sakiu 83 Opublikowano 19 września 2015 Opublikowano 19 września 2015 Podobało mi się to z filmu z Choco i wędkowaniem Cytuj
Jakub356 0 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 Mam pytanie, czy gry z serii FF łączą się jakoś fabularnie czy spokojnie moge zagrać w VII i XV i wszystko ogarnę? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 @Jakub356 jedynie IV-rka, X-tka i XIII-tka mają swoje kontynuację pod przeważnie tym samym numerkiem + podytuł. Reszta to indywidualne historie które łykaj śmiało. Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Gra weszła w fazę bety. Gra chyba faktycznie wyjdzie w 2016 roku - fajnie. Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 Grę można już ukończyć, może jednak wyjdzie w 2016. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 (edytowane) No na tym polega beta: gra jest ukończona, teraz szlifowanie wszystkiego, ew. implementacja dodatkowych rzeczy, dalsze dodawanie (i modelowanie) assetów, eliminacja dużych bugów i tym podobne rzeczy, na sam koniec optymalizacja i kilkumiesięczny crunch pracowników( w JP nawet gorzej niż na zachodzie).Zresztą z ostatniego wywiadu z jednym z devów wynika, że pierwsza połowa gry jest już doszlifowana. Planują światową premierę, więc stawiam na koniec listopada, żeby zdążyć przed black friday, ale na tyle późno aby poczekać na szał zakupowy Japończyków (który wypada na grudzień). Cóż, w marcu i tak się dowiemy wszystkiego. Edytowane 2 grudnia 2015 przez Hendrix Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Square Enix przygotowało dla japońskich graczy pewną ankietę. Pośród wielu na pozór nieistotnych pytań pojawia się jedno dość ciekawe. Na dodatek jest to pytanie numer 47. Brzmi ono następująco: Pytanie dla osób rozważających zakup Persona 5 i Final Fantasy XV. Gdyby obie gry wychodziły w podobnym okresie którą zdecydowałbyś się kupić? Persona 5 Final Fantasy XV obie Persona 5 (PS4) wedle najświeższych informacji ma pojawić się latem 2016 roku. Czyżby zatem Square Enix planował wypuszczenie Final Fantasy XV (PS4) również pomiędzy czerwcem a wrześniem? Póki co wskazuje na to jedynie ta ankieta. Ostateczną odpowiedź, miejmy nadzieję, poznamy w końcu w marcu przyszłego roku. http://www.pssite.com/news/46648/square-enix-zdradzilo-okres-premiery-final-fantasy-xv.html Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 Dziwi mnie ze nikt jeszcze o tym nie mowi http://www.latestnewsexplorer.com/a-new-years-message-from-hajime-tabata/ Hell yeah!! Musze kupic ps4 Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 A o czym tu mówić? Nie rozumiem. Już dawno potwierdzili 2016 rok, jesli o to chodzi. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 Final Fantasy XV will get a summer 2016 release for PlayStation 4 and Xbox One. Bylo? jak tak to sorry, musialem duzo przegapic. Pardą. Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 Nie, po prostu jacyś idioci prowadzą tę stronę. Nigdy nie zapowiedziano premiery w lato 2016. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 OKej, sprawdzilem oficjalna wypowiedz i nic nie bylo o lecie 2016. Sorry. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 10 lat minęło...jak jeden dzień! >: D Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 12 stycznia 2016 Opublikowano 12 stycznia 2016 "W grze będzie można przełączać się między różnymi trybami bitewnymi. Przez taką opcję chcemy zapewnić, by z rozgrywki byli zadowoleni gracze lubiący akcję, ale również tacy którzy preferują wolne tempo zabawy. Zastosowaliśmy taką metodę po opiniach, które pojawiły się po publikacji dema Episode Duscae. Więcej szczegółów podamy w okolicach premiery gry" - wyjaśnił Takizawa Masashi. ale fajnie ale i tak będzie gierka na max 8- Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 12 stycznia 2016 Opublikowano 12 stycznia 2016 Kurde gra na 8- to zły tytuł no no ciekawe czasy nadeszły....ja po Episode Duscae mam dobre opinie nt. XV-tki ale czekam spokojnie i się nie hypuje dopóki i SE i targi mi ewidentnie nie pokażą daty z liczbą 2016 na czele bo jeszcze się zdziwić możemy..... Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 12 stycznia 2016 Opublikowano 12 stycznia 2016 Dla SE to wóz albo przewóz jeśli chodzi o jrpgi na zachodzie (te wysoko budżetowe) i tzw. "świadomość marki", epizod - demo podobał mi się, zważywszy na to na jak wczesnym etapie pokazali grę i generalnie jestem pozytywnie nastawiony.No i muzyka nie zawiedzie. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 13 stycznia 2016 Opublikowano 13 stycznia 2016 (edytowane) Kurde gra na 8- to zły tytuł no no ciekawe czasy nadeszły....ja po Episode Duscae mam dobre opinie nt. XV-tki ale czekam spokojnie i się nie hypuje dopóki i SE i targi mi ewidentnie nie pokażą daty z liczbą 2016 na czele bo jeszcze się zdziwić możemy..... boże prawie jak z zarzutami homofobii w temacie Niera... nie. 8- to gra tylko dobra, miejscami choyowa, miejscami zayebista, ale oczekiwanemu poziomowi widocznie ustępująca. takim 8- była np. XII przy której i tak spędziłem dobre +220h, ale jednak 7, 9, a nawet 10 przyzwyczaiły do lepszej jakości. Edytowane 13 stycznia 2016 przez nobody Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 13 stycznia 2016 Opublikowano 13 stycznia 2016 Jest jakaś wstępna- nieoficjalna data premiery? lub pora roku Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 13 stycznia 2016 Opublikowano 13 stycznia 2016 (edytowane) jakiś czas temu square dawało ankiete z zapytaniem czy gracze wolą kupić ff15 czy personę 5, więc można to przyjąć za nieoficjalne celowanie w czerwiec/ początek wakacji Edytowane 13 stycznia 2016 przez nobody Cytuj
Pix 909 Opublikowano 14 stycznia 2016 Opublikowano 14 stycznia 2016 Żeby się nie zdziwili. Bez zastanowienia brałbym P5. Square Enix zgwałciło serię mocno średnią trzynastką i jej tragicznymi kontynuacjami. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 15 stycznia 2016 Opublikowano 15 stycznia 2016 Kurde gra na 8- to zły tytuł no no ciekawe czasy nadeszły....ja po Episode Duscae mam dobre opinie nt. XV-tki ale czekam spokojnie i się nie hypuje dopóki i SE i targi mi ewidentnie nie pokażą daty z liczbą 2016 na czele bo jeszcze się zdziwić możemy..... boże prawie jak z zarzutami homofobii w temacie Niera... nie. 8- to gra tylko dobra, miejscami choyowa, miejscami zayebista, ale oczekiwanemu poziomowi widocznie ustępująca. takim 8- była np. XII przy której i tak spędziłem dobre +220h, ale jednak 7, 9, a nawet 10 przyzwyczaiły do lepszej jakości. Ale nie musisz mi opisywać czym jest gra na 8- poza tym to i tak jest ocena względna bo według mnie gra na 7 to gra dobra, która choć pozostawia wiele do życzenia, jest na tyle dopracowana aby przyjemnie czerpało się z niej rozgrywkę. Nie twierdzę że nie masz racji ale nie uważam że tytuł na 8- to crap czy zła gra bo to od Ciebie zależy jakie masz oczekiwania wobec danego tytułu. Ja wobec XV-tki nie mam żadnego (no oprócz możliwości teleportacji do mieczy Noctisa którą mi dali) bo zwyczajnie chce się czymś zaskoczyć. Fakt, tytuł ma i tak pod górkę przez to ile powstawał i co ze sobą pierwotnie prezentował (dalej uważam że Nomura nie nadaje się do tworzenia gier, jedynie jako chara designer). Czy XV-tka będzie lepsza od poprzednich kultowych Finali? Oczywiście że nie bo nostalgia i sentyment i tak swoje robią ale na pewno będzie zdecydowanie lepsza od tego crapu XIII-tki. A patrząc na ostatnie zapowiedzi Square uważam iż powoli powracają do dobrego poziomu game devu. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 15 stycznia 2016 Opublikowano 15 stycznia 2016 Poza tym co osoba to opinia. Czy ma szanse do kanonu wejść? Raczej nie. Ale szanse na statut jaki ma FF IX , czy FF XII na pewno są. Zresztą duża polaryzacja w okół tego tytułu jest nieunikniona, a "fandom" jest już tak rozjechany, że niezależnie od jakości gry i tak będzie zróżnicowane przyjęcie.Pozwalając sobie na malutką dygresję... Gdyby nie fantastyczny debiut FVII na szaraku i jedna z największych akcji marketingowych (szczególnie w USA) to inaczej prowadzone byłyby rozmowy, fanom VI dużo rzeczy się nie podobało (a już w szczególności platforma gdzie gra debiutowała, he, he, he ). Teraz jest trudniej, reddity, wielkie fora, yt - krytyka idzie w eter z prędkością światła. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 15 stycznia 2016 Opublikowano 15 stycznia 2016 (edytowane) @chrono-x Najpierw sugerujesz mi że postrzegam grę na 8- jako grę złą. Następnie - kiedy neguje twój zarzut - że nie trzeba ci tłumaczyć czym jest produkt na 8-. No okej... To że oczekiwania podyktowane są pryzmatem poprzednich, jednych z najlepszych odsłon to chyba naturalne dla wielu obrośniętych kultem marek. Jasne, mniej surowi bylibyśmy dla takiego Fallout 4, czy FF13, gdyby gry te nie ośmielały się mieć w tytule Fallout, czy FF (w dodatku z cyfrą 4 lub XV), ale jednak mają, podobnie jak fani serii mają choćby minimum oczekiwań co do ich jakości. Ja na ten przykład byłbym wystarczająco content gdyby FFXV zbliżył się choć do poziomu X. Niekoniecznie aby stanął na tym samym poziomie co najlepsze. To chyba nie są szczególnie surowe i nierealne wymagania. Edytowane 15 stycznia 2016 przez nobody Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 15 stycznia 2016 Opublikowano 15 stycznia 2016 Kurde gra na 8- to zły tytuł no no ciekawe czasy nadeszły....ja po Episode Duscae mam dobre opinie nt. XV-tki ale czekam spokojnie i się nie hypuje dopóki i SE i targi mi ewidentnie nie pokażą daty z liczbą 2016 na czele bo jeszcze się zdziwić możemy..... boże prawie jak z zarzutami homofobii w temacie Niera... nie. 8- to gra tylko dobra, miejscami choyowa, miejscami zayebista, ale oczekiwanemu poziomowi widocznie ustępująca. takim 8- była np. XII przy której i tak spędziłem dobre +220h, ale jednak 7, 9, a nawet 10 przyzwyczaiły do lepszej jakości. Chodzi chyba o to że to, ostatecznie, bez sensu tak kwantyfikować gry, jeśli spędziłeś przy FFXII 220h to widocznie się dobrze bawiłeś. Choć ja z Tobą dużo o gierkach rozmawiałem, więc wiem co mam na myśli jak mówisz że gra będzie na 8-. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi