Opublikowano 3 stycznia 201114 l w kwestii Pringles - wodorostowe wcale nie mają smaku glona tylko suszonych ziół; wchodzą nieźle - wasabi - łatwo sprawdzić i przyrównać: wystarczy kupić orzeszki w cieście od Lorentz o takim samym smaku; nieźle czyszczą zatoki ale tylko jeśli je się je na zasadzie "oblizać posypkę, zjeść chipsa" - seria extreme: mushroom - smaczne ale dla wąskiego grona odbiorców, smakują trochę jak sucha wersja chińskiej zupki grzybowej; pepper - klasyczne w smaku niczym solne "rosołowe" jadłem ale pod postacią Doritos o smaku ramen - smakują tak samo jak rodzime kurczakowe czyli nic szczególnego. To jest właśnie bolączka "azjatyckich smaków" - narobili mase nowych, niby oryginalnych smaków a tak naprawdę człowiek dziesiąty raz nabiera się na to samo a i tak wszystkie bbq, smoked, steak etc to zwykłe bekonowe. Ostatnimi czasy testuję Pretz - paluszki podobne do naszych ale robione z twardego ciasta a przy tym w niezliczonej ilości smaków. Narazie najlepszymi wydają się być te o smaku słodkiej fasoli i masła - niby słodkie ale jednak pasują do piwa. Co jak co ale nasze lajkoniki i pochodne powinny brać z nich przykład - u nas tylko solone, z makiem i sezamem albo jakieś dziwactwa pokroju oscypka czy cebuli.
Opublikowano 4 stycznia 201114 l Za chipsami nie przepadam (dbam o linie ;]). Kiedys nie moglem odmowic sobie Pringlesow, jak nie prdukowali ich jeszcze w PL. Teraz sa (pipi)owe. Obecnie jestem zakochany w w tej lini chipsy z pieca <serce> paprykowe, solone, ziola wszystkie super smakuja. Czasem jeszcze opitole czitosy.
Opublikowano 4 stycznia 201114 l Już kiedyś był ten smak przecież, więc nie wiem czemu w biedronce jarają się, że mają limitowaną edycję... Te drugie dobre są w ogóle? Śmietanka z czymś tam.
Opublikowano 4 stycznia 201114 l ...cebulą. Stare fromaże. W ogóle to biedrona ma ostatnio dobre esclusivy. Np tymbark arbuzowy 1,75
Opublikowano 4 stycznia 201114 l Te pomarańczowe są genialne, tzn stare fromage (mój ulubiony smak) a teraz je zepsuli ;/
Opublikowano 5 stycznia 201114 l Wczoraj kupiłem Lays Paprykowe "z pieca" bo nie było innych i po eksperymentach z Kranczipsami Naturals byłem negatywnie nastawiony.. ..do pierwszego chrupnięcia. Ołmajgad to są najlepsze czipsy na świecie! Były... bo pojawiły się Laysy śródziemnomorskie z pieca. Orgazm. Nowe Lays prosto z Pieca o smaku zioła śródziemnego to najlepsze chipsy jakie jadłem
Opublikowano 6 stycznia 201114 l Kilka lat temu, w Angli, kupiłem przez przypadek Lay's (uwaga) octowe. Jeżeli ktoś będzie tam przelotem, to niech zapamięta, że zielone opakowanie, to nie tak jak u nas cebulowe. Taka rada.
Opublikowano 6 stycznia 201114 l Kilka lat temu, w Angli, kupiłem przez przypadek Lay's (uwaga) octowe. Jeżeli ktoś będzie tam przelotem, to niech zapamięta, że zielone opakowanie, to nie tak jak u nas cebulowe. Taka rada. W sensie chu.jowe czy dobre? Przepraszam gimberku :*
Opublikowano 6 stycznia 201114 l - wasabi - łatwo sprawdzić i przyrównać: wystarczy kupić orzeszki w cieście od Lorentz o takim samym smaku; nieźle czyszczą zatoki ale tylko jeśli je się je na zasadzie "oblizać posypkę, zjeść chipsa" Gdzie mogę dorwać te orzeszki wasabi?
Opublikowano 7 stycznia 201114 l Top Chipsy o smaku wędzonej szynki to chyba teraz najlepsze mięsne chipsy.
Opublikowano 7 stycznia 201114 l Kilka lat temu, w Angli, kupiłem przez przypadek Lay's (uwaga) octowe. Jeżeli ktoś będzie tam przelotem, to niech zapamięta, że zielone opakowanie, to nie tak jak u nas cebulowe. Taka rada. Przecież "Salt & Vinegar" to obok "Prawn Cocktail" i "Worcester Sauce" najlepsze chipsy w promieniu lat świetlnych. Edytowane 7 stycznia 201114 l przez Siara_iwj
Opublikowano 7 stycznia 201114 l Top Chipsy o smaku wędzonej szynki to chyba teraz najlepsze mięsne chipsy. Wypuścili jakiś nowy smak?
Opublikowano 7 stycznia 201114 l Kilka lat temu, w Angli, kupiłem przez przypadek Lay's (uwaga) octowe. Jeżeli ktoś będzie tam przelotem, to niech zapamięta, że zielone opakowanie, to nie tak jak u nas cebulowe. Taka rada. Przecież "Sait & Vinegar" to obok "Prawn Cocktail" i "Worcester Sauce" najlepsze chipsy w promieniu lat świetlnych. Wpis, za octowe Walkersy w Polsce oddałbym małego palca u nogi.
Opublikowano 8 stycznia 201114 l Top Chipsy o smaku wędzonej szynki to chyba teraz najlepsze mięsne chipsy. Wypuścili jakiś nowy smak? Nie jestem pewien, bo chipsy z biedronki to ja akurat zawsze dostaje, ale no wcześniej takich nie dostałem więc obstawiam, że jakiś nowy smak.
Opublikowano 8 stycznia 201114 l aaaa to te, ktore juz jakis czas temu były. dają radę, szkoda, że to tylko sezonowe.
Opublikowano 8 stycznia 201114 l Jakby kogoś kiedy podkusiło kupować te nowe Laysy o smaku ogórka małosolnego to odradzam - oblecha na całego i po zakąszaniu nimi żołądkowej poskładało mnie jak nigdy. Drugi ten nowy smak guacamole czy jakoś tak też jakiś dziwny, ale już ujdzie jak ktoś lubi ostre. Ciekawe jakie będą te wyniki konkursu na nowe smaki/ Przy okazji potwierdzam - seria Laysów prosto z pieca to szczytowe osiągnięcie ludzkości w dziedzinie chipsów. No i muszę spróbować tych Pringlesów octowych, bo ostatnio widziałem je w realu.
Opublikowano 8 stycznia 201114 l Octowe są wg mnie b. specyficzne. Ja tam np. tak jak pisałem, dałbym się za nie pokroić(Walkersy, Pringlesów nie jadłem), ale są b. kwaśne i niektórych od nich odrzuca. Poza tym nieźle wypalają gębę. Wiele zależy też od firmy - ostatnio znalazłem w Lidlu jakieś chipsy octowe niby z UK. - Mało się nie zes.rałem ze szczęścia, problem w tym, że po zjedzeniu paru po prostu mało się nie zes.rałem.
Opublikowano 9 stycznia 201114 l Właśnie teraz jem te Pringlesy salt + vinegar i kur/va jakie to jest kwaśne ;0
Opublikowano 9 stycznia 201114 l Ja ich nie lubię, raz kupiłem i żałowałem, bo po paru kęsach "o, ciekawy smak" przyszło "mam dość".
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.