Opublikowano 14 marca 20169 l Widać iż ankieta pytająca o wybór między Personą 5 a nowym Finalem wyszedł na jaw kto na co czeka skoro przecieki mówią o wrześniu a nie stricte wakacjach z drugiej strony fani jRPGów kupią albo jedno albo drugie albo oby dwa tytuły i będą mieli wygrzane. Ciekawi mnie jedynie czy rzucą jakąś konkretną kolekcjonerkę czy będzie taka bieda jak przy serii XIII-tki....
Opublikowano 20 marca 20169 l Fakt, chyba ankieta z nową Personą nie wypadła zbyt pomyślnie dla Square. Ciężko się zresztą dziwić, ale i tak mam cichą nadzieję na najlepszego fajnala od czasów dziesiątki.
Opublikowano 20 marca 20169 l ale i tak mam cichą nadzieję na najlepszego fajnala od czasów dziesiątki. To nie powinno być wielkim wyzwaniem biorąc pod uwagę jakim szajsem było FFXIII. FFXII przemilczę bo tam fabuły starczyło na 1/3gry, a potem było wesołe mmo offline z lataniem po rozległych mapkach i biciem mobów
Opublikowano 20 marca 20169 l Dlatego jakakolwiek poprawa będzie mile widziana. Jeśli piętnastka okaże się kupą, to chyba czas pożegnać się z tą serią.
Opublikowano 26 marca 20169 l Dzis zauwazylem porozklejane w Tokio plakaty z informacja o FF15 jakoby juz od 31-go mozna skladac preordery a i samego 31-go powinnismy poznac date premiery. Juz mi sie maly hype udziela.
Opublikowano 26 marca 20169 l No ja sie jaram, demko mnie nastraja pozytywnie. Wreszcie szansa na dobre jrpg z duzym budzetem.
Opublikowano 26 marca 20169 l duzo od tego fajnala zalezy i jego sukcesu, byc albo nie byc duzych jrpg AAA wg mnie
Opublikowano 26 marca 20169 l Jrpg AAA nie będą zagrożone. Nawet jeśli FFXV zawiedzie, to jest jeszcze Atlus z Personą 5.
Opublikowano 26 marca 20169 l Jak dobra by nie była Persona, to jest to dość niszowy tytuł, do tego crossgenowy. Jeśli chodzi o rozmach to nie ma startu w ogóle do FF XV.
Opublikowano 26 marca 20169 l Popularność Persony ciągle rośnie i ta seria już dawno temu przestała być niszowa, a w przyszłości będzie zapewne jeszcze lepiej. Pod względem rozmachu to oczywiście inna liga, ale jeśli chodzi o styl, design i ogólną pomysłowość ludzi z Atlusa, to obecne Square zostaje daleko w tyle.
Opublikowano 26 marca 20169 l Grafa nie jest najwazniejsza dla mnie, ale brakuje mi takich jrpg z wielkim budzetem i (pipi)nieciem. Na ten moment tylko square moze cos takiego dostarczyc. Pamietam jaki mialem opad szczeny do podlogi jak odpaliłem Quezacotla w FF8, cos podobnego teraz mialem przy demku 15 i Ramuhu.
Opublikowano 26 marca 20169 l Czy ktoś chce czy nie Persona to (sub)seria stosunkowo (a do nie dawna całkowicie) niszowa, motywy oraz design też jest w obrębie serii matki - z charakterystycznym złagodzeniem, bo same Megami Tensei jest jednak (a raczej było) cięższe gatunkowo, przeznaczone do starszego odbiorcy. Megateny mają naprawdę długą historię...(listę gier w ich świecie też)Atlus nie robi większych eksperymentów z marką Persona, system social linków z 3-ki to była największa nowość i motyw odróżniający od doskonałej dylogii drugiej Persony (moim zdaniem najlepszej odsłonie serii), więc w sumie trochę krzywdzące jest stwierdzenie o przepaści między dwoma firmami pod względem oryginalności i stylu.Każda zresztą celuje w co innego, każda trzymając się tradycji próbuje ewoluować, poza tym wbrew różnym opiniom, to Atlus jest zdecydowanie bardziej konserwatywny, właśnie ze względu na operowanie w niszy.
Opublikowano 26 marca 20169 l No dokladnie Hendrix bo jakby tak SE bylo konserwatywne jak Atlus to by nie bylo zadnych problemow z marka FF pomijajc odejscie Hironobu Sakaguchiego ojca serii.
Opublikowano 26 marca 20169 l Potwierdzili czy bedzie wersja specjalna z konsola? Poza Japonie pewnie nie wyjdzie, a ze i tak bede musial leciec to przy okazji kupie. Nie moge sie doczekac.
Opublikowano 26 marca 20169 l Jak narazie zadnego info odnosnie specjalnej wersji konsoli a jezeli chodzi o preorder to do zapreorderowania jest tylko podstawowa wersja bez zadnych dodatkow wiec jak na razie bida.
Opublikowano 30 marca 20169 l http://gematsu.com/2016/03/new-final-fantasy-xv-demo-leaked-follows-young-noctis Jutro pewnie bedzie wiadomo wiecej
Opublikowano 30 marca 20169 l Gra podobno bedzie miala swiatowa premiere juz 30 wrzesnia!! Za pare godzin zaczyna sie live 2h prezentacja z podobno dlugim gameplayem. https://youtu.be/4AptAyPIL88
Opublikowano 30 marca 20169 l Gamespot zepsuł niespodziankę co do daty :v Będzie też demo do ściągnięcia jutro, dodatkowo jego zawartość NIE jest częścią gry. Samo demo ma pokazać ostateczną oprawę i walkę (podobno). Ogranie dema odblokuje nam Carbuncle'a w pełnej grze. Edytowane 30 marca 20169 l przez Hendrix
Opublikowano 30 marca 20169 l No wlasnie to demo bedzie do zassania bezposrednio ze store'a dla kazdego?