Slim pl 0 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Więc tak. Przeszedłem raz grę (42 lvl, 19 h 36 min), terazacząłem grać drugi raz i chcę zrobić achievementy Ally. Wybrałem Kaidena i Ashley, ale jest to dopiero sam początek gry i zastanawiam się, czy by jednej z postaci nie wymienić, bo jak wiadomo w późniejszej fazie gry trzeba wybrać kogo z nich uratować (ta akcja z bombą). Druga postać wtedy ginie i chyba nie ma możliwości zrobienia achievementa. Czy jednak do tego czasu powinien on wpaść? Powinien wpaść, mi z Liarą wpadł zaraz po Noverii (Feros -> Noveria -> Vimir). W przypadku ME "większość" znaczy tyle co 45 misji pobocznych i 15 z głównego wątku, co przekłada się na 70% gry. Cytuj
Gość Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Z perspektywy czasu i po opadnieciu emocji po swietnym endingu moj optymizm opadl. Oprocz watku fabularnego cale te zwiedzanie planet i eksploracja budynkow naniesionych metoda cut and paste jest niezmiernie nuzace. Reszta tak sobie mi przypasila, ale ja nie lubie RPG i ME tego nie zmienil, nie moje zalozenia. Odpalilem KOTORa i archaizmy mnie zabily, a kiedys zagrywalem sie w niego (magia SW). Coz czekam na krok w strone Knights of the Old Republic 3. Cytuj
Slim pl 0 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Dziś skończyłem grę bodajże piąty czy szósty raz. Wcześniej skończyłem parę razy na poziomie Żołnierz. Ostatnio zaś na Zabójca (pominąłem Weterana), ale nie zaliczyło mi osiągnięcia. Postanowiłem, że przejdę grę raz jeszcze, coby utrwalić sobie fabułę i zdobyć te dwa achivy za wyższy i najwyższy poziom trudności (nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że nie ma już nic powyżej Zabójcy). Nawet nie jesteście sobie w stanie wyobrazić jak się zdziwiłem NIE dostając osiągnięcia Medal of Valor. Zajrzałem do opcji a tam nowy poziom trudności Szaleństwo . No i przechodź grę jeszcze raz, ale dam radę... utrwalę sobie fabułę i w ogóle :potter: . Prawdę mówiąc gra jest tak świetna, że po ponad 100h dalej mi mało . Najfajniejsze jest to, że ile razy przechodziłem grę tyle różnych zakończeń widziałem (może dużych różnic nie było, ale zawsze - nie będę spoilerował). Do 29 stycznia daleko... mam nadzieję, że w "dwójce" będzie dużo odniesień do oryginału. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 (edytowane) Z perspektywy czasu i po opadnieciu emocji po swietnym endingu moj optymizm opadl.... Miałem podobnie i kończąc główny wątek spróbowałem z trudem zaliczyć jeszcze raz.Z braku czasu nigdy żadnej całej gry nie przeszedłem ponownie, nawet Zeldy .Twarde postanowienie i pierwsze godziny są już do przebolenia ale będąc już na Cytadeli ponownie zawitała nużąca dłużyzna. Dla mnie najtrudniejszy moment w grze, choć z czasem odkrywając jej złoty środek wystarczył 4 godzinny czas gry i wsiąkam ponownie uzależniając się i odkrywając jednocześnie to czego sie nie udało za pierwszym razem, najlepszą atmosferę oddaje grając w przyciemnionym ciemnym pokoju i analizując bez pospiechu chłonąc każdy poboczny wątek, układ planetarny bardzo skrupulatnie i na spokojnie, nadal będąc pod wrażeniem tej świetnej gry a moment pojawienia się na księżycu widząc w tle wiszącą w oddali planetę Ziemię, podkręca klimat i daje poczucie choć w sporadyczny sposób spełniania niedoszłych marzeń... Edytowane 3 stycznia 2010 przez Bushisan Cytuj
Slim pl 0 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 Można by pokusić się o napisanie szczegółowego streszczenia fabuły Mass Effect. W parę osób dalibyśmy rade . Dodać nowy topic do tego działu i spróbować, pewnie nie jedna osoba byłaby za to wdzięczna. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Ja osobiście jestem za tym aby namawiać osoby, które nie miały styczności z Mass Effect do przejścia tej gry. Topic ze szczegółowym streszczeniem fabuły jest, moim zdaniem, niepotrzebny. Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Gdyby ta gra była w 100% po angielsku to inna sprawa. Ale jest po polsku! Jeżeli ktoś nie zrozumiał fabuły w trakcie gry to albo nie czytał codexu (czyli po co mu streszczenie, skoro i tak go nie interesuje fabuła), albo nie potrafi czytac ze zrozumieniem (po co streszczenie, skoro i tak go nie zrozumie?). Gooral ma racje, topic niepotrzebny Cytuj
Slim pl 0 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Mi wydaje się, że skoro robi się osobny dział, który jest poświęcony konkretnej serii/trylogii to przydałoby się zamieścić w nim jakieś konkretne info, coś produktywnego. Poza tym, miałoby to być streszczenie dla "koneserów". Tzn. takie streszczenie, które "wyciskałoby" z gry wszystkie soki, bo nie chce mi się wierzyć, że pamiętasz wszystko z tak rozległego uniwersum. Chodzi o to, że w przyszłości grając w ME2, gdy napotkamy - dajmy na to - na nazwisko Kyle (wiadomo... coś nam w bańce zaświta), można było wejść do tego topica, dać Ctrl+F i sobie przeczytać kim w/w osobnik jest i co zrobił. Takie polskie MEWiki, może nie na taką skalę, ale o podobnym założeniu. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 (edytowane) Czyli chcesz żebyśmy przetłumaczyli to co jest na angielskim ME Wiki? Jeśli tak, to naprawdę nie widzę sensu by takowy topic zakładać. Odsetek osób nie znający angola i nie mogący znaleźć info na ME Wiki ENG to margines, więc dla niego nie ma potrzeby się wysilać. A poza tym jeśli ktoś w trakcie grania w ME2 spotka wspomnianego Kyle'a wystarczy zapytać się w temacie o dwójce. Kto zna angola znajdzie info na ME Wiki i odpowie takiej osobie po polsku na Cytadeli. Edytowane 3 stycznia 2010 przez Gooral Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Dokładnie. Zresztą, Slim, jeżeli chcesz to rób, nikt przecież nie zabrania. Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Szybkie pytanie. Ponieważ cena gierki spadła do zadowalającego poziomu zastanawiam sie nad kupnem i teraz brać POLAKA czy ANGLIKA? Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 To tak jak byś pytał czy brać z dźwiękiem czy bez. Bo jak kupisz Polaka i tak wyłączysz głos. :potter: Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Weź cokolwiek, każda europejska i amerykańska ma napisy PL. Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=891811494 mam na dzieje że ta też, bo licytuję ją Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Tu masz tanio. http://allegro.pl/item897670220_xbox_360_mass_effect_pal_polska_wersja.html I kup teraz więc bawić się w licytowanie nie potrzebujesz. Cytuj
Strong 2 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 W jezyku polskim sa napisy, glosy po angielsku. Ja duzo bardziej zadowolony bylbym z wersji w naszym rodzimym jezyku. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 No i w ME2 dla takich jak ty nie zadowolonych z "tylko napisów" zrobili pełen dubbing. Cytuj
marcin111555 0 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 (edytowane) Teraz w niektórych sklepach są promocje gier na X360 - wersji classics za 59zł Wśród nich jest też ME PL w edycji 2 płytowej - sam dzisiaj kupiłem i jestem zadowolony tym bardziej ze jeszcze nie grałem wcześniej w "efekt masy" Myśle więc że nie ma sensu płacić 40-50 zł za edycje zwykłą i w dodatku używaną. Teraz na allegro jest podobna gorączka co na Assasin'a 1 przed premierą dwójki, duzo osób zwietrzyło okazje łatwego zarobku. Na 2 płytce są: -komentarze twórców -filmy dokumentalne -mnóstwo Concept Art'ów -ścieżka dźwiękowa z gry -trailery -premium theme i obrazki na profil -dodatek "Bring Down The Sky" Co do gry - 4 godziny od rozpoczęcia nonstop jak narazie i pewnie na tym się dzisiaj nie skończy. Fabuła po pewnym czasie wciąga niemiłosiernie Edytowane 25 stycznia 2010 przez marcin111555 Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 I to jest chyba najlepsza oferta dla matriksa. Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Teraz w niektórych sklepach są promocje gier na X360 - wersji classics za 59zł Wśród nich jest też ME PL w edycji 2 płytowej - sam dzisiaj kupiłem w jakich sklepach można to nabyć?? MM, Empik?? Cytuj
marcin111555 0 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 (edytowane) Promocja wygląda na dużą więc raczej będzie w obu. W MM jest na 99% ale pewnie w cenie 69zł - oficjalnej microsoftu. Ja swoja kupiłem w Auchan - ta sama promocja tylko 10zl taniej. Do Empików nie chodzę ale pewnie też są Najlepiej zadzwoń do najbliższego MM i się dowiesz. A jeśli koło MM masz jakiś hipermarket to przejdź się tam też, często spuszczają trochę z ceny tak jak Auchan. Zawsze zostaje też niezawodna Ultima: http://www.ultima.pl..._Classic/i4656/ Ręki za to sobie uciąć nie dam ale chyba wszystkie edycje PL w clasyce są jednocześnie 2 płytowe. Edytowane 25 stycznia 2010 przez marcin111555 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Potwierdzam, obecnie jest jakaś promocja na ME PL w edycji Classics. Edycja jest bardzo fajna bo zawiera dodatek "Bring Down The Sky" PL, obrazki, premium theme, muzykę do przesłuchania i materiały video. Więc kto ma możliwość niech uderza do Empiku, MM, Saturna i różnych marketów. A kto nie ma niech bierze w Ultimie, Gram i pewnie w innych sklepach też mają. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 w jakich sklepach można to nabyć??MM, Empik?? GRAMER I odbiór w Bielsko-Białej w salonie Sferis. No chyba, że dojazd do BB jest bardziej kosztowny niż przesyłka to wtedy oferta gramera jest mało atrakcyjna. Lepiej szukać na Allegro używki ME Classics. Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 26 stycznia 2010 Opublikowano 26 stycznia 2010 (edytowane) THX All Jutro karne się po sklepach, bo po skończeniu AC2 mam straszny głód na coś dobrego Nędza w sklepach, ceny z kosmosu :confused: zakupiłem na Allegro za 40 PLN, od środy cioram Edytowane 1 lutego 2010 przez matrix_dk Cytuj
snoorski 0 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 moze mi ktos strescic koncowke, wszystkie zakonczenia i ogolnie przydatne informacje? kiedys gralem ale zacialem sie na ostatnim pojedynku z tym typkiem skaczacym po scianach, jakos chyba sprzedalem konsole i nigdy nie dokonczylem gry a od jutra zabieram sie za 2 ,,chce byc na bierzaco,,pozdro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi