dunpeal 10 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Olać typów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 @FicuśAle wiesz, że ten pierwszy screen jest z rendera? Jakość oprawy jest bardzo, bardzo dobra, do framerate'u można się doczepić (choć generalnie jest stabilny, nawet w mieście i z deszczem). Dodatkowo przecież gra jest polerowana na bieżąco.Ja jestem bardzo zadowolony.Trzeba pamiętać, że to generalnie mała pokazówka świata gry (w dodatku droga do zrobienia i darmowa dla użytkowników), a nie jej demo w pełnym sensie. Ot urozmaicone, interaktywne tech-demo. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Demko już się ściąga i będzie na mnie czekać w domu - tryb stand by PS4 jest genialny:) Cytuj Odnośnik do komentarza
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Niby to bardziej jakieś takie tech demo, ale fajnalowy klimat jest obecny IMO. Po demie i trailerach zapowiada się w sumie nieźle, może w końcu dobry FF po latach. Tylko framerate martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Demko skończone. Dosyć to dziwne było, bardziej takie tech demo które pokazuje możliwości silnika (pogoda, pora dnia). Walka z bossem była całkiem spoko chociaż jeszcze nie do końca wiem jak robić te uniki, bo za każdym razem jak robię rolla to i tak dostaje w dupe. Nagrałem cały gameplay to jak ktoś chcę to mogę wrzucić. Szkoda tylko że całość można skończyć w jakieś 20-30 minut, no ale to w końcu tylko pokazówka Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 (edytowane) Framerate jest słaby w zasadzie tylko w tej pierwszej części. Od momentu wariacji na temat Alicji w Krainie Czarów było okej, nawet podczas używania zabawkowej wersji meteor shower i deszczu w mieście (przynajmniej dla mnie).Jeszcze gdy zglitchowałem ostatnią lokację - wtedy framerate poszedł ostro w dół. Edytowane 31 marca 2016 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 (edytowane) Ta muzyka w menu Obecnie gram w to demo i jestem oczarowany, chyba Fajnal wraca tam gdzie jego miejsce. Pod względem technicznym bardzo fajnie to wygląda, no i ta animacja. Edytowane 31 marca 2016 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 no to będzie kupa ..... a jeszcze łudziliście się to yeti rozwiał wasze wątpliwości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 443 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 (edytowane) Muzyka w demku jest bardzo, bardzo dobra i fajnalowa. Klimat dziwaczny, ale zrzucam to na karb konwencji dema i chyba będzie to pierwszy Fajnal po dziesiątce, którego łyknę na premierę. Edytowane 31 marca 2016 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Racja, muzyka to najmocniejsza strona tego dema, kazdy kawałek momentalnie wpada w ucho. System walki też wydaje się całkiem zgrabny. Szkoda, że demo jest tak krótkie, mogli przynajmniej dać lokacje z poprzedniego demka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Grając w demko zgarnijcie tarczę i shurikena, jest do zgarnięcia od kiedy można warpować Sam warp działa dużo lepiej niż Duscae - warpstrike z najwyższego punktu daje od razu stuna, walka jest szybka, a nie ma jeszcze większości opcji.(Generalnie radzę powalczyć sobie chwilę z "bossem" i dopiero ocenić walkę - to co robimy małym Noctisem ma się nijak do ogólnych wrażeń) Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 443 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 A jak się warpuje? Nie pamiętam, żeby demo podsunęło mi taką możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 (edytowane) Jest dopiero w końcowej walce z Iron Giantem, Carbuncle w trakcie walki uaktywnia to, później trzeba powtórzyć walkę, zwarpować się dość wysoko, ale tak żeby być na środku budynku i opuścić się. Spadnie się na platformę z dwoma przyciskami do aktywacji Warpuje się przytrzymując Trójkąt / Y (zwykłe przyciśnięcie to szybki warp - unik) Edytowane 31 marca 2016 przez Hendrix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 (edytowane) Ktoś chyba wcześniej wrzucał, ale wideo już zostało usunięte. Edytowane 31 marca 2016 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 443 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Ciekawe, co z tego finalnie wyjdzie. Jak SE nie spieprzy fabuły jakimiś banialukiem, jak to mają ostatnio w zwyczaju, to może być mocny strzał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Graficznie względem pierwszego dema na pewno na plus, jednak działa tak samo kijowo jak i demo, muszą to poprawić. Jeśli chodzi zaś o system walki, to nie jestem pewien czy mi się podoba ta zmiana. Wcześniej można było płynnie kontrować każdego wroga, tutaj czegoś takiego nie ma, a jak pojawia ci się opcja kontry, to masz wielki napis :square: przez 5 sekund, gdzie wcześniej na kontrę naprawdę trzeba było pracować. Np walka z Behemothem: https://youtu.be/LkFwlebfm1Q?t=14m9s- na to parry miałem dosłownie ułamek sekundy (a z samym Behemothem walczyłem jakieś 25 minut więc na zakończenie walki taka akcja dała mi OGROMNĄ satysfakcję) gdzie w tym demie z Iron Giantem dali mi niemalże sygnalizacje świetlną kiedy mam co wcisnąć. Usunęli też rożne kombosy w zależności od kierunku trzymania gałki, nie wiem czemu... Fajnie jednak że całość miała ten Finalowy klimat, jeśli mi porżną walkę na kawałki żeby masy mogły mashować atak, to chociaż klimatem się nacieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Cóż, przepych rodem z filmów Buza Luhrmanna połączony z klasycznymi motywami "dojrzewania podczas drogi", szekspirowymi zwrotami akcji i mitologią rodem z FF, w sumie szykuje się powrót do starego podejścia pisania scenariuszy w Finalach (czyli pulpa z ambicjami i klasycznymi motywami).@BansaiMi bardziej się podoba walka tutaj (oczywiście mowa o dorosłym Noctisie). Ładowanie paska, manualna zmiana broni, lepsze warpy i znacznie lepszy lock. Reszta dojdzie w pełnej wersji. (w Duscae był leveling na 20 poziom i pełna ekipa). Co do parry - tutaj mamy quasi-bossa i tutorial w sumie.Czekam z wypiekami na pełną wersję, trzeba będzie się na deluxe'a rzucić - artwork Amano jest świetny.Obczaiłem też już anime - jak na promocyjny materiał to jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Cóż, przepych rodem z filmów Buza Luhrmanna połączony z klasycznymi motywami "dojrzewania podczas drogi", szekspirowymi zwrotami akcji i mitologią rodem z FF, w sumie szykuje się powrót do starego podejścia pisania scenariuszy w Finalach (czyli pulpa z ambicjami i klasycznymi motywami). No elegancko ujęte Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 765 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 demko tuorialowe nudnawe ale ten trailer wyżej Reclaim your throne mnie kupił od razu Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 muzyka - genialna klimat - dosc ciekawy system walki - podoba mi sie, na pewno nie bedzie to samograj technikalia - na tyle lat roboty totalnie srednio, fajnie ze ida w open world z wielkimi miastami i warunkami ale calosc chodzi jakby serio czekala na ps4k podsumowanie - jestem pelen nadziei, nie licze na jakiegos mesjasza ale jak poprawia technikalia to moze byc pierwsza japonska gierka open world ktora na prawde bedzie mi sie podobac i bedzie fajna Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 (edytowane) Trailery zapowiadają naprawdę epicką historie. Ja tam byłem kupiony już po pierwszym demku TA OKŁADKA A tu jakiś CGI https://www.youtube.com/watch?v=BpcA1vhjPfw Edytowane 31 marca 2016 przez Starh Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Ciekawe czy będzie na netflixie, w końcu przy dostępności było wyraźnie napisane: available to download & streaming services. Imo byłoby fajnie :v Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 620 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Obejrzałem wreszcie na spokojnie w zaciszu domowym te nowe trailery, obadałem demo, i nie powiem jaranko bardzo wzrosło Co prawda obawy o aspekty fabularne nadal pozostają, ale raczej na pewno biorę na premierę. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 Wersja delux zamówiona z square shop, Ultimate olałem ze względu na cenę, boję się, że przez to znowu pójdą do góry ceny EK i te 80-90 funtów teraz to będzie nic... Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 31 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 (edytowane) Tak bardzo od rana żyje dziś FFXV że zamówiłem ze Square sklepu wersje Deluxe i Ultimate (deluxe mój Brat łyknął). Już od czasu Duscae jestem bardziej niż kupiony (choć od 2006 nie przestałem wierzyć w ten tytuł) a jest tylko lepiej (minus to co opisał Bansai z halogenem, nawet na trailerkach da się to zauważyć ale może będzie można to w pełnej wersji wyłączyć). i weź tu teraz dotrwaj do 30 września (a na koniec roku czeka jeszcze nowa Zelda mfff będzie się działo). Edytowane 31 marca 2016 przez chrno-x Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi