Plugawy 3 685 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Pamiętam, że to były jedne z droższych chipsów i rzadko je kupowaliśmy. Ale smak był dobry. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października W jakich latach te Rufflesy u nas były? Ja bym oszamał Lays pizza, ale gdyby były takie jak te pierwsze wersje lata temu. Potem próbowali kilka razy zrobić pizzowe, ale każde kolejne tylko gorsze- tzn coraz bardziej słone. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Chyba do połowy lat 90-tych. Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Jakoś w okolicach 1996-1997 poszedł rebranding i skasowali rufflesy, a za jakiś czas pojawiły się faliste laysy. W Hiszpanii rafałki też mają się dobrze. Fajne, ale naszych kurczakowych nie przebijają. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Ktoś tych laysów świątecznych o smaku indyka próbował? Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Co ma indyk wspolnego ze swietami? Cytuj
mcp 2 016 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października może chodziło o święto dziękczynienia Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października Amerykanie indora na oba święta jedzą, a design paczki wskazuje na to późniejsze. Bo te drugie limitowane serowe pewnie takie jak poprzednio. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Ostatnie dobre chipsy dla mnie to StarFoods Bekonowe. Ale ost mi usiadły te i czasem kupię małą paczkę z automatu w pracy. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Zakupiłem w żabce ten dwupak lays grzybowe i bekonowe. Oszamałem te drugie, pierwsze chipsy gdzieś od połowy sierpnia i od razu inaczej to słone i niezdrowne wchodzi. Cytuj
lysyolec 9 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Jedne z moich ulubionych chipsów, w 2020 pamiętam wycinałem je oporowo, przypomniałem sobie o nich i nie mogę znaleźć ich w sklepach. Zostały wycofane ? Czy może dali je w jakieś nowej paczce ? Ze strongow które widziałem, nie znalazłem docelowo tego smaku Lipa Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada (edytowane) . Edytowane 9 listopada przez D.B. Cooper Cytuj
lysyolec 9 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada 8 minut temu, D.B. Cooper napisał(a): https://images.app.goo.gl/ZFWSMD9QyFRwp9618 Jadłem ale chyba są trochę inne, nie to samo. Na początku myślałem że tylko zmienili w "smaku" na Cayenne, ale jednak nie.. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Już tak dokładnie tamtych nie pamiętam, ale wydawało mi się, że to jest to samo. Cytuj
lysyolec 9 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada 7 minut temu, D.B. Cooper napisał(a): Już tak dokładnie tamtych nie pamiętam, ale wydawało mi się, że to jest to samo. Musiałbym na świeżo skonsumować jeszcze raz, może coś mi się pokićkało, jednak patrząc na wartości odżywcze znalezione w necie, to są jakieś różnice. Bo skład mają bardzo podobny (o ile nie ten sam) Ale np w jednych masz 100g około soli na 30g, a w drugich też około stówy, tyle że na 100g xd Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Te w złotej paczce były sztosiwo. Po zmianie już takie dobre nie są. No i niby tam były Jalapeno a tutaj Cayenne. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Na str Lays ich nie ma już, aczkolwiek jakiś market w necie je oferuję. Są aktualnie te co wklei Cooper. Ale tak, tamte były lepsze i lepiej grzały 1 Cytuj
lysyolec 9 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada 1 godzinę temu, iluck85 napisał(a): Na str Lays ich nie ma już, aczkolwiek jakiś market w necie je oferuję. Są aktualnie te co wklei Cooper. Ale tak, tamte były lepsze i lepiej grzały No dokładnie, pycha były, idealnie pikantne i ogólnie smaczne, ja paczkami wpierdalalem na robocie w nocy Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Oni wycofują najlepsze smaki, albo zmieniają na gorsze smakowo te które są. Już chyba crunchipsy są lepsze, o ile nie trafią się za bardzo przypieczone- kurczak w ziołach idealny. Cytuj
lysyolec 9 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada 4 godziny temu, PiotrekP napisał(a): Oni wycofują najlepsze smaki, albo zmieniają na gorsze smakowo te które są. Już chyba crunchipsy są lepsze, o ile nie trafią się za bardzo przypieczone- kurczak w ziołach idealny. Nie czaje tego trochę. Podobnie pringlesy się zepsuły. Pamiętam kiedyś hot spajsy od nich były mega kozak, jakiś czas temu kupiłem i są słabe, całkiem inne. Słyszałem teorię, że kiedyś również zielona cebulka była całkiem inna, a dziś oprócz tego że jest slone, nie czuć tego smaku. Sam się nie wypowiem bo rzadko kupuje cebulowe. No i bekonowe praktycznie całkowicie wycofali (chociaż od jakiegoś czasu pojawiają się częściej). Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Bekonowe są teraz w żabce, po 7zł z apką przy zakupie dwóch. Nawet spoko, choć wiadomo że to aromat wędzarniczy. Cytuj
lysyolec 9 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada 25 minut temu, PiotrekP napisał(a): Bekonowe są teraz w żabce, po 7zł z apką przy zakupie dwóch. Nawet spoko, choć wiadomo że to aromat wędzarniczy. Przypomniało mi się, że pare lat temu koleżanka przywiozła mi chipsy walkers ze Szkocji (brytyjskie lays), właśnie jalapenio cheese. W smaku bardzo zbliżone, jak nie identyczne do tych co były w PL. Patrzę w necie i do dziś je tam mają, nie robią lipy. W PL zamiast tych, dali jakieś cayenne, totalnie nijakie. Najlepiej, kiedy kupiłem crunchips "habanero". Wprowadzanie konsumenta w błąd normalnie. Z drugiej strony ostatnio bracki przyniósł jakieś crunchipsy, właśnie też jakąś edycję pikantną, i o dziwo kurde dobre były, i w smaku, i w ostrości Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Są jakieś ostre serowe i zwykłe chili te karbowane. Innych ostrych nie kojarzę, chyba że limitowane. Cytuj
lysyolec 9 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada 42 minuty temu, PiotrekP napisał(a): Są jakieś ostre serowe i zwykłe chili te karbowane. Innych ostrych nie kojarzę, chyba że limitowane. Na 90% były to spicy chicken wings. Chyba jakaś limitka, ale mi smakowały, podczas gdy dla innych w rodzinie były "za ostre". Co się rzadko zdarza jeśli chodzi o chipsy "pikantne" w naszych sklepach. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Te chiken wingsy to chyba limitka pod wośp, bo od kilku lat takie dają. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi