Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam aktualnie w Lidlu Crunchipsy grillowana karkówka. Jedne z lepszych mięsnych jakie jadłem, bardzo uzależniające. Smakiem przypominają trochę Maggi.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 5.04.2024 o 20:35, Shen napisał:

Screenshot_20240405_203520_Instagram.thumb.jpg.c76ebdb908f3dae774762e5188bc2a87.jpg

Cheetos bardzo dobre, to są te bardziej chrupiące, wysuszone "Crunchos". Gdyby to weszło do stałej oferty w normalnym sklepie, to idealna przekąska na wieczorek pół-literacki. Wieczorem może spróbuję Lay's, Doritos sobie odpuszczam.

Opublikowano

Wiem, że wszyscy czekaliście z zapartym tchem. Otworzyłem Lay's Flamin' Hot i nie są specjalnie ostre, poziom ciut większy niż Chilli & Lime, nie są tak kwaśne jak Jalapeno & Cheddar. Całkiem dobre, ale Cheetos lepsze.

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Moravske bramburky wrocily do Kaufa. 4,40 albo 4,60 za 175g, no jak za darmo. W stokrotce ich wlasne solone juz dawno powyzej 5zl.

Moravske-Bramburky-czeskie-chipsy-ziemni

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio zrobiłem sobie sam czipsy z airfriera. Cieniutkie pyrki, oliwa z oliwek, sól - klasyczne, a wyszly chrupiutkie, słone, oleiste, pyszne. Z kilograma ziemniaków zrobię od wuja czipsow :banderas:

Opublikowano
W dniu 17.06.2024 o 17:14, Faka napisał(a):

Teraz to chyba ponoć już nie będzie takich chipsów o smaku bekona, ue bierze się za to lol

To akurat na plus, skurwysyny ładowali aromat wędzarniczy na potęgę do wędlin i serów.

Opublikowano
W dniu 16.06.2024 o 21:04, Nonname napisał(a):

Od jutra w Lidlu chrupki o smaku szarpanej wołowiny - nie przypominają wam innych, kultowych już ?

Screenshot_2024-06-16-21-00-53-649_com.humandevice.mobile.tuportal-edit.jpg

Screenshot_2024-06-16-21-05-48-515_org.mozilla.firefox-edit.jpg

wziąłem z ciekawości i smakuje przedziwnie. Trochę jak te stare StarFoodsy, ale nie do końca. Mocna chemia. 

• Plusik 1
Opublikowano

Też się skusiłem, ale przyznam, że StarFoodsów nie pamiętam na tyle, żeby porównać. Akurat te z niczym mi się nie kojarzą, co bym jadł za młodu.

Pierwsze wrażenie dziwne, ale potem mimowolnie ręka sięgała po kolejne 'skrawki'. Z drugiej strony, nie jest to coś, co bym regularnie kupował.