Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Gość Orzeszek
Opublikowano

Przysnacki_Przysnacki_Chrupki_orzechowe_

bardziej orzechowe/mniej słone od konkurencyjnych, przypomniały mi się smakowo "maczugi" chrupek większy od cheetosa co mnie zaskoczyło. W kategorii Orzechowych curly nadal niedoscignięte.

Opublikowano

Kupiłem sobie w biedrze top czipsy karbowane chilli z ciekawości i powiem tak - są w miarę ostre, ale jeśli chodzi o smak to są obrzydliwe, pierwszy i ostatni raz kupiłem. To już zwykłe laysy strong mimo dużo mniejszej ostrości są o wiele smaczniejsze.

Opublikowano (edytowane)

ogólnie nie przepadam za takimi smakami, raczej wole klasyczne/pikantne. Chyba bbq dobre były w lidlu na amerykańskim tygodniu.

ciekawe jak pringlesy bbq, widziałem parę razy, ale za dużo pieniążków i szedłem w klasyczną paprykę :cool: 

Edytowane przez D.B. Cooper
Opublikowano

Pringlesy BBQ są świetne. O ile w Polsce są te same, które jadłem na Korsyce. Porządnie odymione.

Opublikowano

bardziej orzechowe/mniej słone od konkurencyjnych, przypomniały mi się smakowo "maczugi" chrupek większy od cheetosa co mnie zaskoczyło. W kategorii Orzechowych curly nadal niedoscignięte.

ja też ostatnio je odkryłem, zjadłem cała paczke

potem aż kupiłem orzechowe kilku innych firm i okazuje sie że są gorsze

jedynie te klasyczne ( i drogie) lorenza mogą konkurować z przysnackami

Gość ragus
Opublikowano

Zjadłbym jakieś nowe, dobre laysy, jednakże ciężko z tym. Ostatnie co im wyszło, to karbowane zielona cebulka, ale to taki bardziej remaster co nie.

Opublikowano

Te karbowane mają zbyt intensywny smak dla mnie, wolę klasyczną zieloną cebulkę.

Ostatnio jak już biorę to zwykłe paprykowe, ten smak jest ponadczasowy.

Opublikowano

Zjadłbym jakieś nowe, dobre laysy, jednakże ciężko z tym. Ostatnie co im wyszło, to karbowane zielona cebulka, ale to taki bardziej remaster co nie.

Jadłem w UK krewetkowe, smakowały jak jakieś sweet chilli.

Opublikowano

W lidlu promocja na ich czipsy "druga paczka za 50%". Dzis dorwe sobie dwie solonych za 3zl. Ale wczesniej upewnie sie do kiedy data waznosci.

Opublikowano (edytowane)

Jak byłem nieletni, bez swojego źródła dochodu to często je brałem, do tego 4pak argusów mocnych. Złote czasy. Dziś pewnie nie wypiłbym argusa nawet pół, ale chipsy z lidla spoko nawet. Laysy poza papryką i cebulką praktycznie nie istnieją. Czasem jeszcze jakieś ostre wpadną. 

Edytowane przez Kosmos
Opublikowano

Pojawiły się nowe Lays Strong, pieprz syczuański i pikantne pepperoni. Jem właśnie te pierwsze, świetne choc uwielbiam wszystko z pieprzem :-D, naprawdę mocne, a według wskaźnika pepperoni jeszcze mocniejsze ufff

Są również nowe Crunchipsy, bekon, chili i skrzydełka kurczaka, ale na testy trzeba poczekać bo dupa rośnie ;-)