Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mate5
Opublikowano

Dip do chipsów

Ketchup ostry Heinz - ilość według uznania

musztarda dijon kamis - pół łyżeczki

chrzan wasabi provitus - pół łyżeczki

od chu,ja papryki ostrej w proszku z prymatu

pieprz

Taki robię zawsze od roku, nie wierzę, żeby komuś to nie smakowało. Polecam.

Gość _Milan_
Opublikowano

te nachosy z biedrony są tak zyebane że aż zjadliwe.

Ale nachosy są tylko jedne:

Casa fiesta z PiP smak BBQ

Opublikowano

Znowu 4 nowe smaki laysów.

1. Holenderska deska serów

2. Polskie kurki w śmietanie

3. Węgerskie leczo

4. Włoska pizza pepperoni

Jadł już ktoś któreś ?

selb28.jpg

Te niech wrócą!

• Plusik 4
Opublikowano

Co do najlepszych smaków, to zdecydowanie najlepsze chipsy jadłem w Portugalii i były to Ruffles'y o smaku... ketchupu Heinz. Genialne były i żal tyłek ściskał, że tak szybko się kończyły ;)

Opublikowano

Cheetosy były chyba. Te drobniutkie Laysy chyba też.

Swoją drogą, jadłem te nowe "Pizza Pepperoni" i nie czułem większej różnicy pomiędzy nimi, a Cheetosami pizzowymi (choć te drugie jadłem dawno temu).

Opublikowano

uwielbiam napchać chipsów paprykowych w poliki najlepiej laysów zapić odrazu colą i razem to zgryźć :wub:

coś pięknego, orgazm dla podniebienia, ta kompozycja smakowa to idealne połaczenie, polecam

Opublikowano

No, w kinie, najlepiej multikinie, popić popcorn zimną Colą to jest dopiero orgazm.

Jadłem niedawno Top Czipsy z biedry bekonowe - zajeebiste. Ale najlepsze dla mnie to Lay's Strong Chili, te piri piri nie jadłem, a wasabi chvjowe.

Czaję się na te nowe smaki, widziałem już leczo, ale akurat one mnie nie kręcą.

Opublikowano

Maczugi to najbardziej syfiaste chrupki. Pamiętam smród tych keczapowych, które non stop wpier.dalał mój kolega w podstawówce.

Opublikowano

To są jedne z najlepszych chrupek. Nie wiem czemu nikt jeszcze nie skopiował ich patentu. Lepsze od keczupowych były IMO orzechowe. Prawdopodobnie na krótko wyszły też serowe. Też dobre.

Opublikowano

Wietnamskie Ran Khoai Tay - smakują jak 90% chipsów o smaku mięsa. Nic odkrywczego chociaż miłośnikom smakow pokroju karkówki/kurczaka/żebere może podejść.

Tajskie Takhrai - kupiłem, bo byłem ciekawy jak może smakować coś co reklamowane jest jako połączenie trawy cytrynowej i mleka kokosowego. Sądziłem, że będzie to jakaś mocno egzotyczna mieszanka a tutaj okazuje się, że to zaledwie fromage tyle, że z innym zestawem przypraw. Coś jak śmietanowo-paprykowe. Warte uwagi ale nie wprowadzają nic oryginalnego tak jak chakalaka czy wycofane z Biedronki grillowane warzywa.

Opublikowano

109553.jpg

Chrupiące listki wielozbożowe, coś pysznego! Jadłem ten smak ze zdjęcia i naprawde za(pipi)ista przekąska :) mam jeszcze słodko- słone, ale zostawie na jutro. Widziałem jeszcze paprykę z ziołami,owoce leśne, i pomarańczowe.

na orlenie płaciłem 3.40 za 100 gram, w normalnym sklepie na pewno taniej

Opublikowano

Spróbowałem w koncu tych top chipsów o smaku grillowanych warzyw z biedry. Rzeczywiście dobre. Może trochę tylko za "mocne". Ale co mi się w tych czipsach podoba szczególnie to rozmiar, kształt, grubość i chrupkość każdego chipsa z osobna.

Opublikowano

Testowalem 2 z 4 nowych smakow Laysow, jesli chodzi o Leczo to epic fail dla mnie i nie da sie tego jesc, jesli za chodzi o Kurki w smietaniu to nienajgorsze jesli lubi sie takie delikatne smaki (chyba cos podobnego kiedys bylo w tej serii sezonowej co byly jakies smaki na okreslone pory roku)