Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jadłem czipsów od bardzo dawna i skusiłem się na paczkę Lay's Strong Pikantne Pepperoni. Uwielbiam pepperoni i uwielbiam paprykę. Jak piecze też lubię. No i kurde jest hit, mięsno-paprykowy smak z dużą ostrością, no dawno mi tak żadne czipsy nie smakowały.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Walkę na polskie crispsy wygrywają póki co Ciosane Wiejskie Ziemniaczki (w opcjach sól i pieprz, oraz rozmaryn). Są grube, chrupiące, ale nie są twarde, wchodzą jak złoto. 

• Plusik 1
Gość _Be_
Opublikowano
W dniu 9.02.2018 o 20:26, Rozi napisał:

Nie jadłem czipsów od bardzo dawna i skusiłem się na paczkę Lay's Strong Pikantne Pepperoni. Uwielbiam pepperoni i uwielbiam paprykę. Jak piecze też lubię. No i kurde jest hit, mięsno-paprykowy smak z dużą ostrością, no dawno mi tak żadne czipsy nie smakowały.

Prawda to, jedne z lepszych laysów a już na pewno najlepsze z tych strongów.

11 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Jaki skład? Wciąż czekam na chipsy z kategorii: ziemniaki, olej słonecznikowy, sól + dodatki typu prawdziwe masło lub przyprawy.

No to zrób sobie takie sam w czym problem :dunno: 

Opublikowano
25 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Jaki skład? Wciąż czekam na chipsy z kategorii: ziemniaki, olej słonecznikowy, sól + dodatki typu prawdziwe masło lub przyprawy.

No właśnie taki skład. W Żabce teraz promo za 2.99. 

Gość ragus
Opublikowano (edytowane)
Cytat

18g

tyle to ja z paczki lejsów karbowanych na jeden raz biorę

Edytowane przez ragus
  • 1 miesiąc temu...
Gość Rozi
Opublikowano

Już pisałem kiedyś, chyba moje ulubione czipsy obecnie.

Opublikowano

też tak macie, że paczka czipsów wieczorem + piwo = rewolucja w żołądku i wygrywanie hejnałów dupą? chyba za gówniaka tego za dużo zeżarłem ;/

Opublikowano

oczywiscie ze tak, piwo strasznie zle dziala na moj zoladek, po kazdym jednym cierpie :/ i tak oczywiscie nie moge sie oprzec i mnie to nie powstrzymuje, ale piwo + czipsy = cierpienie

pomaga troche lanie piwa tak jak tutaj na filmie:

czyli dosc agresywnie, zeby sie wygazowalo jak najbardziej

Opublikowano

No w końcu udało mi się spróbować ciosanych.

zx36dc.jpg

Sól z pieprzem bardzo si - nie za słone a pali przyjemnie. Konsystencja i grubość chipsa rewelacja chociaż zdarzają się cieńsze talarki. Chrupkość to coś pokroju Laysów prosto z pieca ale tutaj chips wygląda i smakuje ziemniakiem a nie samymi przyprawami. Zaskoczył mnie też skład - i to pozytywnie!

2qnmj68.jpg

Pozytywnie zaskoczony zostałem. Inne warianty smakowe obowiązkowo sprawdzę. Żałuję, że nie wziąłem smaku ziemniaka  (bez przypraw) ale z pewnością błąd naprawię!

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko tyle w temacie :banderas:

vsp2bl.jpg

Rozmaryn zdecydowanie wygrywa! Smak + konsystencja chipsa, chrupkość i brak chamskiego posmaku oleju po pożarciu całej paczki na raz. Zdecydowanie moje numer jeden wśród chipsów!

1zwn1ok.jpg

:wub:

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Piłkarskie smaki Lay's, ojejciu jakie goowno. Pikantne skrzydełka to pieczony kurczak z odrobiną chili, bazyliowe pesto równie dobrze mogło by być dowolnym innym ziołem a wieprzowina BBQ smakuje jak tania podróbka żeberek od Crunchipsa. 3/10

Opublikowano (edytowane)

Ciosane o smaku rozmarynu-za słoone.Nie czuć tak może oleju to fakt ale za to czuć sól.Chyba rozmarynowe Pringelsy mi lepiej spasowały.

Muszę kupić jeszcze jedną paczkę.Niektóre bardzo słone inne ok.

Edytowane przez keyzee