotki). Btw boję się myśleć co dostaniemy za "nietuzinkową perełkę" skoro szukają 13-latki. Gra oczami dziecka molestowanego przez ojca? Nie no żartuję to by był za duży hardcore nawet jak na Cage. Edytowane 19 października 2010 przez SłupekPL Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 Bardzo dobrze, że QD pracuje nad czymś nowym. Nie mogę się doczekać. Jedyne co w Fahrenheit było lepsze niż w HR to większa interakcja ze środowiskiem (i bardziej sensowna) oraz intro. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 skoro rozmowa zeszla na quantic pracujacym nad czyms nowym to ja mam do powiedzenia: nomad soul>hr>indigo prophecy i chce by zrobili nomad soul 2 zamiast pracowac nad jeszcze wiecej simon says Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 Pamiętacie Bowiego w Omikronie? Wtedy to była jazda, teraz twarze aktorów w grach to normalka. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 Ja mam tylko nadzieję, że będzie to EX (coś tam QD wspominało o multiplatformach) i nie z powodu, że jestem fanbojem lub kręci mnie np to że bigdady w to zagra lub nie itp. ale wiadomo od zawsze, że gra robiona na jeden system z założenie lepiej się prezentuje i powstaje w mniejszych bólach. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 np to że bigdady w to zagra lub nie bd ma PS3. ;-) Nie zdziwiłbym się gdyby było to multi. HR okazał się sukcesem więc będą chcieli zaszaleć. Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 Oby nie ;/ podobnie myślę jak Balon. Poza tym ciężko mi uwierzyć, że taki M$ pozwoliłby na taką grę jak HR. Ale właśnie jeszcze przed tym newsem, że QD pracuje nad nowym tytułem pojawił się news, że ich następna gra/gry mają być multiplatformowe... Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 Poza tym ciężko mi uwierzyć, że taki M$ pozwoliłby na taką grę jak HR. Już nie przesadzajmy. Kasa to kasa. Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 (edytowane) Poza tym ciężko mi uwierzyć, że taki M$ pozwoliłby na taką grę jak HR. Już nie przesadzajmy. Kasa to kasa. W sensie? Właśnie przed wypuszczeniem HR nie było żadnej pewności czy gra się sprzeda czy zarobi (to nie był pewniak). To nie pewny fps, wyścigi czy coś w tym stylu to nie gra dla mas. Wątpię żeby M$ wypuściłby takiego niepewnego exa. Ba jestem tego pewien, teraz może i tak patrząc na sukces HR ale przedtem wątpię. Edytowane 19 października 2010 przez SłupekPL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi