Skocz do zawartości

Wygląd waszego pulpitu

kurczakov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mój pulpit wygląda tak:

voyagedhermes_moebius_03.png

Pomaga mi w gorszych momentach i kryzysach podczas pracy na komputerze, zawsze sobie myślę że jestem niemal tym załamanym gościem pod drzewem, i pocieszam się że jestem w  lepszej sytuacji niz on.

• Plusik 1
  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

DzR8nDf.jpg

Nic specjalnego.

Ty, ale ostatnio od niechcenia naciskam Super+E i odpala się eksplorator, jak na starym dobrym LXDE. Wiem, pewnie tak było zawsze. Nie wiedziałem.

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak mnie natchnęło na zmianę w coś klasycznego jeśli chodzi o wygląd pulpitu:

211qy5l.jpg

Tylko problem drobny mam: wcześniej ikony miałem ustawione jako średnie, teraz wywaliłem większość skrótów i aby lepiej wykorzystać czarne przestrzenie(nie były celowe, ale gdy się ukazały uznałem, ze jednak je zostawię by ikonami dzieła nie zasłaniać) ustawiłem je na duże i jeden folder, który widzicie z prawej, wcześniej niewidoczny, teraz ma obramowanie, na czarnym tle białe, na jasnym czarne. Ktos byłby miły powiedzieć jak go całkowicie zniknąć?

Win 8 jakby co.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

FLxhQmi.jpg

Uroczysta zmiana z okazji DLCOTY, artwork z bonusów na GOGu, gdyby nie to logo w lewym dolnym rogu, to zamówiłbym se wydruk i powiesił na ścianę.

Pulpit wyczyszczony ze wszystkiego, foldery schowane w "Pulpa" na pasku zadań, który zresztą też znika, gdy się go nie używa.

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sam nie wiem po co to wstawiam bo nic specjalnego na tym pulpicie nie ma, ale z niewiadomych względów ta tapeta tak mnie urzekła że nie mogę się na nią napatrzeć.

tUqTz1t.png

Opublikowano

Sam nie wiem po co to wstawiam bo nic specjalnego na tym pulpicie nie ma, ale z niewiadomych względów ta tapeta tak mnie urzekła że nie mogę się na nią napatrzeć.

tUqTz1t.png

Nawet spoko minimalizm, ale po co Ci np. zdublowana ikona Sublime Text w pasku zadań? W ogóle wywal stamtąd i ten folder i skrót do sklepu windowsowego - ja preferuję jeszcze większy minimalizm:)

Opublikowano

No masz rację grzybiarz i tak zrobiłem, też lubię jak na pulpicie jest jak najmniej ikon ;). Sublime Text mi się faktycznie zdublował, nawet nie zwróciłem uwagi bo bardzo często z niego korzystam, ale skasowałem ikonkę.

• Plusik 1
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

4e15d0a6f316d.jpg

Czy jest jakiś yebany sposób, żeby zmienić ikonę Messengera - appek z windows store? 

Te programy siedzą w jakimś WindowsApps w dziwnych formatach i chooj wie ocb