cithall 107 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 U mnie jest identycznie jak u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 Im dalej tym lepiej, ależ ta gra jest miodna Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 442 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 Bez kitu, chce się w to grać. Uczucie zupełnie na biegunie od gry w XIII Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 (edytowane) Czy ten FFXV to jest chociaż bliski do poziomu Xenoblade Chronicles? Sam myślę nad kupnem we wtorek ale, kiedy przeszedłem Xeno to ciężko na dzisiejsze czasy znaleźć dobrego jrpg do poziomu tej gry. Podbijam pytanie. Przed premierą FF XV przypominał mi Xenoblade Chronicles X, który bardzo mi podszedł. Niech ktoś kto grał w obie powie czy FF lepszy czy gorszy i czy faktycznie są do siebie podobne. Edytowane 26 listopada 2016 przez funditto Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 A jak tam summony jak to rozwiazali bo materii nie ma tak? Hodowla chocbo jest cos jak w ff 7 zetrzeba bylo hodowac voraz lepsze aby wjechac w niedostepne tereny, tutaj tez cos takiego czy po prostu jako srodek transdpottyu? Wyslane z tel Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 A jak tam summony jak to rozwiazali bo materii nie ma tak? Hodowla chocbo jest cos jak w ff 7 zetrzeba bylo hodowac voraz lepsze aby wjechac w niedostepne tereny, tutaj tez cos takiego czy po prostu jako srodek transdpottyu? Wyslane z tel Zdecydowanie środek transdpottyu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 442 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 Summony niestety pojawiają się w określonych okolicznościach, na chwilę obecną nie można aktywować ich w walce jak się chce. Może coś się zmieni w tej materii, bo na razie mam tylko jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 PRO TIP: W menu Regalii mozna uzyc opcji sklep i kupic odtwarzacz MP3 ktory pozwala sluchac muzyki podczas zwyklej eksploracji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 I jak ten Final? Może ktoś napisać króciutką reckę nie dla fana gatunku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 442 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 Potwierdzam, nie na lepszej opcji niż puścić sobie przed walką Let The Fights Begin z FFVII albo Liberi Fatali z FFVIII Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 -Mały nacisk na fabułę w serii, która tym zawsze stała -dużo questów pobocznych -otwarty świat -sami odpalamy sobie muzykę -mało opinii o grze, mimo że kilka osób już gra Hmm, skąd ja to znam? Czyżby na fanach serii zagrano jak na cholernych skrzypcach? Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 Jest tak jak w przypadku MGS V. Gra dobra ale to nie jest to na co czekaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bansai 11 198 Opublikowano 27 listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 -Mały nacisk na fabułę w serii, która tym zawsze stała -dużo questów pobocznych -otwarty świat -sami odpalamy sobie muzykę -mało opinii o grze, mimo że kilka osób już gra Hmm, skąd ja to znam? Czyżby na fanach serii zagrano jak na cholernych skrzypcach? Fani raczej beda zadowoleni, gorzej z nowymi osobami ktorych gra na ekranie tytulowym dumnie wita. Ogolnie grajac w to czuje ze sporo by tu jeszcze pewnie zrobili ale braklo czasu, w grze mialy byc "explorable cities, kingdoms" a tak na prawde w grze do eskploracji sa tylko... 2 miasta, z czego jedno jest mniejsze nawet od Oxenfurtu w Wiedzminie 3. Sam swiat niby jest otwarty, ale jest maly, mialem nadzieje ze [mapa swiata w spoilerze]: to jest tylko jakis jeden kontynent albo kawalek po ktorym biegamy zanim sie gdzies przeniesiemy, ale okazalo sie ze to wszystko, 10 lat i japonczykow tylko na tyle stac, dobrze chociaz ze czasem deszcz pada, choc burzy jeszcze nie stwierdzilem. Side-questy w tej grze to jest jakas zenada, z reguly sprowadzaja sie do robienia w kolko tego samego, tylko w innych lokacjach, nawet NPCe ktore ci je wreczaja przenosza sie wraz z tymi samymi questami do nowych lokacji. Brakuje tez troche mniejszych detali, takich jak slady na piasku, widoczne skarby [a nie jakies ikonki smieszne ktore czasem sie moga zglitchowac i nawet nie wiesz ze cos tam lezy dopoki na pol metra nie podejdziesz przypadkiem], swobodna jazda regalią [swobodna, a nie taka ze gra i tak sama prowadzi a ty tylko gaz wciskasz] czy chocby jakis motyw muzyczny przygrywajacy jak zwiedzamy open world, bez koniecznosci sciagania patcha 7 gigowego ktory dodaje mp3jke z ost poprzednich finali. Jestem pewien ze jeszcze kilka rzeczy bym wymienil po chwili zastanowienia, ale nie chce sie rozpisywac za bardzo o detalach. O fabule nic napisac nie moge, bo jeszcze sie u mnie nie zaczela [po ponad 20h grania xd], jednak wierze na slowo chlopakom ktorzy mowili ze sie rozkreca. Jednak co moge powiedziec to ze cutscenki sa strasznie mierne, bardzo surowe ujecia kamery, proste dialogi, slaba mimika. Brzmi slabo co nie? A jednak pomimo tego wszystko caly czas w to gram... lel. Oto kilka powodow przez ktore bawie sie dobrze i wciaz gram: - sam gameplay jest bardzo miodny, bieganie chocobossem czy Noctisem to czysta przyjemnosc, swietna responsywnosc sterowania - system walki pomimo swojej prostoty, jest cholernie efektowny i fajnie sie na niego patrzy [szczegolnie czary], jeszcze mnie nie znudzil i pozwala na ciekawe kombinacje momentami [choc czasem walczy sie bardziej z ta uposledzona kamera niz z wrogami] - pomimo ultra lenistwa z questami, chce sie je robic poniewaz czasami sa fajne nagrody, no i tak jak pisalem wyzej, sama mechanika gry jest fajna, chce sie biegac, chce sie zwiedzac - graficznie jest bardzo ladnie, momentami pieknie nawet i sa chwile ze zatrzymujemy sie aby na cos popatrzec - 'kolesiostwo' chlopakow na wycieczce jest swietnie zrobione, nie brakuje jakis tam luznych dialogow, czy kontekstowych sytuacji ze ktos cos tam idzie zrobic i w ogole heheszki, albo przyjemnych chwil w plenerze kiedy rozbijamy oboz i patrzymy na jakies tam krociutke scenki Podsumowujac, jest fajnie, no ale po 10 latach czekania spodziewalem sie jednak wiekszego (pipi)niecia. PS. Fantasy based on reality brzmi niby fajnie, ale czasami ciezko jest utrzymac powazna mine kiedy walczysz sobie z jakims mitycznym stworzeniem, a tu nagle obok na drodze szybkiego ruchu przejezdza sobie trabant albo garbus [serio] jak gdyby nigdy nic. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 Why are we here? Just to suffer? Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 Side-questy w tej grze to jest jakas zenada, z reguly sprowadzaja sie do robienia w kolko tego samego, tylko w innych lokacjach O fabule nic napisac nie moge, bo jeszcze sie u mnie nie zaczela sam gameplay jest bardzo miodny system walki pomimo swojej prostoty, jest cholernie efektowny i fajnie sie na niego patrzy graficznie jest bardzo ladnie, momentami pieknie no trochę słaby ten MGS V, przyznaję :v Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 Powtorka z rozrywki jak z konami czy jednak fabula uratuje tą gre? Czekam aż ktos ogra i sie wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 Fabuła zaczyna się po 30 h ? No to do gwiazdki może tam dojdę jak fps'y mnie nie zabiją na xbox one. Będzie prawdziwe playstation 2 experience Czyli fetch questy jak w każdym jrpg. Tak serio to mam nadzieję że za dużo ich nie trzeba robić aby przejść dalej. Tzn takie xenoblade x wkurzyło mnie że po 40 h grania musiałem grindować bo za mało questów robiłem (a 4/5 identyczne podaj , przynieś , pozamiataj) . Tutaj można rushować przez grę? Ktoś olał zbieranie i pchnął do przodu fabułę? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 (edytowane) a jak pisalem co ja uwazam to mnie minusowali zawistnicy bo hejtowal przed premiera, a teraz gra bo mial farta do sztuki i pisze to samo xDDDD ja mam 17h na liczniku i jestem w szoku - niby juz u mnie zaczela sie fabula, bylo nawet jedno totalnie epickie starcie (nie robie na sile huntow tylko probuje cisnac fabule do przodu) i powtarzam JESTEM W SZOKU jak ta fabula jest marna - Tabata czlowiek, ktory dal mimo gameplayu dla malpy genialnego moim zdaniem crisis core daje nam cos TRAGICZNEGO - to jak wyrezyserowane sa scenki, jakie sa dialogi....( FFX to bylo mistrzowstwo swiata po prostu pod tym wzgledem, nie pisze nic o fabule w FFX bo to obraza stawiac ja do tego ) to jest jakis kryminal system rozwoju postaci - mikroskopijne sphere grid w kilku kategoriach, magia sprowadzona praktycznie do roli itemu gra sie mimo wszystko fajnie, balem sie warstwy technicznej a jest elegancko, system walki jesli mamy malo przeciwnikow i otwarta polanke jest ...ok ( przy wiekszej liczbie i w ciasnych pomieszczeniach znowu kryminal) 10 lat tworzyli jrpg na wzor zachodnich open worldow, 10 lat robili by w jrpg byla zmienna pogoda, duze miasto i zmienna pora dnia, cos co zachodnie rpg maja od stu lat i jak to osiagneli po 10latach to wsadzili w to konstrukcje questow i zadan pobocznych rodem z najgorszych rpg - generyczne, nudne zadania sprowadzajace sie do jednego i tego samego, niestety square chyba przegapilo ze wlasnie za to tak wielu hejtuje zachodnie rpg i juz powoli od tego sie odchodzi kocham ta serie, z calego serca ale na tu i teraz to nawet FFXIII>FFXV no nic lece grac dalej, magia serii dalej sie we mnie tli wiec pewnie i tak skoncze ta czesc, moze faktycznie jednak to wszystko od pewnego momentu ruszy z kopyta Edytowane 27 listopada 2016 przez Ficuś 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 -Mały nacisk na fabułę w serii, która tym zawsze stała Ta fabuła to taka istotna zawsze była w tych finalach? Chyba tylko VI i VII miały porządną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 xddd Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 FABUŁA w RPG ? Po co xD? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 -Mały nacisk na fabułę w serii, która tym zawsze stała Ta fabuła to taka istotna zawsze była w tych finalach? Chyba tylko VI i VII miały porządną. Dodatkowo w VI można jej sporo ominąć, bo jest mnóstwo opcjonalnych scenek. Ale oczywiście najlepsza fabuła w serii to Tactics. Dla mnie seria stała zawsze budową i kreacją świata, klimatem i postaciami (a i tu nie zawsze). No i w czasach świetności w zasadzie była jedną z nielicznych serii gier AAA z takimi walorami produkcyjnymi - po prostu nie miała konkurencji prawie :v Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 Pierwsza faza, wyparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 najlepszy jrpg to Valkyrie Profile 2 Silmeria z fabuły którego nic już prawie nie pamiętam, ale system walki łączący hexowe mapy, teamowe ataki w stylu Soul Calibur, oraz rozwalanie kończyń przeciwników w stylu Vagrant Story i świetna platformówkowo logiczna eksploracja wygrywa wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 860 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 Spoko, gorzej od XIII na pewno nie jest, więc można mówić, że poziom serii jest w tendencji zwyżkowej Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi