Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Były kiedyś Hypery serowe, żółte, grube, tłuste, słone coś. Jeszcze w tej paskudnej paczce. Najgorsze chrupkowe wspomnienie z dziecinstwa. Dzisiaj nie wziąłbym żadnego rodzaju.

Opublikowano

A te pyszności pamiętacie?

10407.jpg

Boże, one były cudowne, aż mi się przypomniał dokładnie ich smak jak zobaczyłem to opakowanie.

Pamiętam, że swego czasu były w nich takie małe, okrągłe, wypukłe naklejki z różnymi wzorkami, nazywały się pimplaki. To jeszcze czasy zanim w chipsach pojawiały się Pokemony itp.

• Plusik 6
  • Minusik 1
Opublikowano

Te snacki pomidorowo serowe goty były, jakieś dwa lata temu nawet w sklepie miałem i zdarzało się zjeść dużą paczkę, bo tanie były, a jak wspomniałem smak goty, więc kusiło. Ale ta chemia z tych chrupków mi podniebienie wypalała i zdarzało się nawet na drugi dzień czuć dyskomfort w ustach, więc po kilku razach zaprzestałem jedzenia tego. Maczugi muszę gdzieś poszukać, bo za guwniaka uwielbiałem, no i paczki małe co uznaję za plus.

A te bekonowe hypery też mi smakowały, ale nie widziałem tego w sklepach dobrych 10 lat już :/

Opublikowano

Wiecie co zauważyłem . Idzie sobie człowiek np. do kauflandu chce sobie po kolacji przy meczu w srodku tygodnia  wypic 2 piwka a miedzy 1 a 2 piwem mala paczke chipsów zjeść. I co? W takim kauflandzie chipsów pelno a same duże paczki - szok. Po mała trzeba leciec do jakiegoś zwykłego spożywczego.

Opublikowano

Prawda jest taka, że nie ma na naszym rynku żadnych, wartych uwagi, ostrych czipsów/snaków. Człowiek choćby chciał to nic ostrego nie kupi w sieciówkach, a szkoda. Jedynie warte uwagi są może Laysy Wasabi, ale ich też już dawno nigdzie nie widziałem.

Opublikowano

W kauflandzie poszukaj. Dla mnie wasabi za bardzo w nos kręci. Mejm nie zrażaj się co do pisania, tylko faktycznie te zwykłe strongi są praktycznie wszędzie. Ja pamiętam naprawdę ostre był kiedyś chipsy o smaku jalapeno z tesco z tej ich serii FINEST, czyli produkty sprowadzone z UK. Jeszcze miały taką saszetkę w środku z dodatkową porcją ostrej przyprawy. Masakrycznie dobre, szkoda, że już ich nie ma.

Opublikowano

Kiedyś były chyba jakieś ultra-ostre Crusti Croc Inferno w lidlu, ale to było parę lat temu. Szał na nie wtedy był, ciekawe czy jeszcze sprzedają.

Opublikowano

STR_FD_Burger_01.png

Nie polletzam. Przymykając oczy niby można wyobrazić sobie smak wołowiny (sproszokowana jest rzekomo w składzie), ale nie wiedzieć czemu nad wszystkim dominuje posmak pietruszki  :niedobrze:

Opublikowano (edytowane)

jestem uzależniony od chrupek curly

po robocie zawsze kupuje pake w sklepie, jem całą w 3 minuty

663_01_9682.jpg

jezu jakie to dobre

Edytowane przez sosnaa
  • Plusik 1
Opublikowano

Pringlesy z Lidla faktycznie w dobrej cenie i większe tuby niż zwykle, ale co z tego jak oba smaki mocno średnie. Nie dość, że słone to tłuste, bez popity nie wchodzą.

Opublikowano

te lidlowe pringlesy  stekowe jakie (pipi), aż żal, bo oczekiwałem czegos na miare bbq,  a dostałem smak zimnego sosu mysliwskiego.