krupek 15 474 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Zniknęły moje ulubione chrupki soczewicowe z Dealz. Mam nadzieję, że tylko czasowo Za to pojawiły się nowe, m.in. takie: Polecam, serio ciekawe połączenie, intensywny smak ziemniaka i szampana. Są jeszcze inne smaki, następnym razem sprawdzę trufle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Z soczewicy są jeszcze Przysnacki jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Znam, ale tamte były zajebiście przyprawione, bardzo intensywnie, ale z fajnymi aromatami i miały ciekawe smaki. Krążki cebulowe też zniknęły. Dobrze, że chociaż wszystkie smaki chipsów Amica zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 619 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 (edytowane) Nie wiem czy było, ale w Sparze natknąłem się na takie cacuszko. Poezja! Cienkie, nie za dużo smaku, nie za mało, czuć ziemniaczka, fajnie chrupie, nie robi w gembie papki ziemniaczanej. Wziąłem o smaku trufli. Bardzo spoko, takie a'la grzybowe z jakiejś firmy z takim czosnkowo cebulowym posmakiem. Były jeszcze Czosnkowe, Bekonowe, BBQ, Serowe, Solone. Trzeba bedzie poteścić. Edytowane 28 Czerwca 2023 przez Szermac Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Nowe pepiski w żabce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Jadłem te ser i bekon i raczej słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Chilli bardzo dobre. Akurat wczoraj jadłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Nonname 68 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 (edytowane) Ale wiecie że one mają kwas karminowy? Edytowane 8 Lipca 2023 przez Nonname Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Nowe Crunchipsy też są. Falafel i curry wurst. Falafel spoko. Smakuje jak.... falafel. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 10 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Lays soczysty pomidor z Żabki. Nie dość, że 8,50 zł to smakują jak keczupowe za 0,99 zł 20 lat temu, a nawet gorzej. Za to w Aldi kupiłem Bramburky czosnkowe i to jest solidny chips, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Całkiem dobre te pepiski i chyba nawet czuć ostrosc, ale klasyczne nadal najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 263 Opublikowano 10 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 9 minut temu, krupek napisał: Bramburky Byly w kaufie ale zniknely, moze przesniosly sie do aldi. Tez polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 619 Opublikowano 10 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 (edytowane) Oj tak czosnkowe przetestowane, jutro jeszcze solone Czeskie chrupki w ogóle są op. Kiedyś zwoziłem z Czech mase chrupek firmy Bohemia. Właśnie czosnkowe, paprykowe, o smaku boczku, no poezja po prostu były. Edytowane 11 Lipca 2023 przez Szermac Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 988 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Chipsy zrobiły się drogie jak skurwysyn. Najzwyklejsze polskie Przysnacki kukurydziane cebulowe wychodzą za kg niemalze tyle co Pringlesy, które cenowo były dotąd takim Haagen Daazs wśród czipsów. Pojebane, bo ziemniaki kosztują normalnie, olej zszedł do 7 zł/butla a chrupki nadal powyżej 50zl/kg Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 No podrożały dosyć te chipsy. Kupuje teraz biedronkowe, jebac to. Limonka chili z biedry a lays nie do odroznienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
snejk04 413 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Nawet te dyskontowe co kosztowały koło 3 teraz chyba kosztują 5 lub więcej, nie mówiąc już o laysach. Plus jest taki, jak kiedyś jak prawie przy każdych zakupach wpadła jakaś paczka, żeby było jak najdzie ochota, to teraz nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłem. Niech im gniją na magazynach, pies ich jebał Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 ja jak już mam brać to oven baked, bo jednak nie zalegają mi tak na żołądku, albo czitosy jakieś. Ostatnio jakieś truflowe brałem hipsterskie po 8 zł za paczkę, smakowały jakby leżały z 2 lata, bo twarde i zeschnięte Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 263 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Czipsy drozyzna juz od ponad roku. Zawsze i tak bralem te marki wlasne lidla czy stokrotki (najlepsze w stokrocie) bo lays poje.bany z cenami byl i przed pandemia. Pare miechow temu wzialem jakas o ostrym smaku, limitowana czy cos i 8zl piekny kawalerze za mala paczke (pewnie w Ostre o tym pisalem). Ale rzadko zrem to dopa nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 025 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Z racji, że w ogóle nie jem czipsów, chociaż do domu kupuję bo młodzież lubi, to jak czasem zjem jednego, dwa to wydają mi się bardzo intensywne smakowo, ale przede wszystkim mocno słone niezależnie jakie spróbuję. Mam wrażenie, że są mocno doładowane solą i tłuszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Po chipsy to do Biedry, albo Dealz. Szczególnie Dealz, bo duży wybór, dobre ceny, są wielosztuki, albo nawet giga sztuki, bo można wiadro chipsów za 20 zł kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 822 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 11 godzin temu, _Red_ napisał: Chipsy zrobiły się drogie jak skurwysyn. Najzwyklejsze polskie Przysnacki kukurydziane cebulowe wychodzą za kg niemalze tyle co Pringlesy, które cenowo były dotąd takim Haagen Daazs wśród czipsów. Pojebane, bo ziemniaki kosztują normalnie, olej zszedł do 7 zł/butla a chrupki nadal powyżej 50zl/kg A fabryka pobiera prąd z wody przez młyn? Tu koszty wzrosły, koszty pracownika przez podwyżkę minimalnej. Pan który ma pole z ziemniakami zapłacił więcej za nawozy, to tez w skupie podniósł cene. Aczkolwiek oni maja swoje plantacje które obserwują i maja nad tym rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Cena wzrosła a paczki lejsów zamiast 130 są 120g. Smakowo w chooj mocno poleciały do tego ta sama posypka jako 5 smaków... Nie kupuje tyle co kiedyś, teraz w Deli wziąłem 2 paczki bo po 6zl wychodziły i zjadłem z 1/3 paprykowych i "takie se"- przypieczone i przesolone. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 1 minutę temu, PiotrekP napisał: Smakowo w chooj mocno poleciały do tego ta sama posypka jako 5 smaków... To domena Lays w ostatnich smakach. Wymyślają jakieś pokurwione smaki, które między sobą niewiele się różnią. Do tego jak wyżej, takie chilli limonka z Top Chips są o połowę tańsze a równie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 629 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Dyskontowe chipsy najlepsze, to te z Aldi - Sun Snacks. Też podrożały ze wspomnianych 3zł do 5zł, ale i tak najlepiej wypadają moim zdaniem, nawet na tle tych markowych, nierzadko przereklamowanych. Stosunek jakość-cena nadal przyzwoity. Fromage świetne, zarówno zwykłe, jak i karbowane. Nie toleruję mimo wszystko Lidlowych chipsów, nie ważne jaki smak. Coś w nich jest takiego, że ciążą na żołądku, a w smaku też szałowe nie są. Może i dobrze, bo pokusy nie ma do zakupu. Nawet dziś w zdrapce lidla wypadły mi te chipsy 1+1 gratis, ale nie mam zamiaru brać. Wziąłem ostatnio Taccos od Lorenz. Dobre, jak za małego. Aczkolwiek ja mam słabość do bekonowych chrupek/chipsów. Plus taki, że można się tymi Taccosami szybko zapchać. Jedną paczkę bodajże ~150g jadłem na cztery razy. Ekonomicznie. Czaję się na kolejny rzut bekonowych Pringlesów. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 988 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 23 minuty temu, iluck85 napisał: A fabryka pobiera prąd z wody przez młyn? Tu koszty wzrosły, koszty pracownika przez podwyżkę minimalnej. Pan który ma pole z ziemniakami zapłacił więcej za nawozy, to tez w skupie podniósł cene. Aczkolwiek oni maja swoje plantacje które obserwują i maja nad tym rękę. Fabryki słodyczy, lodów, czekolad I ciastek zakładam podwyżki energii nie dotyczą, bo dajmy na to Milka nadal 3-4 zł za tabliczkę, różne ciastka w paczkach tyle samo, owoce i warzywa znowu kosztują tyle co przed pandemia. A czipsy zamiast 4 zł już 8 zł za paczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi