Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 12.11.2023 o 10:00, _Red_ napisał:

No albo już wspominane wcześniej, te takie chrupki 3D fromage tej samej marki, goty w gębie :wub:

Spróbuj Lidlowe. Moim zdaniem lepsze - jakby więcej posypki, bardziej wyrazisty smak. Styropian ten sam.

W dniu 9.11.2023 o 12:36, krupek napisał:

Na szczęście, jest Dealz z najlepszym wyborem i cenami.

Ostatnio w promocji kupiłem Amicowe Eldorada Barbeque i są to chyba najgorsze chipsy jakie jadłem od miesięcy, co by nie powiedzieć lat. Z reguły uwielbiam wszelkie smaki bekonowe lub BBQ, ale tu mam wrażenie, jakby chipsy były posypane cukrem. Ani to smaczne, ani przyjemne, bo twarde.

Za to te Kettle Cooked bekonowe super.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzialem te piri ale wskaznik pikantosci na opakowaniu byl na 3/4 wiec odpuscilem. Zmierzylbym sie teraz ponownie z diabelskim czedarem ale chyba go juz nie ma.

Opublikowano

Ostatnio kupiłem Doritosy klasyczne w Dealz, bo nie wiem, czy kiedyś jadłem. O chuj, ale syf, smakowo i składowo. W chipsach sprawdza mi się ostatnio reguła, że im popularniejsze chipsy, tym gorsze.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

20240130_205722.thumb.jpg.0d4aa395d9540a08613bf713f38df5d3.jpg

Wziąłem te piri piri, które ostatnio wróciły i one najbardziej mi smakowały ze strongów, ale to jakaś lipa jest. Ostrości brak i smak też jakiś inny. Nie ponowię.

Ser z Cayenne to jakaś nowosć? Sztos były20240131_161214.thumb.jpg.562f617befae293f8b4223c6bea3c541.jpg

Edytowane przez D.B. Cooper
Opublikowano
38 minut temu, D.B. Cooper napisał:

20240130_205722.thumb.jpg.0d4aa395d9540a08613bf713f38df5d3.jpg

Wziąłem te piri piri, które ostatnio wróciły i one najbardziej mi smakowały ze strongów, ale to jakaś lipa jest. Ostrości brak i smak też jakiś inny. Nie ponowię.

Ser z Cayenne to jakaś nowosć? Sztos były20240131_161214.thumb.jpg.562f617befae293f8b4223c6bea3c541.jpg

Gdzie kupowałeś?

Opublikowano

Dobra juz wstal. Wlasnie je jem i to sa zdecydowanie najmociejsze ze zwyklych sklepowych. Nawet sie lekko upocilem. Spokojnie mozna by je dac do Ostre.

Opublikowano

Jak co roku przed WOŚP pojawiły się w sklepach "ichne" Crunchipsy o smaku Bekonu. Myślałem, że taki zrzut, to w każdym sklepie będzie identyczny, tj. ta sama partia/produkcja. A tymczasem co innego w tej samej cenie dorwałem w Lidlu, a co innego w Biedrze.

W Lidlu super. Chipsy fajnie chrupkie, o intensywnym smaku. Takie, jakie zawsze lubiłem.

Natomiast te z Biedry jakieś nieporozumienie. Cieńsze, jakieś biedniejsze, o niewyraźnym smaku, mniej chrupkie. Kompletnie nie warte tej ceny.

Ciekawe. Nie wiem, jak wygląda produkcja i dystrybucja w takim przypadku, ale akurat Crunchipsy, to zawsze była loteria. Na szczęście mam jeszcze kilka paczek kupionych na zaś z Lidla tych lepszych.