Junkhead 33 Opublikowano 29 stycznia 2009 Opublikowano 29 stycznia 2009 Na ile zabójstw siostrzyczek można sobie pozwolić by mieć dobre zakończenie? Cytuj
paschu 0 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 Nie prawda. Zabiłem jedną i miałem dobre zakończenie. Po skończeniu Bioshocka mogę stwierdzić że dla mnie to najlepsza gra na next-geny! Klimat, fabuła, grafika (chodź momentami nie równa) przeciwnicy.... Myślę że przed producentami B2 stoji nie lada wyzwanie udźwignąć ciężar jedynki. Cytuj
Bzduras 12 446 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 Ja jestem w połowie gry (Fort Frolic dokładnie) i jestem zachwycony. Z tej gry wylewa się klimat, jakiego dawno nie doświadczyłem. Ciężko to opisać, ale cały czas towarzyszy mi uczucie, że kiedyś w Rapture mieszkali ludzie tacy jak ja, którzy chcieli stworzyć lepsze społeczeństwo... Bardzo wkręcająca produkcja, naprawdę mam ochotę dowiedzieć się, co się stało, że się zje... No, popsuło się. Cytuj
Gość Siwy_ Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 zeby dostac acziwa za vital chambery wystarczy z nich nie korzystac czy koniecznie trzeba je wylaczyc ? bo tej opcji nie mam i nie wiem jak ja uaktywnic Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 Włączasz new game, po intrze pauzujesz grę, wchodzisz w opcje i przy Disable Vita robisz na ON Cytuj
okens 541 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 A ja wlasnie pluje na Bioshiocka za tego Atlasa jako odpowiednik Delacroix z System Schocka 2. Autorzy w tej grze nie pokazali absolutnie nic nowego, wszystko skopiowali z SS2 dali lepsza grafike( ktorej w styczniu 2009 nie mozna juz nazywac boska ;P) i tak oto pocalowali nas w dupe. Z drugiej strony to oczywiscie bardzo dobra gra, z kilkoma zaledwie leciutkimi niedociagnieciami. Dobra masz swoje zdanie, ale powiedz mi jaka gra wg. ciebie ma boską grafikę w 2009 roku? Bo wg. mnie odpalając grę na tv HD gra nadal wygląda przekozacko i mało który FPP może się z nią równać. No wiesz Kroolik, gdybym mial rzucac w slepo powiedzialbym ze chocby Far Cry2, ale nie chce sie tu droczyc z nikim o grafike. Sama gra jest naprawde cholernie dobrym fpp, trafia w moje upodobania. W(pipi)iam sie glownie na watki fabularne czy system zaporzyczony z SS2 garciami. Z drugiej jednak strony zawsze bardzo zyczylem sobie zobaczyc System Shocka 2 w nowej szacie( teraz robie z tego wogole maslo maslane ) i dostalem to w 80% bedzie wiec lepiej jesli zamilcze na zawsze..... Cytuj
Gość krzychu_419 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 A żeby zdobyć achieva za fotografowanie Little Sisters trzeba sfotografować je wszystkie czy tylko kilka? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 Rób zdjęcia wtak długo jednej LS aż nie będziesz dostawał żadnych punktów. Staraj się robic zdjęcia gdy masz kadrze Big Daddy'ego, gdy masz ją bardzo blisko obiektywu lub gdy widzisz ją w specyficznej sytuacji np. wspinanie się na BD w czasie zagrożenia. Gdy pasek pięć razy dojdzie do 100% dostaniesz aczika. http://bioshock.wikia.com/wiki/Little_Sisters Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 No wiesz Kroolik, gdybym mial rzucac w slepo powiedzialbym ze chocby Far Cry2, ale nie chce sie tu droczyc z nikim o grafike. Sama gra jest naprawde cholernie dobrym fpp, trafia w moje upodobania. W(pipi)iam sie glownie na watki fabularne czy system zaporzyczony z SS2 garciami. Z drugiej jednak strony zawsze bardzo zyczylem sobie zobaczyc System Shocka 2 w nowej szacie( teraz robie z tego wogole maslo maslane ) i dostalem to w 80% bedzie wiec lepiej jesli zamilcze na zawsze..... Konstruktywna rozmowa, bo grafika to rzecz własnego gustu jak zapożyczać to od najlepszych nieprawdaż? ciekawe czym nas zaskoczą w B2 Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Nawet pożyczać nie musieli Irrational Games sam tą historię z SS2 wymyslił. Powiedziałbym - zaadaptowali starą, sprawdzoną fabułę we współczesnej oprawie ze zmienionym miejscem akcji. jak to Okens napisał - fajnie jest zobaczyć System Shocka 2 w nowej szacie. Ja też się cieszę. Cytuj
Gość krzychu_419 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Rób zdjęcia wtak długo jednej LS aż nie będziesz dostawał żadnych punktów. Staraj się robic zdjęcia gdy masz kadrze Big Daddy'ego, gdy masz ją bardzo blisko obiektywu lub gdy widzisz ją w specyficznej sytuacji np. wspinanie się na BD w czasie zagrożenia. Gdy pasek pięć razy dojdzie do 100% dostaniesz aczika. http://bioshock.wikia.com/wiki/Little_Sisters Wielkie dzięki Cytuj
Gość krzychu_419 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Ile zajmuje ok. kampania w Bioshocku? mam na liczniku 11h i jestem w Fort Frolic Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 to zależy jak grasz, czy macasz każdą ścianę, śmietnik itd. czy lecisz na wariata fort frolic to chyba połowa gry Cytuj
Gość krzychu_419 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Macam wszystko nawet po kilka razy Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 To przejście Bioshocka może ci zająć nawet 30 godzin. Cytuj
Loopo 0 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 a ja mam pytanko, jestem w sumie na początku gry. tj.neptues bounty. Pierwsze co zrobiłem to czystki w szeregach big daddy'ch i małych sióstr( 3/3 uratowane) po czym beztrosko zacząłem przeszukiwać lokacje. gdy wtem wyskoczył nowy big daddy z nową mała dziewką :| pomyślałem sobie wtf? czy to jest normalne że gra dodaje nowych tatuśków? nawet jak poprzednich rozchlastałem? czy to jakiś niefajny błąd? pzdr Cytuj
okens 541 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 Gdy wciskasz" START" na dole ekranu pokazane jest ilu tatuskow mozesz spotkac w danej planszy i predzej w Rapture spadnie snieg niz znajdziesz kogos ponadto. Cytuj
Loopo 0 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 no to jestem w szoku bo faktycznie śnieg u nich spadł mam wszystkie na wszystkie lil'sis uratowane;p każda z tych ikonek zmieniła się po uratowaniu sióstr dlatego się pytam czy to normalne że nowe sie pojawiają skoro mam uratowane wszystkie z danej lokacji Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 Gdy wciskasz" START" na dole ekranu pokazane jest ilu tatuskow mozesz spotkac w danej planszy i predzej w Rapture spadnie snieg niz znajdziesz kogos ponadto. Na dole ekranu menu jest pokazane ile dziwczynek masz na danym poziomie. Tatuśków może być setka. Widocznie jeszcze wszystkich siostrzyczek kolega Loopo nie rozwalił więc nadal się pojawiają. Cytuj
Loopo 0 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 nie chce być niegrzeczny, ale chyba nie dociera co pisze :] uratowałem wszystkie dziołchy na dany poziom, i pojawiła się kolejna dotarło? dziękuję za uwagę chyba zacznę grać od początku bo w tym momencie nie widzę innego rozwiązania Chyba o to chodzi że zadajesz pytanie i oczekujesz odpowiedzi. jeśli jest inaczej to wyprowadź mnie z błędu 'Tak jest. Zacznij grać od początku bo dostałeś extra siostrzyczkę na poziom. Straszny bug przez który nie można gry kontynuować.' fakt bo przecież jak się urodziłem to od razu wiedziałem że ten bug niczego nie spartoli, szkoda że nie wszyscy rodzą się tacy mądrzy jak ty Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 (edytowane) a ja mam pytanko, jestem w sumie na początku gry. tj.neptues bounty. Pierwsze co zrobiłem to czystki w szeregach big daddy'ch i małych sióstr( 3/3 uratowane) po czym beztrosko zacząłem przeszukiwać lokacje. gdy wtem wyskoczył nowy big daddy z nową mała dziewką :| pomyślałem sobie wtf? czy to jest normalne że gra dodaje nowych tatuśków? nawet jak poprzednich rozchlastałem? czy to jakiś niefajny błąd? pzdr Miałem dokładnie to samo (Fort Frolic - komplet siostrzyczek, lecę do wyjścia a tu słyszę znajome "Mr. Bubbles..." ). Też się dziwiłem i myślałem, że jestem wyjątkowy, ale jednak nie -> http://bioshock.wikia.com/wiki/Extra_Little_Sister_Bug. PS grałem na PS3 ale to uniwersalny bug PS2 Bioshock rządzi! PS3 ...to fajna konsola Edytowane 23 lutego 2009 przez stoodio Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 zacząłem grać 3 raz, tym razem na poziomie Hard (bez VC) i jest trudno ! byle przeciwnik i bach pół wachy niema walę prądem, poprawiam kluczem a gnojek dalej na nogach będzie wesoło a to dopiero początek jakieś rady od tych co skończyli na hardzie bez VC ? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 Rady? Jak zabijesz pierwszego Big Daddy'ego to poźniej już z górki Serio, ten hard bez vita nie jest wcale taki ciężki. Wspomnisz me słowa. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 - ratuj dziewczynki po wiecej hp i mana - kupuj nonstop apteki - z giwer shotgun i tommygun z upgrejdami ale tez awaryjnie gra innymi jesli nie ma ammo - uzywaj pradu by zwolnic przeciwnika i go kluczem okladac Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi