Dahaka 1 861 Opublikowano 29 listopada 2021 Opublikowano 29 listopada 2021 W dniu 25.11.2021 o 11:52, Rudiok napisał: Smak trufle z solą GOTY. Inna marka, ale smak to wlasnie solone + cos, co pewnie jest truflem, ale nie jadlem nigdy trufli wiec nie wiem czy smak dobrze oddany. W kazdym razie bardzo dobre, znalezione w lidlu na polkach z roznorodnymi okresowymi rzeczami. 1 Cytuj
Soban 4 057 Opublikowano 29 listopada 2021 Opublikowano 29 listopada 2021 Te lays kfc to takie jak oven baked kurczakowe tylko bardziej tłuste? Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 30 listopada 2021 Opublikowano 30 listopada 2021 7 godzin temu, Soban napisał: Te lays kfc to takie jak oven baked kurczakowe tylko bardziej tłuste? Jak zwykłe kurczakowe tylko lekko bardziej pikantne. Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 30 listopada 2021 Opublikowano 30 listopada 2021 Jakby co każ ekspedientce otworzyć paczkę i niech sprawdzi czy jest kod na twistera. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 9 grudnia 2021 Opublikowano 9 grudnia 2021 W waszych dealz też taka posucha z pringlesami? Z 2 tygodnie temu byłem ostatnio to pełno ciekawych smaków, ale akurat nie miałem ochoty. A teraz 3 ridzaje na krzyż. No i jakieś nowe tubki 130 gram zauważyłem za 5zł. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 14 grudnia 2021 Opublikowano 14 grudnia 2021 jem tylko zielone pringlesy i wszystkie inne mi nie smakuja, kiedys kupe lat temu jadlem bekonowe ale juz nie pamietam gdzie czy to nie bylo czasem w UK, teraz ich nie ma u mnie. Raz kupilem jakies o smaku fusion cos tam, chyab azjatycjiego zarcia, wyjebalem do smieci takie byly paskudne. Wlasciwie to te chipsy chyba zbudowaly sobei w Polsce legende na tym ze byly drogie i rzadko dostepne i byle biedak w latach 90tych to sobie mogl popatrzyc przez szybe i sie slinic. W ogole testowalem troche takich "kraftowych" wynalazkow i zadne mi nie smakowaly do tego stopnia ze bylbym zachwycowny. Probowalem jakies od Jim Beama o smaku BBQ, jakies wloskie o smaku rozmarynu w papierowych ekotorbach za 5 euro. Albo byly zwyczajne albo przekombinowane. Ale najwieksza roznica pomiedzy czipsami dostepnymi u mnie i w PL to chyba crunchipsy, nie poznalibyscie smaku i tego jakie sa swieze i chrupiace w porownaniu do tych ktore kupujecie w biedrze. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 Taccos Grilled Meat Kupione w Biedrze, mięsno-ziołowe, lekko pikantne, sztos. Cytuj
Kontdrad 19 Opublikowano 18 lutego 2022 Opublikowano 18 lutego 2022 Królowe czipsow. Co ciekawe jeszcze w żadnym sklepie nie widziałem smaku kwaśnej śmietany, tylko sól i papryka. Cytuj
mcp 2 016 Opublikowano 3 marca 2022 Opublikowano 3 marca 2022 Żaba? oven baked wszystkie są zayebiste Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 8 marca 2022 Opublikowano 8 marca 2022 Aldi ma chyba najlepsze tanie chipsy ze wszystkich sieciówek jakie próbowałem. Stosunkowo tanie (w promocjach bywały nawet poniżej 2zł), przyzwoita ilość, fajnie chrupiące i dobre w smaku. Szczególnie Fromage mi odpowiadają. Żadnych innych "marketowych" tanich chipsów już nie kupuję, ale w Aldim zawsze biorę kilka paczek. I tak będzie rak, i tak, to nie ma co przepłacać za droższe marki. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 8 marca 2022 Opublikowano 8 marca 2022 Królem wśród tanich chipsów było Tesco, ale teraz to już po ptokach. Kaufland też ma duży wybór tanich marek, sporo zagranicznych. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 9 marca 2022 Opublikowano 9 marca 2022 Lidlowe z kotła - słodkie chilli też jest bardzo dobre. Cytuj
mcp 2 016 Opublikowano 9 marca 2022 Opublikowano 9 marca 2022 W dniu 3.03.2022 o 18:36, Rozi napisał: Sztosiory. Póki co najlepsze chipsy oven baked, super wyrazisty smak, bo np. te solone są mocno nijakie. Z tej nowej serii były też o smaku cheddara Cytuj
Soban 4 057 Opublikowano 9 marca 2022 Opublikowano 9 marca 2022 Cheddarowe są prawilne, bo nie są aż tak przesadnie serowe jak większość cziperków serowych. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 2 maja 2022 Opublikowano 2 maja 2022 Nie ciągnie mnie do chipsów ostatnio, ale jak zobaczyłem nowe strongi to wziąłem. Podobne moim zdaniem do tych dżalapino-serowych, ale chyba troche ostrzejsze. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 maja 2022 Opublikowano 2 maja 2022 Ja ostatnio wziąłem jakieś nowe pikantne BBQ w Żabce i zawód. Za to w Dealz kupiłem zajebiste chrupki z soczewicy. Jedne dżalapinto, a drugie dymione BBQ i obydwa smaki bardzo mi podeszły. Do tego mają sporo białka i błonnika, więc same zalety. Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 11 czerwca 2022 Opublikowano 11 czerwca 2022 Ech, hamburgery to jednak umieją w chipsy, i to jeszcze pikantne. Takis sztosik, wykręca ryja jednocześnie od kwaśnego i ostrego. A Flamin Hot wiadomo, klasyka. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 11 czerwca 2022 Opublikowano 11 czerwca 2022 Jak lecialem lata temu do usa to sie wypelnialo na pokladzie jakies papiery ze nie mozna wwozic zadnego zarcia. Nadal to obowiazuje? Bo na powrot chyba nikt w polsce cie nie trzepal za te batony i czpisy. Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 Są ograniczenia w przywozie do UE rzeczy pochodzenia zwierzęcego (mięso, mleko, sery itp.), a tak to można wszystko byle wagowo się zmieścić. Także napoje, słodycze, piwo, etc. bez problemu. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 Te Cheetosy jadłem w Dubaju niedawno i jak nie przepadam za ostrym, tak te są specyficznie dobre. Młodzież w USA je takie z jakimś ostrym sosem jeszcze, w kilku filmach i serialach się z tym spotkałem. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 22 lipca 2022 Opublikowano 22 lipca 2022 Nigdy nie jadłem. Cytat Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie określonych partii chipsów kukurydzianych ze względu na zastosowanie składnika zanieczyszczonego alkaloidami tropanowymi Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach (RASFF) o prowadzonym przez firmę Snack Food Poco Loco wycofaniu kilku partii chipsów kukurydzianych, 125g z powodu stwierdzenia wysokiej zawartości alakaloidów tropanowych, pochodzących z surowca użytego do ich produkcji. Spożycie produktów o podanych numerach partii może stanowić ryzyko dla zdrowia konsumentów. https://www.gov.pl/web/gis/ostrzezenie-publiczne-dotyczace-zywnosci-wycofanie-okreslonych-partii-chipsow-kukurydzianych-ze-wzgledu-na-zastosowanie-skladnika-zanieczyszczonego-alkaloidami-tropanowymi W dniu 2.05.2022 o 22:48, Shen napisał: Nie ciągnie mnie do chipsów ostatnio, ale jak zobaczyłem nowe strongi to wziąłem. Podobne moim zdaniem do tych dżalapino-serowych, ale chyba troche ostrzejsze. Jalapeno i Ser były świetne, tych chyba jeszcze nie widziałem u siebie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi