koniol21 9 Opublikowano 1 października 2009 Opublikowano 1 października 2009 Szukam szukam i znaleźć nie mogę, a przez szukanie na deviancie zaraz oslepne - ma ktoś jakiś pack ciemnych ikon, żeby zastąpić te ? Zależy mi żeby był spójny, to znaczy nie bawia mnie orginalne ikony przerobione w irfanie na b/w Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 1 października 2009 Opublikowano 1 października 2009 Ten powinien byc ok: Black Ops Icons and Extension Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 1 października 2009 Opublikowano 1 października 2009 Ten powinien byc ok: Black Ops Icons and Extension Ogólnie bardzo ładne. Ale po zaaplikowaniu na szybkie uruchamianie, czyli zmniejszeniu do 16x16 wyglądają jak kupa niestety ;/ Cytuj
MeL 34 Opublikowano 1 października 2009 Opublikowano 1 października 2009 a tak wygląda pulpit studenta po sesji.... ( w sumie prawie po sesji ) mhuahauhahahaaa http://img14.imageshack.us/img14/4851/16182391.jpg[/ img] Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 1 października 2009 Opublikowano 1 października 2009 Wiekszy format trza bylo dac.Ten sie za krotko laduje Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 1 października 2009 Opublikowano 1 października 2009 Mi sie ten pakiecik ostatnio spodobał, ale by nie pasował do mojej drewnianej tapety. Cytuj
peter 7 Opublikowano 1 października 2009 Opublikowano 1 października 2009 (edytowane) Wiekszy format trza bylo dac.Ten sie za krotko laduje dla mnie to maleństwo na monitorze z rozdziałką 1920x1200 Edytowane 1 października 2009 przez peter Cytuj
MeL 34 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 Wiekszy format trza bylo dac.Ten sie za krotko laduje dla mnie to maleństwo na monitorze z rozdziałką 1920x1200 no ale czasem ktoś musi wrzucić swoje 3 grosze. żeby było, że jest aktywny na forum i potępia takie zachowanie Cytuj
Gość Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 MeL: wrzuć miniaturkę tego pulpitu! Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 Wiekszy format trza bylo dac.Ten sie za krotko laduje dla mnie to maleństwo na monitorze z rozdziałką 1920x1200 Tylko ja się ciesze, że masz taki duży monitor czy ktoś jeszcze? Dobra, moje pytanie. Jaki pliczek windowsa 7 zawiera ikonki systemowe, żeby mozna je było podmienić? Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 Kliknij by powiększyć czysto i schludnie ;] Pasek u góry gdzie jest 'desktop' działa tak samo jak w Macu, tj robi za Globar Menu Bar, czyli zamiast w każdym oknie wyświetlać pasek z 'plik, edycja, widok itp' to wyswietla to dla każdego aktywnego okna. Mega przydatna rzecz. np : Cytuj
molly 311 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 Wiekszy format trza bylo dac.Ten sie za krotko laduje dla mnie to maleństwo na monitorze z rozdziałką 1920x1200 nawet gdybyś miał 2560x1600, to nie zmienia faktu, że przez Twoje ch'ujowe ikony będzie szpetnie. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 Dobrze rozumiem, że DOCK na dole/górze ekranu w formie zbliżonej do tego z Mac OS X to taki fetysz użytkowników Windowsa Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 Myślę, że to ludzie robią Docki, bo to fajnie wyglada, a 90% uzytkowników windowsa nawet nie wie, że to pomysł z macow Cytuj
Gość Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 Myślę, że to ludzie robią Docki, bo to fajnie wyglada, a 90% uzytkowników windowsa nawet nie wie, że to pomysł z macow 90% ludzi nie wie, bo 90% ludzi tego nie używa. Dock jest przydatny i ładniejszy niż ikony. Poza tym , jaranie się że coś jest z maca lub innego łorkbencza jest już passe . Wiekszy format trza bylo dac.Ten sie za krotko laduje dla mnie to maleństwo na monitorze z rozdziałką 1920x1200 no ale czasem ktoś musi wrzucić swoje 3 grosze. żeby było, że jest aktywny na forum i potępia takie zachowanie Łap 20% za rozmiar screena. Potępiam Cytuj
Robsonf 0 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 Dock jest sto razy wygodniejszy. Zamiast za każdym razem przełączać się na pulpit by uruchomić nową aplikację to sobie najeżdżam na krawędź ekranu i działa, wygląda też lepiej no i łatwiej utrzymać porządek. A kto to wymyślił już mnie nie obchodzi . Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 IMo dock w porównaniu do takiego Gnome-Do jest niewygodny, inna sprawa, że mi nie pasi takie coś (choć lepsze niż ikony na pulpicie czy klikanie w start->program....). Gnome-do to programi działający w tle dzieki któremu mozna robic mase rzeczy - klikasz np. windows key + spacja, wpisujesz piersze literki programu np. Op ( w locie pokazuje Ci sie Opera i w nazwie podkresla) i enter. tak to wygląda a moze działac tez jako dock. filmik : http://www.youtube.com/watch?v=7EKAlLvpovE w ogóle nie spotkałem się jeszcze z wygodniejszą rzecza niźli ten programik. mnie osobiscie wkurza jeżdzenie myszką po menusach zeby cos uruchomic, napisać do jakiegos kontaktu z gg czy cos a dzieki temu mam wszystko pod ręką tak w ramach ciekawostki ;] Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 To jest tylko na linuxa? Cytuj
Texz 670 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 Nie obraźcie się ale znowu poczułem w tym Inteligent Launcherze powiew z Maca Nie chcę tu pisać, że jest to gorsze czy lepsze rozwiązanie bo z tego co widzę sprowadza się do tego samego (więc po co przepłacać - 1:0 dla Linuxa). Na Macu jednak wszystkie dane które są na HDD są przeskanowane przez ten program efektem czego można przez niego szukać nawet pojedynczych fraz znajdujących się w plikach tekstowych, których położenia na dysku nie pamiętamy. Przykłady już zamieściłem, większość odpowiedzi wskazuje na podpisy do filmów. Widzicie jaki kulturalny ze mnie gość Mowa o tej lupie w prawym górnym rogu ekranu: Pulpet: Widać co wpisałem i jaki jest tego efekt. Poniżej macie jak wygląda wyszukiwanie programów. Wyszukiwanie jest błyskawiczne. Wraz z kolejnymi literami wklepanymi do okienka zmienia się zawartość wyników. Jeżeli kogoś to interesuje może sobie poczytać: http://www.apple.com/macosx/what-is-macosx/spotlight.html Cytuj
hooki 194 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 ew. na maca jest jeszcze "Quicksilver", działający jak to z linuksa co pokazał wyżej Dark Serge. choć ja preferuje spotlight, tak jak kolega wyżej (dobra sprawa z szukaniem wewnątrz maili czy dokumentów). Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 W windzie (vista i 7) tez jest opcja szukaj i dziala dokladnie tak samo.Co nie zmienia faktu ze wygodne to to Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 Ja jednak wolę klikać myszką na wielkie kolorowe ikonki niż biegać palcami po klawiaturze i szukać literek. 90% ludzi nie wie, bo 90% ludzi tego nie używa. Dock jest przydatny i ładniejszy niż ikony. A czy ja napisałem coś innego? Ponawiam pytanie o ikonki systemowe, gdzie sa? Cytuj
Gość Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 Ja jednak wolę klikać myszką na wielkie kolorowe ikonki niż biegać palcami po klawiaturze i szukać literek. 90% ludzi nie wie, bo 90% ludzi tego nie używa. Dock jest przydatny i ładniejszy niż ikony. A czy ja napisałem coś innego? Z Twego posta wynika, że 90% ludzi UŻYWAJĄCYCH DOCKA nie wie skąd on się wziął. A to nie zupełnie tak wygląda, bo większość ludzi bawiących się w robienie z pulpitem czegoś więcej niż zmiana tapety wie skąd owo ustrojstwo się wzięło EOT Co do dziobania po klawie, też nie lubię. Wolę w całości obsługę z mychy. Dlatego tak wkur..za mnie brak dolnej listwy menu na tym nowym , uber skinie do foruma Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi