Daffy 10 545 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 sorki za post pod postem (moze polaczy) ale square odniosl sie do rozdzielczosci i framerate obie konsole beda mialy dynamiczna rozdzielczosc - ps4 900-1080p, xone 765-900p, na obu konsolach celuja w framerate zblizony jak najczesciej do zakladanych 30fps Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Jak oni już muszą takie zabiegi stosować, żeby się grafika nie 'rozpadła' to jest jakiś dramat kurwa. Lepiej żeby sama gra zniszczyła system. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 (edytowane) Ja pyerdole czy Square nie może znaleźć złotego środka i zrobić coś pomiędzy otwartym światem a korytarzykiem? Otwarte światy to mega wyzwanie na konsolach i na ten moment tylko redzi podołali a cała reszta męczy wora okropnie. Jak ktoś nie ogarnia albo silnik nie ogarnia to na wuj się męczyć? Pół biedy z grafiką ale jak jeszcze nie ogarną zadań pobocznych i będzie mało do roboty na tych pustkowiach to to już zupełnie nie będzie miało sensu. Edytowane 29 sierpnia 2016 przez ireniqs Cytuj
planeswalker 47 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 i na ten moment tylko redzi podołali Nie podołali, gra jest zabugowana i potrzebowała miliony patchy żeby była grywalna. Cytuj
_Red_ 12 009 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Każda potwora znajdzie swego amator. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Dokładnie xd Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Ja pyerdole czy Square nie może znaleźć złotego środka i zrobić coś pomiędzy otwartym światem a korytarzykiem? Otwarte światy to mega wyzwanie na konsolach i na ten moment tylko redzi podołali a cała reszta męczy wora okropnie. Jak ktoś nie ogarnia albo silnik nie ogarnia to na wuj się męczyć? Pół biedy z grafiką ale jak jeszcze nie ogarną zadań pobocznych i będzie mało do roboty na tych pustkowiach to to już zupełnie nie będzie miało sensu.Jaki to problem sandbox? Już od 10 lat robią takie gry, wszystko jest zaprojektowane tak, że się pięknie streamuje z dysku do RAMu i na konsolach pięknie śmiga. Tym bardziej, że dzisiejsze konsole to już nie są dziwaczne skrzynki z 512mb pamięci operacyjnej, tylko przystosowane do łatwego developingu prawie-pecety z gigabajtami pamięci na pokładzie. SE po prostu nie umieją. Cytuj
Pix 908 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 i na ten moment tylko redzi podołali Nie podołali, gra jest zabugowana i potrzebowała miliony patchy żeby była grywalna. Dokładnie. Jak pierwszy raz odpaliłem bez żadnego patcha W3 na ps4, to zaraz wyłączyłem, bo się w to grać nie dało. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 (edytowane) I tak zrobili to lepiej niż inni, może nie pod względem technicznym ale pod względem wykreowania otwartego świata z masą różnych i ciekawych questów. Zobaczymy jak FF pod tym względem się spisze. Zauważcie też jaki cdpr miało budżet a jakim molochem z wieloletnim stażem jest Square. Dla nich to będzie większy wstyd jeżeli nie ogarną. Edytowane 30 sierpnia 2016 przez ireniqs 1 Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 AngryJoe i jego kumple zrobili reckę tego filmu FFXV: Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 ten Kingsglaive jest już na torrentach Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 (edytowane) ten Kingsglaive jest już na torrentach Ja bym tego nie zasysał bo: So a few "copies" of "Kingsglaive" have "leaked" onto the pirate bay. Don't download them - they're not real. It is just a 1.5h long ad for some super mega shady shitviruses-tier website. Wait until the 30th to watch the movie digitally. Edytowane 30 sierpnia 2016 przez Paliodor Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Ok, więc też wieczorem to sprawdzę Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Tez sprawdze wieczorem albo jutro. Ile to to wazy? Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Też obczaję bo jedni jadą jak po burej suce ten film a inni się spuszczają. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 ten Kingsglaive jest już na torrentach Ja bym tego nie zasysał bo: So a few "copies" of "Kingsglaive" have "leaked" onto the pirate bay. Don't download them - they're not real. It is just a 1.5h long ad for some super mega shady shitviruses-tier website. Wait until the 30th to watch the movie digitally. No jak ktoś sciąga z pirate bay, ktore nie istnieje i wzamian pojawilo sie wiele mirrorow z wirusami to tak, wtedy masz racje. 3.77GB release od FGT @ 1080p Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Jestem po seansie. Film to niezłe widowisko, animacja pierwsza liga ale jest sporo nierównych momentów. Jest wiele scen, gdzie całość ma tak genialny motion cap oraz animację 3D, że można odnieść wrażenie oglądania prawdziwych postaci. Są też momenty, że animacja jest tragicznie drewniana i uproszczona i aż bolą oczy. Lip sync, mimo że robiony pod angielski voice acting wypadł przez cały film mocno sztucznie i dziwnie. Całość nakręcona trochę chaotycznie więc jeśli ktoś nie lubił Transformersów w których nie widać co się dzieje to niektóre sceny będzie trzeba oglądać pauzując film. Sama historia to typowe Final Fantasy chociaż widać, że cały film jest trochę dziwnie pocięty. Sam setting nie podoba mi się, wolałbym coś bardziej subtelnego jak w FF8 skoro już mamy łaczyć technologię z rycerzykami, tutaj natomiast mamy jeszcze większe rozwarstwienie na ludzików z karabinami i mieczami. O ile product placement mi nigdy nie przeszkadzał tak wciskanie na siłe real life samochodów Audi do zmyślonego settingu jest dla mnie bezsensowne. Nie ma mowy o żadnym goty filmie tak jak pisał Zetta. Chyba że efekty komputerowe = goty to wtedy Transformersy są 19/10 i 120% na metacritic. Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Nie przesadzasz z tym audi? Dwie sceny na poczatku i na koncu, chyba ze cos przegapilem, bo nie zwracalem szczegolnej uwagi na samochody.Ogolnie fajne widowisko, nakrecilem sie jeszcze bardziej na gre i spuszczenie w(pipi)u imperium.No i wykrakałem ze Nyx to taki Zack, skonczyl podobnie 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Yup, moim zdaniem tez troche przesadzil z tym PP. Za to jak najbardziej zgadzam sie ze momentami na mocne skroty poszli z animacja, w jednej chwili myslisz ze ogladasz autentyczny film, a tu nagle przez sekunde pojawia sie jakas klatkujaca animacja ktora odstaje jak gwozdz na tle innych plynnych animacji, ale pomimo kilku takich zgrzytow, film ogladalo sie bardzo przyjemnie. Super film akcji przepelniony swietnymi efektami, bardziej dopieszczonego CGI na oczy nie widzialem. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Ale mi nie przeszkadza product placement sam w sobie. Przeczytaj mój post i go zrozum. Real life samochód nie pasuje moim zdaniem do świata fantasy, zwłaszcza kiedy obok jeżdżą jakieś futurystyczne i normalne samochody. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Ale co zrozumiec? To ze wg mnie przesadziles piszac ze to bylo bezsensowne? To jest autentycznie taka (pipi)a ze jestem zdziwiony ze poswieciles w ogole na to posta i pewnie zaraz klepniesz drugiego. Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 (edytowane) W sumie to nie tylko samochod, ale jedna czesc miasta tez byla real life bo byla kopia dzielnicy Tokio Ginza. Do tego jeszcze real life reklamy Nissin Noodles i Uniqulo. Edytowane 30 sierpnia 2016 przez Zetta Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Ale co zrozumiec? To ze wg mnie przesadziles piszac ze to bylo bezsensowne? To jest autentycznie taka (pipi)a ze jestem zdziwiony ze poswieciles w ogole na to posta i pewnie zaraz klepniesz drugiego. Już lece i klepie. Glupi ja, ze zwracam uwage na elementy nowego swiata jaki serwuje nam developer i nie podoba mi sie cos innego niz tobie ;( Cytuj
Bzduras 12 443 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Na razie to zasnąłem na pierwszym seansie, dzisiaj zrobię drugie podejście. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi