Maximmus 0 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 skąd? domyślam się że z Ps3 OS.. wiec... nie da się.. ale oczywiście się da... potrzebujesz przenośny nośnik(karta, usb, hdd) i robisz backup w konsoli... następnie format i odzyskujesz dane z nośnika.... koniec Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 Co to jest to VLC?:> Wpisywalem najpierw search,a pozniej install i nic...Wszedzie "No matches found",albo "Nothing to do"Wiec nie rozumiem dlaczego tak jest.Nic nie moge zainstalowac...Juz powiedzialem koledze,zeby sciagnal mi wersje 6.0,bo ta jest najnowsza,prawda?Moze bedzie z nia mniej klopotow.. Cytuj
Maximmus 0 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 Prawie na 100% coś zle wykonałeś z tymi plikami które trzeba było wkleić... może nie aktualne... ja wiem że w YUMex musiałem wyłączyć jedną opcje żeby mi poprawnie działało więc może to przez to twoje zamieszanie. ściągniesz wersje 6.0 i wszytko pójdzie idealnie VLC to wypasiony odtwarzacz http://www.videolan.org/vlc/ Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 W YDL 6.0 yumex'a instaluje sie w taki sam sposob jakw 5.02?Co dalej bede musial zrobic aby bezstresowo korzystac z systemu? Cytuj
Maximmus 0 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 Postawić mi flaszkę wódki Stworze stronę gdzie będzie krok po kroku jak zainstalować YDLinux... i to "przez" ciebie więc mi się należy Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 (edytowane) Co Ty gadasz?Dzieki mnie,a nie przeze mnie:P Jestem bardzo wdzieczny:) Ok,mam YDL 6.0:) Maximus,teraz format partycji(10gb),instalacja systemu i przez konsole zainstalowac Yumex'a,tak?Nastepnie to co jest w poradniku na Gameonly?Sterowniki AV i moje ukochane Kadu?:> Mowilesze trzeba jakas sciezke wpisac w konsoli aby wszystko ladnie smigalo... Edytowane 6 października 2008 przez otaku84 Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Postawić mi flaszkę wódki Stworze stronę gdzie będzie krok po kroku jak zainstalować YDLinux... i to "przez" ciebie więc mi się należy Jaki katalog musze przeniesc i jakie komendy wpisac w YDL 6.0 na starcie?:] Cytuj
Maximmus 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 (edytowane) Tu masz instrukcje po angielsku... korzystaj z tłumacza google jeśli masz problemy... http://www.yellowdog-board.com/viewtopic.php?f=19&t=3017 to jest naprawdę proste.. gdybyś nie dał rady w OSTATECZNOŚCI wyśle ci te pliki maile... i umieścisz je w katalogu... tu masz tłumaczenie... z google - musisz założyć dodatkowe repozytoria Założyć dodatkowe repozytoria (Set up Additional Repositories) http://209.85.135.104/translate_c?hl=pl&am...aP8s-SmDuninvog W skrócie... dzięki komendom otworzysz w terminalu notatnik, a następnie wkleisz w odpowiedni plik... potem już będziesz mógł "normalnie" instalować programy... jako pierwszy KONIECZNIE zainstaluj VLC(to wszytsko zajmuje z 60 sekund) czyli... otwierasz Terminal.. Jeśli nie jesteś zalogowany jako root... wpisujesz su i hasło a teraz... yum search vlc potem yum install vlc pojawi się y/N wciskasz y i czekasz aż się zainstaluje... jak już to zainstalujesz... możesz dokonać aktualizacji oprogramowania... zainstalować YUMEX, i najważniejsze... XFCE Edytowane 8 października 2008 przez Maximmus Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Cholera ale zwalillem sprawe;/ Zrobilem z konsoli kosztowny grzejnik...Pomocy blagam.Mialem na twardym linux'a5.02,chcialem zainstalowac 6.0 i zrobilem to nie formatujac wczesniej HD.Myslalem ze konsola sama zapyta o format partycji przed instalacja a tu nic...teraz kiedy wlaczam konsole pojawia mi sie jakis czarny obraz z dwoma pingwinkami i opcja wpisywania wierszy polecen "kboot",Pomocy,da sie to jakos naprawic? Cytuj
Maximmus 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Da... dwie opcje... wpisz.. przy kaboot BOOT-GAME-OS lub przytrzymaj przycisk power przy wejsciu Bluray 10 sekund i wlacz trzymaja znów z 10 sekund... tak na wszelki wypadek hehehe Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Boot-game-os wpisywalem i nic...Przycisk "power"tez trzymalem dluzej,do drugiego bipniecia,ale po wlaczeniu konsoli znowu sie pojawia to menu z pingwinkami...nie moge z tego wyjsc... Cytuj
Maximmus 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 a ja idę o wszystkie piwa na tym świecie że jak zwykle czytasz nie uważnie... przytrzymaj najpierw przycisk aż się wyłączy a potem... włącz wciąż trzymając aż piknie 2! razy... pytanie do mnie samego... skąd ja ma taką cierpliwość Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Maximmus dziala!! Za krotko trzymalem power button'a;/ Juz mam dosyc zabawy z linux'em.Moge jkos zainstalowac v6.0 zamiast 5.02?Musze najpierw zrobic calkowity format?Nie moge samej partycji?Ty masz u mnie wode ognista:P Dzieki wielkie:) Cytuj
Maximmus 0 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 (edytowane) Zwróć uwagę że twoje problemy wnikają najczęściej z twojej nieuwagi... nie kombinuj tylko zrób format tak jak przed instalacją Ydl 5.02... a następnie rób wszytko bardzo uważnie... nie wpadaj też już więcej w panikę bo instalując linuxa naprawdę ciężko zepsuć ps3... zawsze możesz zrobić format... a powiem ci że warto... bo Ydlinux 6.0 sprawdza się świetnie Obiecana strona... mam nadziej że w końcu padnie kilka mitów Jak zainstalować Yellow Dog Linux 6.0 http://www.playstation-linux.socjum.pl Edytowane 8 października 2008 przez Maximmus Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 Max,cudowny poradnik!To "podwojne l"mnie rozwalilo:D Czyzby jakas mala aluzja? Hehe:) Jak tylko sie oswoje z poprzednimi klopotami,z wersja 5.02 to zaczne dzialac.Dzieki za pomoc. Cytuj
Maximmus 0 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 (edytowane) Tutaj w tym temacie jest syf nie z tej ziemi... ciężko cokolwiek znaleźć... ponadto na pomoc liczyć nie można a forum gameonly.pl nie działa. Postanowiłem więc umieścić wszytko w jednym miejscu aby każdy mógł sobie bez problemu zainstalować Linux i wyrzucić PC Podałem tam jak urzeczywistnić bez większych problemów tą "utopie". Jeśli użytkownik zastosuje się do porad zamieni ps3 w sprawny i komfortowy komputer biurowy. http://www.playstation-linux.socjum.pl Edytowane 9 października 2008 przez Maximmus Cytuj
GnOOsny 1 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 Czy ktos z was uzywa ps3bodega.repo? Proboje na mego 6.0 wdrozyc firefoxa 3 ale cos ciezko mi idzie ;P Cytuj
Maximmus 0 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=6189 ja sobie odpuszczę... do grania mam ps3 i mnie żaden q2 już nie podnieca a Firefox 3 sam nie wiem czemu ma taka numeracje... nie wystarczyło 2.5... jakiś fundamentalnych zmian nie widzę... warto to polecić zaawansowanym Cytuj
Tradycjonalista 0 Opublikowano 24 stycznia 2009 Opublikowano 24 stycznia 2009 Na konsoli zainstalowałem openSUSE z KDE 4, dopiero później przeczytałem, że należy podczas instalacji wybrać KDE 3.5. Zainstalowałem więc ponownie z KDE 3.5. Szybkość działania poprawiła się nieznacznie, wciąż jednak praktycznie nie da się komfortowo nic robić. Czy zmiana systemu na Yellow Dog Linux 6.1 poprawi wydajność? Cytuj
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 Jaki w ogole jest sens korzystania z linuxa na ps3, poza powiedzmy ciekawoscia zobaczenia jak to chodzi? Dziala to chu.jowo, poza tym zastepowanie tym zwyklego pc mija sie z celem, miedzy innymi znaczna roznica zurzycia pradu. Jak mowie, ciekawostka dla ludzi, ktorzy jaraja sie rzekomymi mozliwosciami konsoli i nic wiecej Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 Mieliście też tak, że po instalacji nie było full screna? Mam konsolę podpiętą do 32cali przez HDMI i Linux u mnie był tylko wycentrowanym prostokątem. Próbowałem przez terminal zmienić rozdzielczość, ale wtedy wszystko się rozjeżdżało. Cytuj
Tradycjonalista 0 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 Zainstalowałem openSUSE jeszcze raz, tym razem przy instalacji wybierając XFCE. Linux działa teraz zdecydowanie lepiej. Chciałbym zainstalować jeszcze Flasha (nie będzie to łatwa sztuka) i przekonać się czy rzeczywiście będzie tak obciążał procesor. Skąd pobrać Kadu w wersji dla Linuxa na PS3? Ściągnąłem Firefox 2.0, ale nie działa, tak samo z Operą. Czy programy muszą być specjalnie dostosowane do platformy jaką jest PS3? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 Przede wszystkim musza być dla PPC, a nie x86/x64 ;] Cytuj
newyorkdanzig 2 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Jaki w ogole jest sens korzystania z linuxa na ps3, poza powiedzmy ciekawoscia zobaczenia jak to chodzi? Dziala to chu.jowo, poza tym zastepowanie tym zwyklego pc mija sie z celem, miedzy innymi znaczna roznica zurzycia pradu. Jak mowie, ciekawostka dla ludzi, ktorzy jaraja sie rzekomymi mozliwosciami konsoli i nic wiecej dołączam się do pytania Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Można napisać wypracowanie do szkoły, obejrzeć filmy z napisami albo pograć w gry z linuxa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi