Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, number_nine napisał(a):

jako zdrowszą alternatywę cipsów polecam prażony i solony bób. to gówno wciąga tak samo albo i bardziej jak cipsy <3 

To chyba zamiast czipsów, zamiast cipsów to raczej śledź.

• Haha 1
Opublikowano

te bekonowe chrupki nie umarly w Niemczech i ma je doslownie kazdy supermarket (swoja wlasna marke). Sa smaczne, lepsze niz te star foodsy sprzed lat, sa swieze (ale to akurat wszystkie chrupki i czipsy w Niemczech sa swieze w porownaniu do polskich odpowiednikow), nie zdarza sie zeby byly tak najebane przyprawami ze az mokre, pewnie pamietacie jak te starfoodsy czesto byly az takie mokre.

Opublikowano
5 minut temu, Il Brutto napisał(a):

byly tak najebane przyprawami ze az mokre, pewnie pamietacie jak te starfoodsy czesto byly az takie mokre.

dlatego byly zajebiste, plus star foodsy były 100% kukurydziane, wiec byly delikatniejsze, te z lidla mają ryż i sa twarde

Opublikowano

A o smaku jajka sadzonego jedli? :dynia:

IMG-20240705-211756.jpg

Wcześniej kupiłem tej samej marki o smaku serrano. Dobry skład, takie trochę twardsze jak te przysnacki z kotła, a smakowały tak dosyć standardowo wieprzowinkowo. Za to nie wiem czym to posypali, ale ręka to mi jebała bekonem 3 dni po spożyciu mimo kilkunastu myć w międzyczasie. 

Niezrażony tym faktem wziąłem na szybko z półki wariant jak mi się wydawało chorizowy, kompletnie nieświadomy jajowej niespodzianki, a tu takie zaskoczenie :whatuh:

Niczego kiełbasianego w zasadzie tu nie czuć, za to huevo frito jakimś cudem jak najbardziej. Nie powiem, ciekawe doświadczenie i miła odmiana od wyszukanych nazw smaków dla ciągle tych samych mieszanek przypraw. 

Auchan jak coś. 

Opublikowano

Wiejskie Ziemniaczki Kocioł Drwala 130 g - eMaja24

Te są świetne. Bez wzmacniaczy smaku a czuć mocno wędzonką i wieprzowinką (która suszona jest też w składzie), do tego lekko paprykowo-pomidorowe z nutą bbq. Jedne z lepszych WZ.

Opublikowano

Kupiłem sobie z ciekawości 3 chipsy flamin hot, laysy, cheetosy i doritosy, dupy to nie urywa, wcale to nie jest ostre. Nie warto kupować. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 19.08.2024 o 21:44, Shen napisał(a):

Dawno nie jadlem cziperków, ale to moze byc ciekawe słodko ostre

Screenshot_20240819_214304_Instagram.thumb.jpg.0fbeafcbc7fd2c2b1db8fe20aa88e701.jpg

Oj nie było. Mega nijakie, ani ostre, ani curry, ani mango. Do zaorania.

• Dzięki 2
Opublikowano
40 minut temu, Rudiok napisał(a):

Oj nie było. Mega nijakie, ani ostre, ani curry, ani mango. Do zaorania.

Dzieki, 10zł zaoszczedzone, poczekam na cos lepszego. :lapka:

Opublikowano

Kupowanie Laysów jak obecnie jest taki wybór ciekawych u konkurencji w Dealz, albo Netto :leo: Lays nawet solonych dobrze nie potrafią zrobić. Ostatnio w Netto kupiłem jakieś hiszpańskie o smaku wędzonej papryki, niesamowite były. Smak ziemniaka i wędzenia jakby je ktoś kraftowo robił.

Opublikowano
13 godzin temu, Shen napisał(a):

Dzieki, 10zł zaoszczedzone, poczekam na cos lepszego.

Z tych ostatnich Laysów to bazylia ze śmietaną jedynie robi robotę. 

Opublikowano
13 godzin temu, Rudiok napisał(a):

Z tych ostatnich Laysów to bazylia ze śmietaną jedynie robi robotę. 

te wszystkie w typie fromage to nie moje smaki

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Shen napisał(a):

No nieźle akurat posiadam czerwoną paprykę z numerem partii który jest podany :notbad:

Dziś miałem je oszamać razem z Żoną i popić zimnym karmi bo był przejebany dzień, ale trzeba będzie sięgnąć po coś innego. 

Pewnie i tak bym nie umarł.

Jakiś czas już u mnie w szafie leżą, więc trochę tego poszło do ludzi. Z tydzień przed ich zakupem też je jadłem to możliwe, że też z tych partii. Kupiłem szybko kolejne bo były smaczne. Kwaśną śmietanę Też nie dawno jadłem w sumie :sapek:

Edytowane przez D.B. Cooper
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak ktoś zastanawia się jak smakują niebieskie takisy, to śpieszę donieść, że jak nachosy posypane kwaskiem cytrynowym. Dno totalne, malutką paczkę miałem to jakoś zmęczyłem. Poziom ostrości tak mniej więcej o połowę słabiej od fuego. 

Opublikowano

Najwspanialsze czipsy ever :banderas: Bekonowe chyba jednak ciut lepsze, kiedyś top czipsy z biedronki trochę je smakiem przypominały. Z kolei ostatnie kurczakowe to Crunchipsy x-cut coś tam próbowały zrobić, ale obok Ruffles'ów to nawet nie stały

Opublikowano

Nie lubie karbowanych wiec rufflesy mi nie siadly. I byly w ku.rwe slone. Spokojnie mozna bylo by wrzucic jednego do gara na zupe i starczyloby za doprawienie.