nero2082 790 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 (edytowane) http://neogo.pl/polecamy/jedna-scena-dwa-rozne-przebiegi-akcji-drugie-video-z-heavy-rain/ nowa scena bicia typa po twarzy (niewielki spoil), dwie metody jej zagrania Edytowane 27 stycznia 2010 przez black mamba Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 I wlasnie chcialbym podziekowac za dwie rzeczy, a mianowicie za pojemnosc Bluray'a, dzieki ktorej mozna to wszystko zmiescic na jednej plycie oraz nie wiem Sony Poland(?)za to, ze slucha graczy i daje mozliwosc wyboru pomiedzy oryginalnym VA, a nasza w pelni zlokalizowana PL wersja Ktos napisal, ze niby tworca zaleca przejsc gre raz i odlozyc na polke(brzmi troche naciagane), ale podobno sa rozne zakonczenia, a i to, ze jedna osoba nam zginie nie oznacza GAME OVER. Wiec wiadomo trzeba bedzie poeksperymentowac i sprobowac "uratowac wszystkich" badz konkretna postac. Cytuj
daras 3 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 Ktos napisal, ze niby tworca zaleca przejsc gre raz i odlozyc na polke(brzmi troche naciagane) Nawet bardzo naciagane. Z tym jednokrotnym przejsciem to jakas wielka sciema i kolejny argument za faktem iz tworcy chca byc oryginalni. Cytuj
humanno 201 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 "Chciałbym, żeby każdy gracz pzeszedl HR jednokrotnie. Ponieważ takie jest życie. Można w nim zagrać tylko raz.... Dlatego chciałbym, by właśnie tak doświadczyli tej gry ludzie" /David cage To było w 146 PE, Koso pisał o HR relacjonując z GamesCom. Wiadomo, że to scenariusz raczej nierealny i wypowiadając te slowa kolo dobrze to wiedział, ot taki chwyt marketingowy, żeby gra wydała sie jeszcze bardziej real-życiowa. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 Tak, i trofeum za przejście gry ze wszystkimi możliwymi zakończeniami. Cytuj
humanno 201 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 hehe, a gdyby zrobili trofeum za przejście gry tylko 1 raz! To by był dżołk dopiero dla wszystkich trofeo-fetyszystów. :biggrin: Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 dobra, dobra. bez przesadyzmow Cytuj
krak2610 0 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 hehe, a gdyby zrobili trofeum za przejście gry tylko 1 raz! To by był dżołk dopiero dla wszystkich trofeo-fetyszystów. :biggrin: Nie rozumiem Cię. To kiedy by wpadało? Pewnie po pierwszym przejściu. Jak trophy zabrzęczy to już z list nie zejdzie. Cytuj
humanno 201 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 myśle że jakbyś odpalił gre i próbował przejsc gre 2gi raz to by konsola zagrała The final countdown w midi i explodowała kasując trofea. A tak na serio krak, to żartowałem. jaby co. Cytuj
butch.stein 251 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 (edytowane) Kolejna recenzja wypłynęła. Serwis (GamingXP) raczej średnio znany, ale opinię recenzenta oraz wynik warto rozpatrzyć Ocena: 9.2 Plusy: -Wciągająca fabuła; -Wspaniała grafika; -Świetny gameplay; -Głębokie postaci; Minusy: -No "Game" ? Trzeba czekać na opinię jakiegoś większego serwisu Edytowane 27 stycznia 2010 przez butch.stein Cytuj
.... 2 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 http://polygamia.pl/Polygamia/1,95338,7502417,Nowy_zwiastun_Heavy_Rain_jest_pelen_spoilerow.html Cytuj
butch.stein 251 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Nie oglądać ! Ja już tego srogo żałuję ! Cytuj
.... 2 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 te zblizenia na twarze z pierwszych 8 minut gry i akcji w hotelu to chyba takieodpowiedniki ekranow z napisem loading please wait fajnie by bylo gdyby dalo sie wplywac na emocje malujace sie na tych twarzach Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Nie oglądać ! Ja już tego srogo żałuję ! ja kuerwa tez. obejrzalem jak tylko pojawil sie na GT. w zasadzie w trailerze jest pokazany jeden powazny spoiler. co laczy Jaydena i Ethana Cytuj
pawliszak 0 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 osobiście, nie podoba mi się ten tytuł. Rozumiem, że przeżycia są pro, ale jak chce zobaczyć dobrą fabułę to odpalam sobie film i zapadam się w kanapę, a nie myję dupę albo zęby. Ogólnie te "no game" z recenzji gamingxp, wydaję się być prawdą. Ja tam się nie jaram, czekam na konkretne opinie, czy będzie więcej gry czy oglądania. A, i fakt QTE zamiast normalnej rozgrywki też do mnie nie przemawia. To jest moje zdanie, nikt nie musi się z nim zgadzać 1 Cytuj
krak2610 0 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 osobiście, nie podoba mi się ten tytuł. Rozumiem, że przeżycia są pro, ale jak chce zobaczyć dobrą fabułę to odpalam sobie film i zapadam się w kanapę, a nie myję dupę albo zęby. Ogólnie te "no game" z recenzji gamingxp, wydaję się być prawdą. Ja tam się nie jaram, czekam na konkretne opinie, czy będzie więcej gry czy oglądania. A, i fakt QTE zamiast normalnej rozgrywki też do mnie nie przemawia. To jest moje zdanie, nikt nie musi się z nim zgadzać No właśnie mówisz o oglądaniu filmu. A HR to taka gra za fabułą jak w filmie. A do tego sam budujesz sceny i jako tako masz wpływ na rozwój wydarzeń. Mnie tam to jara. Ale szczerze mówiąc w poście miałem napisać co innego. Mianowicie jak możecie masowo oglądać trailery, gameplaye itd. ? Ja to nie rozumiem, jeszcze w takiej grze jak Heavy Rain. Oglądałem z tej gry scenkę w sklepie, bodaj po E3 i mi starczy. Ja nawet przed Uncharted 2 nie oglądałem niczego, tylko trailer z scenami w śniegu, do połowy. Cytuj
Slimeq22 1 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 A ja oglądam i czytam wszystkie niusy o tej grze jestem grą zafascynowany, znaczy się informacjami. Na samą grę już ciułam (Edycje Specjalną). Uważam że ta gra faktycznie nie jest dla wszystkich i nie mam tu na myśli "bariery" wiekowej. Jest na pewno innowacyjna... Osobiście liczę na dojrzałą historię, mam tylko nadzieję że te QTE nie będzie zbyt trudne ( z drugiej strony życie nie jest łatwe ) Pokładam wielkie nadzieje w tym tytule, sam nie wiem czy ściągać wersję demo jak będzie dostępne (chyba że będzie to co pokazali w filmiku 9minut). 1 Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 29 stycznia 2010 Opublikowano 29 stycznia 2010 osobiście, nie podoba mi się ten tytuł. Rozumiem, że przeżycia są pro, ale jak chce zobaczyć dobrą fabułę to odpalam sobie film i zapadam się w kanapę, a nie myję dupę albo zęby. Ogólnie te "no game" z recenzji gamingxp, wydaję się być prawdą. Ja tam się nie jaram, czekam na konkretne opinie, czy będzie więcej gry czy oglądania. A, i fakt QTE zamiast normalnej rozgrywki też do mnie nie przemawia. To jest moje zdanie, nikt nie musi się z nim zgadzać No właśnie mówisz o oglądaniu filmu. A HR to taka gra za fabułą jak w filmie. A do tego sam budujesz sceny i jako tako masz wpływ na rozwój wydarzeń. Mnie tam to jara. Ale szczerze mówiąc w poście miałem napisać co innego. Mianowicie jak możecie masowo oglądać trailery, gameplaye itd. ? Ja to nie rozumiem, jeszcze w takiej grze jak Heavy Rain. Oglądałem z tej gry scenkę w sklepie, bodaj po E3 i mi starczy. Ja nawet przed Uncharted 2 nie oglądałem niczego, tylko trailer z scenami w śniegu, do połowy. Ja nie mam ochoty bawic sie w montazyste i 'samemu budowac sceny. Jezeli ta gra bedzie zlepkiem QTE, to bedzie nie warta 200 zl kupka kupy. Gra ma byc gra a nie filmem, gra moze byc filmowa (jak U2) ale to jest cos zupelnie innego. Jezeli chodzi o trailery, to 99% trailerow jest tak robiona zeby nie spoilowac, jezeli tak nie jest tzn ze ktos jest niedorozwiniety i powinien poleciec z firmy. Stad tez wniosek ze zadne wydarzenia fabularne przedstawione w trailerach nie sa tym na co wygladaja, wrecz przeciwnie maja na celu zmylenie. Inna sprawa ze jak ktos traktuje jako spoiler to ze gdzies tam jest lokacja wygladajaca w taki a nie inny sposob i ze naszym 'przeciwnikiem' bedzie ktos taki a nie inny. Na to juz nie ma rady i wtedy faktycznie najlepiej unikac trailerow. Cytuj
VViking 0 Opublikowano 29 stycznia 2010 Opublikowano 29 stycznia 2010 Oglądałem przed chwilą filmik z gametrialers, pokazujący część sceny w markecie. Ciekawe jest to, że moment w którym postacie chodzą pośród tłumów, na otwartej przestrzeni działa płynniutko, bez zacięć. W trailerze "for love", pokazującym postać Ethan'a, widać było wyraźnie, że framerate tam chrupie. Tak samo zresztą twierdził koleś opisujący wersję preview, na ps3site. Czyżby to poprawili, czy po prostu ten filmik został podrasowany i nie jest bezpośrednio z gry? Co myślicie? <_< Cytuj
YETI 10 987 Opublikowano 29 stycznia 2010 Opublikowano 29 stycznia 2010 (edytowane) Playtest i konkurs http://www.ps3site.pl/playtest-heavy-rain-ps3/33888/ Edytowane 29 stycznia 2010 przez YETI Cytuj
.... 2 Opublikowano 29 stycznia 2010 Opublikowano 29 stycznia 2010 http://neogo.pl/polecamy/kolejna-ofiara-zabojcy-z-origami-?-trzecie-video-z-heavy-rain/ Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 29 stycznia 2010 Opublikowano 29 stycznia 2010 najlepszy deszcz ever? 8) nie widziałem lepszego Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 29 stycznia 2010 Opublikowano 29 stycznia 2010 (edytowane) Wiadomo już co będzie zawierać demo HR, które pojawi się 11 lutego. Zgodnie ze źródłem w demku będziemy mieli do przetestowania dwie sceny, dwóch bohaterów. Pierwsza to scena z agentem FBI Normanem(dokładnie nie wiadomo jaka, ale stawiam dolary przeciwko orzechom że to pewnie będzie znany wszystkim gameplay ze wysypiskiem śmieci/złomu), a w drugiej pokierujemy Scottem, prywatnym detektywem(tu też nie wiadomo dokładnie jaka, ale pewnie chodzi o tą z Hassanem i sklepem). Co więcej zgodnie ze wcześniej już podanym źródłem, za DLC z wypychaczem zwierząt(które będzie dodawane do ek) osoby chcące go kupić z pss będą musiały zapłacić 5$, więc pewnie na naszym pss będzie to 22zł(tak jak level packi do LBP). Czyli nie aż tak drogo, jak dla mnie. Ciekawi mnie czy SCEP będzie też polonizowało te dodatki? Chociaż w to bardzo wątpie. P.S. Czemu amerykanie zawsze mają się lepiej. Nie dość, że mają premierę o trzy dni wcześniej od nas, to jeszcze ci którzy zamówią preorderowo HR będą mogli jeszcze wcześniej(przed premierą) pobrać ten pierwszy epizod z Heavy Rain Chronicles . Przynajmniej okładkę mamy o wiele lepszą Edytowane 29 stycznia 2010 przez MBeniek Cytuj
froniu 1 Opublikowano 29 stycznia 2010 Opublikowano 29 stycznia 2010 Premierę mają dzień wcześniej, no chyba że mieszkasz w UK to 3 dni http://blog.eu.playstation.com/2010/01/08/heavy-rain-approaching/ http://blog.us.playstation.com/2010/01/heavy-rain-officially-releasing-on-february-23/ Premiera w US 23 Lutego a w Europie 24 Lutego (UK i Irlandia 26 Luty) Cytuj
YETI 10 987 Opublikowano 30 stycznia 2010 Opublikowano 30 stycznia 2010 Nowe screeny http://www.ps3site.pl/zupelnie-nowe-screeny-z-heavy-rain/34198/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi