Opublikowano 7 kwietnia7 kwi 16 godzin temu, D.B. Cooper napisał(a):Smak jak smak, ale struktura samego chipsa to 10/10Gdzie dorwałeś?
Opublikowano 7 kwietnia7 kwi Za granicą. W Polsce niedostępne, choć pamiętam, że za dzieciaka były w sklepach.Nawet reklama była Edytowane 7 kwietnia7 kwi przez D.B. Cooper
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Lays bbq i Lays creamy cheese & basil.Nie wiem co mi odjebało że kupiłem i jedne i drugie Smak i jego intensywność beznadziejna.Jeśli chodzi o Lays, to pozostaje przy karbowanych o smaku zielonej cebulki.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Ogólnie laysy od dłuższego czasu odstawiają paździerz. Do tego chore ceny i odechciewa się brać. Nie dziwne że każdy sklep niemal zawsze ma jakąś promkę typu dwie paczki po 6-7zł.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Ja się przerzuciłem na duszki chipsy (Monster Munch). Trzymają poziom, smak dobry, faktura teraz fajna. Teraz są różne smaki tych duszek, normalnie to jadałem klasyczne, a teraz biorę keczupowe. Cenowo też znośnie, tak za 5-7 zł idzie kupić.
Opublikowano 13 kwietnia13 kwi Ja zamiast lejsów wolę crunchipsy od dłuższego czasu. Te standardowe są mniej przypieczone i ogólnie chyba lepiej smakują.
Opublikowano 13 kwietnia13 kwi Ja podobnie. Cruchipsy bardziej mi smakują. Kumpel, który pracuje w Lorenzie też chwali, że jakość olejów szczególnie dobra. Za to inny kumpel rolnik każe jeść Laysy bo sprzedaje im spore ilości ziemniaków. Podobno na solone idą najlepsze ziemniaki.
Opublikowano 14 kwietnia14 kwi Ostatnio w Lidlu widziałem puszkę Pringelsów za 11 zł.P O J E B A Ł O I C HZ U P E Ł N I E.
Opublikowano 14 kwietnia14 kwi Przecież one zawsze były droższe. No i tam masz 165g za 11. Lays to 120-130g, crunchipsy 140 a kosztują 8-10zł.Dlatego chipsy kupować tylko na promkach.
Opublikowano 15 kwietnia15 kwi W Biedrze ostatnio brałem klasyczne paprykowe Laysy po jakieś 5-6 zł na promce, dobry deal. Obecnie głównie te jadam, reszta mi jakoś zbrzydła, zwłaszcza zielona cebulką, którąkiedyś uwielbiałem, a teraz jest dla mnie niejedalna. Strasznie słona.
Opublikowano czwartek o 18:134 dni Ona jest taka słona już od dawna. To jest problem właśnie lejsów- albo smak domyślny słabo wyczuwalny, albo cholernie słone.
Opublikowano piątek o 07:473 dni Przecież Pringlesy zawsze były za 10 lub więcej. Bardziej szokują mnie ceny czipsów z dyskontów, te zawsze były dość tanie a podrożały dwukrotnie.
Opublikowano piątek o 16:273 dni Ja pamiętam za 8zł chyba te puszki 165g. Kiedyś w biedrze były też 200g.
Opublikowano piątek o 19:233 dni Oczywiście ze były taniej kiedyś. 10+ zrobiło się dopiero od inflacji. Po 6-7 zeta pamiętam jak kupowałem kilka lat temu, co pod względem siły nabywczej było zapewne zbliżone do dzisiejszych 11 zł, bo inne chipsy były wtedy po 3-4 zł.
Opublikowano sobota o 16:552 dni 6-7zł za pringlesy to na promkach tylko pamiętam. W biedrze na bank były.
Opublikowano sobota o 20:422 dni W Auchanie regularnie były takie promki bodaj po 6,99 jeszcze w okolicach 2018-2019, jak nie później nawet.A 130 czy 140 g Laysow po 3,49.
Opublikowano niedziela o 06:461 dzień Akurat od wtorku promka w deli na crunchipsy xcuty po 6zł przy zakupie 2.