adi 189 Opublikowano 19 lipca 2009 Opublikowano 19 lipca 2009 White Dargo-tak, to chodzi o to pomieszczenie canuks- zabijaj splicerów i zbieraj po nich śmiecie do oporu, przy końcu gry brakowało mi około 20 przedmiotów więc po prostu chodziłem i ich tłukłem-mozesz to zrobić przy jednym autoamcie jak chcesz. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 19 lipca 2009 Opublikowano 19 lipca 2009 no ależ ja tak robię, tłukę wszystko co się nawinie i zbieram cały złom i nadal nic . swoją droga gdzie można sprawdzić ile rzeczy brakuje do 100? Cytuj
adi 189 Opublikowano 19 lipca 2009 Opublikowano 19 lipca 2009 Nie wiem, gdzie się sprawdza, po prostu zrobiłem około 20 i mi wpadło Cytuj
milekp 78 Opublikowano 19 lipca 2009 Opublikowano 19 lipca 2009 No raiders bo zapomniałeś o dwóch tonikach - Prolific Inventor (podwaja liczbę wytwarzanych przedmiotów) oraz Clever Inventor (zmniejsza zapotrzebowanie na każdy składnik o 1). No i oczywiście trzeba robić najtańsze rzeczy w ilu chcesz stacjach. Cytuj
Sig 395 Opublikowano 19 lipca 2009 Opublikowano 19 lipca 2009 Zbieraj cały shit do końca gry jak dobrze szukaleś ;d to koło ostatniego rozdziału będziesz miał full zapasów i nie będziesz mógł nieść nic więcej , teraz idziesz do inventa robisz wszystko , jak jeszcze nie dostaniesz acziwa to pozbieraj w ostatnim rozdziale trochę i przed ostatnią walką zrób resztę. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 20 lipca 2009 Opublikowano 20 lipca 2009 No raiders bo zapomniałeś o dwóch tonikach - Prolific Inventor (podwaja liczbę wytwarzanych przedmiotów) oraz Clever Inventor (zmniejsza zapotrzebowanie na każdy składnik o 1). No i oczywiście trzeba robić najtańsze rzeczy w ilu chcesz stacjach. no i tak było , zastosowałem owe toniki i aczik wpadł po 20 minutach ,dzięki milekp za dobrą rade .Masz u mnie ogromne piwo :piwo: Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 21 lipca 2009 Opublikowano 21 lipca 2009 (edytowane) Gra wymiata , ale zawaliłem Welcome Rapture i nie uratował jednej LS a nie chce mi się już wracać do początku (10 godzin gry) więc wszystkie Harvestuję licząc się z tym że Achiv poszedł się j3b4ć ale co tam jeszcze raz zaliczę ta gierkę bo jest zaj3bist4. I pytanko czy po przejściu gry można grać dalej ze zdobytym doświadczeniem, bajerami i giwerami czy wszystko od nowa się zdobywa? Edytowane 21 lipca 2009 przez matrix_dk Cytuj
canuks 63 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 tak możesz grać dalej ,możesz się cofnac do pierwszego etapu i uratować ominiete LS lub je zabic . Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Chyba jednak nie. Z tego co pamiętam to można się cofać tylko do momentu popłynięcia batyskafem do Point Prometheus. Później już nie da rady. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 co ty gadasz jeszcze w czpraj cofałem się z ostatniego czptera do kliniki medycznej bo chiałem zrobić aczika na 100 zakupów w U-invent i musiałem pozbierać gratów trochę . bez problemu możesz podróżować batyskafem bo wszystkich czapterach Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 I robiłeś to po popłynięciu do Point Prometheus przeobrażeniu się w Big Daddy'ego i zabiciu Fontaine'a? Edit: Nie czytaj tego spoilera jeżeli jeszcze nie ukończyłeś całej gry lepiej. Bo matrix się pytał czy można się cofać po ukończeniu gry, a nie w trakcie. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 I pytanko czy po przejściu gry można grać dalej ze zdobytym doświadczeniem, bajerami i giwerami czy wszystko od nowa się zdobywa? Od nowa trzeba grać. Nie ma w Bioshocku "New Game Plus". Cytuj
canuks 63 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 I robiłeś to po popłynięciu do Point Prometheus przeobrażeniu się w Big Daddy'ego i zabiciu Fontaine'a? oj nie faktycznie , po przebraniu sie w BD już nie da się wrócić . Jednak Wracałem się z ostatniecho czapteru przed PP ,sorry za wprowadzenie w błąd Cytuj
adi 189 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Ależ po przebraniu się w BD da się jeszcze cofać do poprzedniach lokacji, tym bardziej, że z oczywistych wzgledów jest wtedy o wiele łatwiej. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Ja może wam przypmnę od czego się zaczęła ta bezsensowna wymiana zdań: I pytanko czy po przejściu gry można grać dalej ze zdobytym doświadczeniem, bajerami i giwerami czy wszystko od nowa się zdobywa? Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Ile czasu zajmie szybkie przejście na Easy Bioshocka pod kątem zbierania plazm i nagrań? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Mysle ze 3-4h starczyloby spokojnie. Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 Gra skończona, ostatni Boss lekko za słaby ale co tam teraz pozostaje zrobić kilka Achivów za Fototgrafie, broń i plazmoidy Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 (edytowane) Krótkie pytanko do posiadaczy Achievementa Historian, w jakiej grupie możecie odtworzyć taśmę: "First Encounter"? Arcadia-Farmer czy Neptune-Smuggler? Ja podniosłem to w FarmerM, a mam to w Neptune-Smuggler. Czy to nie przeszkadza w Achievemencie Historian? Wg. poradnika, którym się posługuje owe nagrania powinno się dodać w Arcadia-Farmer... Już sam się pogubiłem... Edytowane 25 lipca 2009 przez Jordan23Carolina Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 skorzystaj z youtube sam miałem z tym problem niektóre dzienniki są dziwnie przypisane według poradnika do danych lokacji Cytuj
milekp 78 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Krótkie pytanko do posiadaczy Achievementa Historian, w jakiej grupie możecie odtworzyć taśmę: "First Encounter"? Arcadia-Farmer czy Neptune-Smuggler? Ja podniosłem to w FarmerM, a mam to w Neptune-Smuggler. Czy to nie przeszkadza w Achievemencie Historian? Nie przeszkadza, ważne, żebyś miał je wszystkie a gdzie ci je przypisze - na to nawet nie patrz. Cytuj
shinian 629 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Głupie pytanie: jak zmienic lokalizacje docelowa batyskafu? Własnie wszedłem do tego umiejscowionego na koncu Olympus Heights, chce wrócić do Arcadii po 1 zaległy tonic (human inferno - tylko tam mozna go zdobyc). Mam w batyskafie liste miejscówek (w tym i Arcadie) - podswietlona jest opcja Point Prometheus. Za nic nie moge przerzucic podswietlenia wyboru na zadna inna opcje, to bug, czy co? Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Głupie pytanie: Wciskałeś na te czerwone kółka obok nazwy? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 O ile się nie mylę wybierz Point Prometheus a gdy juz będziesz na miejscu wyjdź z batyskafu, wejdź do niego ponownie i wybierz swój cel podróży. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 25 lutego 2010 Opublikowano 25 lutego 2010 Być może ktoś jeszcze pamięta: jestem w Fort Frolic (tam gdzie Cohen robił nam "przedstawienie" i kazał robić zdjęcia ofiarom) i mam taki problem: skończyłem już wszystkie zadania w tej miejscówce, uratowałem 4 z 3 możliwych Little Sisters (niestety przez przypadek zrobiłem glitcha) i jak idę do batyskafu to otrzymuję komunikat, że nie uratowałem wszystkich siostrzyczek i bez większej ilości ADAMa mogę sobie dalej nie poradzić. Jest to oczywiście bzdura, bo po pierwsze gram na najłatwiejszym poziomie, a po drugie po uratowaniu 4 LS miałem tyle ADAMa, że nie wiedziałem co kupować w maszynie od Toników i Plazmidów. Ktoś miał coś podobnego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi