Kinoji 763 Opublikowano 28 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2017 Btw. Jak jezdzic manualnie tym Rogalikiem? Bo opcja nie dostepna a po latce mozna szalec tym monsterem. Bedziesz mogl po kilku h robienia fabuly. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 29 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2017 Manualne sterowanie to jest jakiś dramat. Tylko auto i szybka podróż, a jak w miarę blisko to chocobo. Mnie tam się fajnie gra wieczorami, trochę questów (nie za dużo i nie wszystkie) trochę fabuły i lecę do przodu (obecnie 9 chapter). Muzyka rewelacja (szczególne podczas starć z bossami). Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 29 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2017 Manual to i tak udawanie kontroli nad autem, bo jezdzi się po sznurku. Czyzby od ostatniego patcha dodano więcej swobody? Vide ten offroad truck na gifie powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 490 Opublikowano 29 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2017 Jeszcze tak z rok i w końcu kupię tę grę Co to (pipi)a mass effect ? xddd Dlaczego ta gra ma FF w nazwie SE wy złamasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 675 Opublikowano 29 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2017 Konkurencja dla Rocket League? Skrzynki będą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 6 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2017 Za mną pierwsze 5h i wrażenia bardzo pozytywne. W sumie to nie rozumiem hejtu co niektórych na nowego Fajnala a sam należę to grupy tych starszych fanow tj. z epoki złotej Trójcy z PSX czyli 7,8,9 (IX w zeszłym miesiącu kupiłem w bdb stanie i szukam wolnego terminu na ponowną przygodę Zidane). Po pierwsze, gra wygląda i rusza się ślicznie (grane na Pro z HDR) i jedyne co mnie drażni to dosyć głośna praca konsoli przy takich ustawieniach. Ale idzie przeżyć. Jak na jp grę to jestem pod wrażeniem wykonania. Nie wiem jak gierka wyglądała przed wszystkimi latkami a kilkanaście GB musiałem ściągnąć. Pewnie coś jak z W3 premierowo i teraz. Gameplay bardzo wciąga i system walki wydaje się początkowo prosty jednak przy bliższym poznaniu okazuje się, że jest bardzo dobrze przemyślany pod warunkiem, że nie gramy w trybie aktywnym bo wtedy jest to zwykła masherka. Dla mnie wypas i fajna odskocznia od reszty Fajnali. To co było w Lightning Returns wciąga doopą. Bohaterowie wyraziści i ta cała koleżeńska więź między nimi dodaje autentyczności. Po obejrzeniu Kingsglaive gra się w to jeszcze lepiej, zresztą bez oglądania filmu za wiele nie zrozumiemy. Przynajmniej na początku. Misje poboczne opierają się na polowaniu ale to też wciąga i pachnie mi trochę Monster Hunterem. Na razie jestem kontent. Ogrywam gierkę na przemian z W3 GOTY. Może do końca sierpnia uda mi się skończyć na 100%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hennepin 31 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2017 Żeby zrozumieć relacje miedzy chłopakami powinieneś wcześniej zobaczyć mini serial Brotherhood. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2017 Obejrzalem Kingsglaive i do głównego toku fabularnego zupełnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
hennepin 31 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2017 (edytowane) Bardziej się Brothehood przydaje bo poznajesz wcześniejsze relacje między bohaterami, a to tak naprawdę sedno i główny trzon tej gry. Polecam, dużo zyskasz na grze. Edytowane 9 sierpnia 2017 przez hennepin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2017 Za mną pierwsze 5h i wrażenia bardzo pozytywne. W sumie to nie rozumiem hejtu co niektórych na nowego Fajnala a sam należę to grupy tych starszych fanow tj. z epoki złotej Trójcy z PSX czyli 7,8,9 (IX w zeszłym miesiącu kupiłem w bdb stanie i szukam wolnego terminu na ponowną przygodę Zidane). Po pierwsze, gra wygląda i rusza się ślicznie (grane na Pro z HDR) i jedyne co mnie drażni to dosyć głośna praca konsoli przy takich ustawieniach. Ale idzie przeżyć. Jak na jp grę to jestem pod wrażeniem wykonania. Nie wiem jak gierka wyglądała przed wszystkimi latkami a kilkanaście GB musiałem ściągnąć. Pewnie coś jak z W3 premierowo i teraz. Gameplay bardzo wciąga i system walki wydaje się początkowo prosty jednak przy bliższym poznaniu okazuje się, że jest bardzo dobrze przemyślany pod warunkiem, że nie gramy w trybie aktywnym bo wtedy jest to zwykła masherka. Dla mnie wypas i fajna odskocznia od reszty Fajnali. To co było w Lightning Returns wciąga doopą. Bohaterowie wyraziści i ta cała koleżeńska więź między nimi dodaje autentyczności. Po obejrzeniu Kingsglaive gra się w to jeszcze lepiej, zresztą bez oglądania filmu za wiele nie zrozumiemy. Przynajmniej na początku. Misje poboczne opierają się na polowaniu ale to też wciąga i pachnie mi trochę Monster Hunterem. Na razie jestem kontent. Ogrywam gierkę na przemian z W3 GOTY. Może do końca sierpnia uda mi się skończyć na 100%. Trochę zazdroszczę podejścia. Dużo sobie obiecywałem po nowym Finalu, ale właśnie grając zaraz po Wieśku (który notabene dla mnie nie był jakąś grą stulecia) nie mogłem tej gry ogarnąć. Ja tej więzi, w ogóle nie czuje ,fabuła jakaś pocięta, miejscówki bez klimatu, generalnie poczucie braku celu i taki arcadowy feeleing - co chwile jakieś punkciki na cały ekran, brak jakiejś takiej spójności, dla mnie "piętnastka" nie ma nic ze starych finali. Jeżeli chodzi o walkni to Square-Enix mógłby się nauczyć od Atlusa jak to powinno wyglądać i wrócić do turowego systemu walki. Aż się boję o remake 7 po tym co zobaczyłem w tym "dziele". Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 Wiedźmina kończyłem dwa razy i na półce już czeka wersja GOTY ale Fajnal jest zupełnie inna grą. Klimat podszedł mi z miejsca. System walki jak pisałem wcześniej, niby chaotyczny ale jednak bardzo dobrze przemyślany. Oczywiście jest w tej grze kilka zgrzytów. Po pierwsze, prowadzenie fabuły. Gra wręcz rozkazuje aby zapoznać się z filmem King's Glaive i anime Brotherhood. Jako wprowadzenie do historii w grze i nakreślenia relacji między bohaterami fajna sprawa ale nie kazdemu będzie się chciało przygotowywać przed rozpoczęciem gry. Najmocniejsza strona piętnastki jest zarazem jej największy minusem. Po drugie, w tej grze nie możemy zginąć bo nawet w chwili utraty całego hp ratuje nas jeden z kompanów. Tak samo jak zepchnięcie magii totalnie na drugi plan ale to wynika z bardziej zręcznościowego trybu walki. Mimo to magia była jednym z filarów walk w poprzednich częściach. Po trzecie, ograniczenie jazdy autem i niespecjalnie przemyślany system szybkiej podróży. Regalia może jechać albo w przód albo nagle zawrócić. Zupełnie jak pociąg na szynach. Fajnie jest sobie odłożyć pada i posłuchać ost z FFVII bo ma to nostalgiczny klimacik wspomnień. FFXV nie jest pozbawione wad ale nikną one gdzieś w trakcie grania. Mi się tam podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 21 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 Steam/Windows 10/Origin - "early 2018" Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 21 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 Zero zaskoczenia,ciekawe czy do premiery tej wersji skończą dodawać wszystkie te pierdy jakie wrzucają co jakiś czas i będzie to wersja "definitywna" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 21 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 Chciałem tą grę kupić na PS4, ale z tymi wszystkimi updatetami to poczekam na wersję Steam. No i będzie też lepiej wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 675 Opublikowano 21 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 Spokojnie, na ps5 też będzie :P . Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 Jak masz PS4 Pro i dobry TV to ta gierka już dobrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 21 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 Na zwykłym ps4 też wygląda nieźle, tylko że to jest jej jedyny atut, reszta w tej grze jest albo przeciętna, albo słaba żeby nie napisać że wręcz ssie. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 (edytowane) Za 2 dyszki na jakieś letniej wyprzedaży steama się ogra tego kupsztala Edytowane 22 sierpnia 2017 przez gekon Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 675 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 (edytowane) U mnie ta gra podzieli los Lajtning riturn, czyli nie tknę tego (choć by w plusie za darmo dawali ). Wystarczy mi ni no kuni 2 dragon quest Persona 5 i Berseria . Edytowane 22 sierpnia 2017 przez Schranz1985 Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 Na zwykłym ps4 też wygląda nieźle, tylko że to jest jej jedyny atut, reszta w tej grze jest albo przeciętna, albo słaba żeby nie napisać że wręcz ssie. A mi się nawet grafika nie podobała, taka oczo(pipi)na, włosy postaci jakieś dziwne, a tereny typu wzgórza itd. dosyć ubogie w detale. W ogóle nie czuć klimatu Finala ale to też wina lokacji a'la Route 66. Wciąż nie rozumiem, gdzie niektórzy recenzenci zauważyli powrót do korzeni, bo ja tego w ogóle w tej grze nie widzę. Po ograniu już 25 godzin w Personę 5 walki w nowym Finalu wypadają jeszcze bardziej biednie niż wydawało mi się parę miesięcy temu jak ogrywałem ten szrot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2017 31.08 kolejne darmowe rozszerzenie. Festiwal Asasynów w świecie FFXV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 905 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2017 O kur.wa, dwa raki w jednym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2017 No też bym wolał festiwal Wiedźminów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2017 Niech lepiej skończą tą parodię z XV, zeszmacili serię maksymalnie jak się dało na ps3 i robią to samo z ps4, jedynie World of FF ratuję sytuację. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
dunpeal 10 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2017 (edytowane) W grze brakuje wstawek, są dziury w fabule, a oni tracą czas na Assasina... Jak by to jeszcze był NieR Automata czy Persona 5, ale nie, to musi byc j$bany Assasin, żeby zachodnie gimby się cieszyły. Edytowane 25 sierpnia 2017 przez dunpeal Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi