MBeniek 3 260 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 (edytowane) 3mln zagrało czy kupiło? Jeśli to drugie to wynik jak na exa znakomity. HR, jak dotąd, sprzedało się w 2mln egzemplarzy (pisał o tym sam Cage, a VGC podaje bardzo podobną liczbę). Czyli milion osób grało na "używkach" - co moim zdaniem jest bardzo dobrym wynikiem, myślałem, że zwłaszcza przy takiej czysto singlowej grze proporcja będzie odwrotna. W ogóle 2mln to strasznie dobry wynik - nie dość, że to gra tylko single "na 10h", nowe ip, bez mutli, to jeszcze tylko na PS3 (a powiedzmy sobie szczerze, że nie wszystkie ex'y sprzedają się tak dobrze). Nie dziwię się czemu Sony podpisało umowę z QD na kolejną grę (gry?) od nich dostępne tylko na PS3 (tzn. mam nadzieję, że David zdąży jeszcze wydać jakiś tytuł jeszcze na tą generację) . Edytowane 5 grudnia 2011 przez MBeniek Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 Racja, nawet 2mln sprzedanych kopii to świetny wynik. Ale mnie to nie dziwi, przecież to gra prawie idealna imo. btw. chyba tylko na GTA V czekam równie mocno jak na nową grę od Quantic Dream... <marzyciel> Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 nie wierze ze jeszcze sie ten crap sprzedaje, przepraszam moja opinia. 4 Cytuj
Gość Drozdoo Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 wielka szkoda że nie dodali wiecej DLC.. świetna gra! Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 Czy jest patch pozwalający grać na zwykłej edycji przy użyciu move ? Nie wiem,czy inwestować w move edition,czy łykać zwykłą wersję . Cytuj
Grez 33 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 (edytowane) na 95% jest taki patch, bo jak dobrze pamiętam, to po instalacji tej gry jakieś pół roku temu, nie mogłem normalnie grać na padzie w tą grę. i dopiero w opcjach obczaiłem że jest włączone sterowanie muve'm. lecz pamiętaj że edycja muve zawiera cały cyfrowy dorobek (misja, motyw . . . ) Edytowane 9 lutego 2012 przez Grez 1 Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 Czyli warto zainwestować .Ok, thx. Cytuj
Grez 33 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 wolałbym aby ktoś potwierdził moje 'przypuszczenia ' bo to było dość dawno temu i jestem 'tylko' praktycznie pewien. (95% to nie 100% ) Cytuj
K@t 116 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 Jest patch na 100%, obowiązkowy zresztą, waży sporo. Cytuj
Sowaa 27 Opublikowano 22 marca 2012 Opublikowano 22 marca 2012 Mam pytanie, przymierzam sie do zakupu Heavy Rain i zależy mi na dorwaniu jak najbardziej kompletnej edycji. Dostępne edycje to: - zwykła - move edition - platinum move edition W wypadku obu ostatnich wymienionych edycji pudełka zawierają informację o dodatkowej zawartości w postaci taxidermist, tematach dynamicznych i soundtracku. Coś mnie tknęło by zweryfikować tę informację, natknąłem się na mase utyskiwań, że tej dodatkowej zawartości w edycji platynowej nie ma, wyparowała :o Natomiast w zwykłym move edition jest ona obecna, a Sony do dzisiejszego dnia ma gdzieś zrobienie swoich klientów w konia. Czy to prawda? Czy jak upoluję "zwykłą" move edition to będę mógł bezproblemowo cieszyć się dodatkową zawartością, czy tam też są te same kwiatki? Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 22 marca 2012 Opublikowano 22 marca 2012 Ja posiadam platinium move edition i mam w niej soudtracka, motywy na ps3, dodatkowy niezwiązany z fabułą epizod. Więc wszystko co trzeba. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 marca 2012 Opublikowano 22 marca 2012 Mam tę samą wersję co Lukas i jest w niej wszystko. Cytuj
Sowaa 27 Opublikowano 23 marca 2012 Opublikowano 23 marca 2012 Dzięki wielkie za odpowiedzi Najwidoczniej z wersją na polski rynek jest wszystko ok Ten temat mnie przeraził, 11 stron utyskiwania na platinum move edition. http://community.eu.playstation.com/t5/Heavy-Rain/missing-bonus-content-on-move-platinume-edition/td-p/12740291 Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 25 marca 2012 Opublikowano 25 marca 2012 Też mam wersję platynową move i wszystko w niej jest, także kupuj bez paniki. Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Opublikowano 22 kwietnia 2012 a czy w wersji PL można zmienić język na ENG? Bo ja niestety nie trawię gier po polsku a pamietam, że np któryś killzone nie miał możliwości zmiany języka Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Tak można bez probemu grać z oryginalną ścieżką. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 Heavy Rain Ciężko ocenić ten tytuł.. Jest bardzo dobry, trzyma w napięciu i.. w sumie zakończenie mnie trochę zaskoczyło. Ogólnie jednak większe wrażenie zrobił na mnie swego czau Fahrenheit (pomijając okrutnie zepsutą końcówkę gry). Strona techniczna to najwyższa półka - animacje, dźwięki, grafika (tylko miejscówki na zewnątrz trochę odstają). Niestety sterowanie, a konkretnie chodzenie z deka kuleje i czasami bywa irytujące. Tak samo czytelność napisów z wyborem niekiedy aż za słaba. Ze 2 czy 3 razy zdarzyło mi się wybrać nie to, co chciałem bo nie było praktycznie widać loga przycisku. Tak, jak pisałem ciężko dać mi konkretną ocenę... Tytuł ma swoje wady, ale jst to jednak coś unikalnego, co jednak powinien sprawdzić każdy posiadać PS3. Powiedzmy, że.... 9- W jakim sensie zakończenie ? Biorąc pod uwagę że jest ich kilanaście rozwiń myśl Cytuj
Emet 1 088 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 Heh.. krótko... powiem szczerze, że zaskoczyło mnie trochę to, kto okazał się zabójcą Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 No to dobrze pociągneli fabułę w takim razie. Ja też się trochę zaskoczyłem ale miałem swój typ trochę wcześniej niż dowiedziała się o tym Madison. Fajnie też że nie natknąłeś się na żaden spoiler. Ja zanim zagrałem natrafiłem na jeden chyba w statusach, ale okazał się nieprawdą Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 No ja typowałem Chociaż z reguły tak jest, że ktoś zły i niedobry przez większą część gry/filmu na końcu okazuję się że nie zawinił w sumie z niczym, chciał dobrze, więc byłem prawie pewny że mimo wszystko mój typ jest zły Jednak szczerze mówiąc nie myślałem, że będzie to ktoś z głównej czwórki. Od razu skreśliłem Madison i w sumie Shelby też odpadł bo wydawał mi się zbyt dobry. Ethan też mi nie pasował, no co porywał by dzieciaki przez te schizy? Został Norman ale on taki jakiś pierdołowaty i spodziewałem się że zabójcą jest jakiś mniej ważny bohater a tu takie zaskoczenie Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 No mi zakończenie wbiło chyba największego ćwieka w historii gier. Szpil przerzedłem 1 raz (w sumie jak każdą grę ), zniszczył mnie on i nadal to dla mnie nr 1 gra tej generacji jak nie całego growego życia. 1 Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 30 maja 2012 Opublikowano 30 maja 2012 David Cage: „Jestem niezadowolony z Heavy Rain” Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 co do "mocy" to każda ich gra miała jakies moce i elementy nadprzyrodzone, farenheith i heavy rain też. najwyrazniej to lubią Nie mogę sobie nic na ten temat przypomnieć. Napisz o co ci chodzi bo ciekaw jestem czego nie pamiętam, albo co ty sobie wymysliłeś Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 Ciekawe że w tym wywiadzie Cage nie dodał: "scenariusz", bo ogółem wszystko jest bardzo dobre, ale scenariusz miał większy potencjał. Dla mnie Cage jest świetnym reżyserem, ale scenarzystą marnym. Pewnie Beyond też on pisze, geez czemu nikt mu nie powie żeby zatrudnić jakiegoś dobrego storywrittera. Dla mnie jak i Farhenheit jak i Heavy Rain miały ogromny potencjał. Ogólnie akurat w Heavy Rain nie jest tak naiwnie jak w Fahhenheicie, ale i tak spodziewałem się czegoś ambitniejszego w kwestii rozwiązań. Tu by się przydał jakiś dobry gość od kryminału, by intryga miała lepszy wymiar na końcu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi