Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jakich latach te Rufflesy u nas były?

Ja bym oszamał Lays pizza, ale gdyby były takie jak te pierwsze wersje lata temu. Potem próbowali kilka razy zrobić pizzowe, ale każde kolejne tylko gorsze- tzn coraz bardziej słone.

Opublikowano

Jakoś w okolicach 1996-1997 poszedł rebranding i skasowali rufflesy, a za jakiś czas pojawiły się faliste laysy.

W Hiszpanii rafałki też mają się dobrze.

ruffles-jamon-chips.jpg

Fajne, ale naszych kurczakowych nie przebijają.

Opublikowano

Jedne z moich ulubionych chipsów, w 2020 pamiętam wycinałem je oporowo, przypomniałem sobie o nich i nie mogę znaleźć ich w sklepach.

Zostały wycofane ? Czy może dali je w jakieś nowej paczce ? 

Ze strongow które widziałem, nie znalazłem docelowo tego smaku

Lipa

lays-strong-cheesejalapeno-130g.jpg

Opublikowano
7 minut temu, D.B. Cooper napisał(a):

Już tak dokładnie tamtych nie pamiętam, ale wydawało mi się, że to jest to samo.

Musiałbym na świeżo skonsumować jeszcze raz, może coś mi się pokićkało, jednak patrząc na wartości odżywcze znalezione w necie, to są jakieś różnice.

Bo skład mają bardzo podobny (o ile nie ten sam)

Ale np w jednych masz 100g około soli na 30g, a w drugich też około stówy, tyle że na 100g xd

Opublikowano

Na str Lays ich nie ma już, aczkolwiek jakiś market w necie je oferuję. 

Są aktualnie te co wklei Cooper.  Ale tak, tamte były lepsze i lepiej grzały :) 

• Plusik 1
Opublikowano
1 godzinę temu, iluck85 napisał(a):

Na str Lays ich nie ma już, aczkolwiek jakiś market w necie je oferuję. 

Są aktualnie te co wklei Cooper.  Ale tak, tamte były lepsze i lepiej grzały :) 

No dokładnie, pycha były, idealnie pikantne i ogólnie smaczne, ja paczkami wpierdalalem na robocie w nocy 

Opublikowano
4 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Oni wycofują najlepsze smaki, albo zmieniają na gorsze smakowo te które są. Już chyba crunchipsy są lepsze, o ile nie trafią się za bardzo przypieczone- kurczak w ziołach idealny. 

Nie czaje tego trochę. Podobnie pringlesy się zepsuły.

Pamiętam kiedyś hot spajsy od nich były mega kozak, jakiś czas temu kupiłem i są słabe, całkiem inne.

Słyszałem teorię, że kiedyś również zielona cebulka była całkiem inna, a dziś oprócz tego że jest slone, nie czuć tego smaku. Sam się nie wypowiem bo rzadko kupuje cebulowe. 

No i bekonowe praktycznie całkowicie wycofali (chociaż od jakiegoś czasu pojawiają się częściej).

Opublikowano
25 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Bekonowe są teraz w żabce, po 7zł z apką przy zakupie dwóch. Nawet spoko, choć wiadomo że to aromat wędzarniczy.

Przypomniało mi się, że pare lat temu koleżanka przywiozła mi chipsy walkers ze Szkocji (brytyjskie lays), właśnie jalapenio cheese.

W smaku bardzo zbliżone, jak nie identyczne do tych co były w PL. 

Patrzę w necie i do dziś je tam mają, nie robią lipy. 

W PL zamiast tych, dali jakieś cayenne, totalnie nijakie.

Najlepiej, kiedy kupiłem crunchips "habanero". Wprowadzanie konsumenta w błąd normalnie.

Z drugiej strony ostatnio bracki przyniósł jakieś crunchipsy, właśnie też jakąś edycję pikantną, i o dziwo kurde dobre były, i w smaku, i w ostrości 

Opublikowano
42 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Są jakieś ostre serowe i zwykłe chili te karbowane. Innych ostrych nie kojarzę, chyba że limitowane.

Na 90% były to spicy chicken wings.

Chyba jakaś limitka, ale mi smakowały, podczas gdy dla innych w rodzinie były "za ostre".

Co się rzadko zdarza jeśli chodzi o chipsy "pikantne" w naszych sklepach.