Gooral 9 Opublikowano 30 czerwca 2010 Opublikowano 30 czerwca 2010 Nie mam pojęcia, co w ME można robić przez 60h, A ja mam pojęcie co można robić w 48h. Cytuj
lodziarz 0 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 panowie mam pytanko jak w jedynce ustawić polskie napisy chodze w opcje i nic Cytuj
MarekZet 2 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 panowie mam pytanko jak w jedynce ustawić polskie napisy chodze w opcje i nic Też miałem ten kłopot jak uruchomiłem trę. Musisz w ustawieniach regionalnych konsoli przełączyć "Język konsoli" na polski i tyle. Cytuj
andrij19 6 Opublikowano 23 grudnia 2010 Opublikowano 23 grudnia 2010 mógłby ktoś opisać szczegółowo fabułę mass effect? 2 Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 23 grudnia 2010 Opublikowano 23 grudnia 2010 Mass Effect wiki i jedziesz. Jak angola nie znasz to mi przykro. 1 Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 25 grudnia 2010 Opublikowano 25 grudnia 2010 na ps3site bede pisal skrot fabuly z ME. Cytuj
hiteck 0 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Zaczynam właśnie grać i mam pytanie. Ludzie różnie piszą, ale czy fabuła rzeczywiście jest nieliniowa i decyzje mają wpływ na rozwój głównego wątku (widocznie). Pytam, bo nie chciałbym się natknąć na spoilery czytając inne wypowiedzi. Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Główne zakończenie jest tylko jedno. Ważniejsze są jednak wszystkie większe i mniejsze decyzje które podejmujesz w trakcie gry, które co nieco zmieniają, i które wpłyną na to jak będzie wyglądać 'twoje' ME2 i ME3. Cytuj
m0rr0s 3 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 (edytowane) Spoiler z początku gry, werbowanie członków Czy jakbym odznaczył się egoizmem przy ataku na bazę Archanioła (wtedy co mogłem porazić prądem sierżanta Cathke) to nie byłoby ataku helikoptera? Edytowane 30 grudnia 2010 przez m0rr0s Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 (edytowane) To jest temat o Mass Effect 1. Zadaj pytanie w odpowiednim temacie. Edytowane 30 grudnia 2010 przez Gooral Cytuj
m0rr0s 3 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 @up O kurczę, rzeczywiście. Spieszyłem się, dzięki za zwrócenie uwagi. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 8 stycznia 2011 Opublikowano 8 stycznia 2011 http://www.ps3site.pl/historia-uniwersum-mass-effect-czesc-1/61376/ retrospekcja pierwszej czesci jakby ktos sie szykowal do kupna wersji na ps3 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 8 stycznia 2011 Opublikowano 8 stycznia 2011 Myślę,że powinieneś dać ten link tu .... http://www.psxextreme.info/topic/93110-mass-effect-2/page__view__getlastpost Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 18 lutego 2011 Opublikowano 18 lutego 2011 (edytowane) Wczoraj po raz pierwszy zagrałem w ME i jestem trochę zawiedziony. Kolejna pseudo-strategiczy system od Bioware, który w praktyce słabo się sprawdza. Pomijam już fakt, że w opcjach można ustawić wszystko tak aby członkowie drużyny robili wszystko za nas i naparzali w przeciwników czym popadnie. Po Dragon Age, który okazał się zwykłym hack&slashem myślałem, że chociaż ME zrobili jak należy. Zapomnieli o tak podstawowej rzeczy jak możliwość sterowania innymi postaciami z drużyny. Edytowane 18 lutego 2011 przez rkBrain Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 Nie zapomnieli, po prostu w tej grze nie jest ona potrzebna. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 (edytowane) Wczoraj po raz pierwszy zagrałem w ME i jestem trochę zawiedziony. Kolejna pseudo-strategiczy system od Bioware, który w praktyce słabo się sprawdza. Pomijam już fakt, że w opcjach można ustawić wszystko tak aby członkowie drużyny robili wszystko za nas i naparzali w przeciwników czym popadnie. Po Dragon Age, który okazał się zwykłym hack&slashem myślałem, że chociaż ME zrobili jak należy. Zapomnieli o tak podstawowej rzeczy jak możliwość sterowania innymi postaciami z drużyny. Pseudo strategiczny? W Mass Effecie w zaleznosci od poziomu trudnosci i klasy bohatera i jego towarzyszy w danej walce, zmienia sie podejscie i strategia. No i co za brednia z mozliwoscia sterowania innymi postaciami z druzyny. To jest action RPG gdzie kluczowa role stanowi Shepard. Kazdy ma swojego, uksztaltowanego tak jak sie chce. Towarzysze sa wypelnieniem fabuly i urozmaicaja walki. Edytowane 19 lutego 2011 przez VoytecCFC Cytuj
m0rr0s 3 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 (edytowane) @rkBrain Olej system walki, jak Ci się nie podoba i rozkoszuj się fabułą, akcją i dialogami btw. nie rozumiem, czemu Ci się nie podoba system. Moim zdaniem jest świetny. Może oczekiwałeś od tej gry rasowego systemu RPG, a otrzymałeś prawie shootera. Edytowane 19 lutego 2011 przez m0rr0s Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 (edytowane) Nie zapomnieli, po prostu w tej grze nie jest ona potrzebna. Są miejsca gdzie shotgun sprawdza się wyśmienicie. Gdy Shepard nie ma wyćwiczonej tej zdolności muszę patrzeć jak komputer odwala za mnie całą robotę. Pseudo strategiczny? W Mass Effecie w zaleznosci od poziomu trudnosci i klasy bohatera i jego towarzyszy w danej walce, zmienia sie podejscie i strategia. No i co za brednia z mozliwoscia sterowania innymi postaciami z druzyny. To jest action RPG gdzie kluczowa role stanowi Shepard. Kazdy ma swojego, uksztaltowanego tak jak sie chce. Towarzysze sa wypelnieniem fabuly i urozmaicaja walki. Jasne... Cała strategia sprowadza się do tego, że odpalamy wszystkie zdolności jakie mamy i strzelamy aż wszyscy nie zginą. Jedyny punkt zwrotny podczas walki to ukrywanie się za przeszkodami. Z resztą walk jest strasznie mało. Do tego te nudne sekwencje na planetach w łaziku. Edytowane 20 lutego 2011 przez rkBrain Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 Pseudo strategiczny? W Mass Effecie w zaleznosci od poziomu trudnosci i klasy bohatera i jego towarzyszy w danej walce, zmienia sie podejscie i strategia. No i co za brednia z mozliwoscia sterowania innymi postaciami z druzyny. To jest action RPG gdzie kluczowa role stanowi Shepard. Kazdy ma swojego, uksztaltowanego tak jak sie chce. Towarzysze sa wypelnieniem fabuly i urozmaicaja walki. Jasne... Cała strategia sprowadza się do tego, że odpalamy wszystkie zdolności jakie mamy i strzelamy aż wszyscy nie zginą. Jedyny punkt zwrotny podczas walki to ukrywanie się za przeszkodami. Z resztą walk jest strasznie mało. Do tego te nudne sekwencje na planetach w łaziku. Na jakim poziomie trudnosci grasz? A strzelania jest moim zdaniem odpowiednio. W ME2 jest zdecydowanie wiecej, co powinienes uznac za poprawe. Mako znika, wiec tych sekwencji nie ma i zgodze sie ze sa slabe. Cytuj
whitedragon 0 Opublikowano 22 lipca 2011 Opublikowano 22 lipca 2011 Pewnie to pytanie już padło, ale nie chcę przekopywać 43 stron i trafić na spoilery - lepiej grać po polsku czy po angielsku? Czy w tłumaczeniu jest dużo błędów? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 22 lipca 2011 Opublikowano 22 lipca 2011 (edytowane) Angielski dubbing + polskie napisy i jest git IMO jedyna słuszna opcja Zresztą w Polsce na Xboxa 360 nie ma innej Edytowane 22 lipca 2011 przez MYSZa7 Cytuj
whitedragon 0 Opublikowano 23 lipca 2011 Opublikowano 23 lipca 2011 Jeżeli ustawisz język angielski w menu konsoli, napisy powinny być po angielsku (tak przynajmniej jest w Gearsach 2) - dlatego pytałem. Dzięki za odp. Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 30 lipca 2011 Opublikowano 30 lipca 2011 koniecze mass effect poraz 15. do żadnej gry tej generacji nie wracałem tyle razy co do ME. Cytuj
whitedragon 0 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Czy po skończeniu wątku głównego ME można grać dalej, czy najpierw należy wykonać wszystkie questy poboczne? Może to nie jest pytanie do tego wątku, ale czy ukończenie Bring Down The Sky wpływa jakoś na fabułę przy zaimportowaniu save'a do "dwójki"? Nie chcę wiedzieć, w jaki sposób, prosze tylko o odpowiedź, czy coś daje (jakieś komentarze, quest, reputację w galaktyce itd., cokolwiek). Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 11 sierpnia 2011 Opublikowano 11 sierpnia 2011 Można grać dalej, nie trzeba kończyć questów pobocznych. Co do Bring Down The Sky to jedyne odniesienie w dwójce to otrzymany mail odnośnie właśnie tej misji...to wszystko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi