Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Orzeszek napisał:

Psssst nachosy się je z salsą ;)

Właśnie dlatego chcę solone żeby je jeść z sosami, ale tych z Lidla się nie da zjeść i szkoda na nich sosów marnować. Pancho w Biedrze już nie ma, jak żyć :/

Opublikowano
2 godziny temu, milan napisał:

Pringlesy sweet chili najlepsze pringlesy w historii

Smaczne. Do octowych jednak trochę im brakuje. 

Ostatnio trafiłem na sól z ziołami, ale bez szału. Nie polecam.

Opublikowano
5 godzin temu, Rudiok napisał:

Jakie najlepsze nachosy solone? Kupiłem z Lidla i 2/3 paczki wywaliłem, smakowało jak karton. 

Każdy wielki sklep ma swoje nachosy. Mi najlepiej smakowała salsa paprykowa z Lidla, ale nachosy nie wiem... z PoloMarketu wziąłem i były takie bezsmakowe, więc w sumie dobre do salsy.

Opublikowano

Staram się nie jeść już tak dużo czipsów jak kiedyś, ale najlepsze co udało mi się kupić w naszym kraju to octowe z Tesco: https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2005100242180 - tylko faktycznie w sklepie one inaczej wyglądają, ale generalnie chodzi o Tesco Finest. Wyprodukowane w UK.

Są dwie wersje, cienkie i karbowane. Cienkie lepsze, bo przypada więcej octu na jednego czipsa. Duuużo lepsze od octowych Pringelsów. Swego czasu potrafiłem zjeść kilka paczek tygodniowo.

Opublikowano

Ser - cebula z tej serii jadłem i były zaje.biste, takie solidne w smaku, przyprawy fajne i intensywne, cena chyba 7-8 zł, ale często w Tesco koło mnie były na promce, bo nikt nie brał. W ogóle, ta seria Tesco Finest ma fajne produktu, ale nie widzę już nic ostatnio.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma to jak klasyka.

32a9423115d7f792med.jpg

Te połączenie nie jest przypadkowe. Polecam napchać czipsów do mordy aż  po same brzegi, zalać colą aż będzie się ulewać z ryja i wtedy dopiero zacząć gryźć aż do utworzenia substsncji gotowej do połknięcia. Mega wchodzi :cool: sprawdźcie koniecznie 

• Plusik 1
  • Haha 1
  • WTF 1
Opublikowano
W dniu 1.12.2018 o 18:34, Grabek napisał:

1442937232-jpg.jpg

tyle dobra za 99 eurocentow :banderas:

najlepszy rodzaj czipsów, bardzo popularny w niemczech, pierdyliard tego jest :banderas: 

Opublikowano (edytowane)

comment_xHS0wbJOEDSOaokdXIaUjoMduyXqMd6d

Morawskie bramburki, to są nadchipsy, zwłaszcza z pieprzem. Można je kupić w Kauflandzie.

Edytowane przez Faka
  • Plusik 1
Opublikowano
49 minut temu, Lucek napisał:

najlepszy rodzaj czipsów, bardzo popularny w niemczech, pierdyliard tego jest :banderas: 

To prawda. Ostatnio odwiedzony Aldi i wjechal zapas slodkiego czili i salt&vinegar :obama:

Opublikowano
W dniu 6.02.2019 o 12:55, Faka napisał:

comment_xHS0wbJOEDSOaokdXIaUjoMduyXqMd6d

Morawskie bramburki, to są nadchipsy, zwłaszcza z pieprzem. Można je kupić w Kauflandzie.

Podobne do starych Biesiadnych. Ich największą wadą jest to, że są wręcz obrzydliwie słone, bez popity się na da. Ale dobre. 

Opublikowano

Nie chipsy, no ale

49395928_587195345056903_247975556484075

Te ciemne mi w żabce w ręce wpadły. Wyraźnie twardsze niż zwykłe cheetosy. Bardziej kwaśne niż słodkie to chilli, pikantności nie stwierdzono. W sumie w smaku jak łagodny sos z wietnamskiej budy. Dziwna paczka, co drugi o kształcie benis.

Opublikowano
3 minuty temu, Tokar napisał:

Nie chipsy, no ale

49395928_587195345056903_247975556484075

Te ciemne mi w żabce w ręce wpadły. Wyraźnie twardsze niż zwykłe cheetosy. Bardziej kwaśne niż słodkie to chilli, pikantności nie stwierdzono. W sumie w smaku jak łagodny sos z wietnamskiej budy. Dziwna paczka, co drugi o kształcie benis.

Suabe to w chooy panie kolego. Cheetosy mi się jednoznacznie kojarzą z mieciutkimi, kukurydzianymi chrupkami. Te dziwadła są twarde, małe i drapią w podniebienie. Marna podróbka maczug. 

• Plusik 1