Arkady 1 012 Opublikowano 22 lipca 2022 Opublikowano 22 lipca 2022 @Square zobacz w żabce, u mnie są dostępne w dwóch najbliższych. 1 Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 27 lipca 2022 Opublikowano 27 lipca 2022 Były w Kauflandzie to wziąłem i albo mnie smak/pamięć zawodzi albo są zbliżone albo nawet identyczne do Jalapeno i Ser. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 2 sierpnia 2022 Opublikowano 2 sierpnia 2022 To ostatnio jadlem. Przekonal mnie hotomierz bo wskazywal jakies 20%. Jak dla mnie to nadal ostre ale i czulem smak limona i moglem tego troche pojesc, w przeciwienstwie do czedara, ktory dla mnie jest niejadalny. Polecam. Tylko te 7,50 za paczke troche kek. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 sierpnia 2022 Opublikowano 2 sierpnia 2022 Ja kupuję ten smak, ale Top Chipsy, bo 3 razy tańsze, a też mi smakują 1 Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 3 sierpnia 2022 Opublikowano 3 sierpnia 2022 Bylem akurat w stokrotce i nie chcialo mi sie szukac, a wzialem te tez z tego powodu bo nie bylo stokrotkowych solonych. Nie dziwie sie bo one kosztuja cos miedzy 2 a 3 zl i polka byla cala wymieciona. A dzieki za tipa, nastepne pikantne wezme z biedry. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 3 sierpnia 2022 Opublikowano 3 sierpnia 2022 Ja te Strongi jak biorę to jedynie jak są na promocji za 3,79-4,50 czy coś, pełna cena to jednak trochę drogo i wolę Pringlesy wtedy. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Opublikowano 4 sierpnia 2022 18 godzin temu, Mejm napisał: A dzieki za tipa, nastepne pikantne wezme z biedry. Może być ciężko Wczoraj też mnie na nie naszło, byłem w dwóch Biedrach i w żadnej nie było. Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 21 października 2022 Opublikowano 21 października 2022 Pamiętam, że jak byłem młody to smakowały mi te bekonowe Peppies od Lorenz. Stosunkowo fajne chrupki/prażynki wyróżniające się od tych tańszych no-name'ów dość wyrazistym smakiem. Przynajmniej tak je zapamiętam. Dziś sobie kupiłem je pierwszy raz od kilkunastu lat do piwa i mocno się rozczarowałem. Praktycznie niczym się nie różnią od najtańszych prażynek sprzedawanych za grosze, a może i nawet są gorsze. Jakbym jadł styropian z minimalną przyprawą. Biorąc pod uwagę cenę, to więcej tego błędu nie popełnię. Lorenz ogólnie ciężko mi ocenić. Jeszcze kilka (7+) lat temu w Lidlu sprzedawali bardzo tanio megapaki paprykowych Crunchipsów i w tej cenie chipsy były rewelacyjne. Teraz nie dość, że cena skoczyła, to jeszcze mam wrażenie, że co paczka/partia, to inaczej smakują. Raz lepiej, raz gorzej. Nie wiem, z czego to wynika. Za to gdy tylko w jakimkolwiek sklepie pojawią się bekonowe Pringlesy, to od razu kupuję kilka tubek na zapas. Ze wszystkich smaków te wręcz uzależniają. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Lorenz właśnie tym mnie skutecznie odstrasza, że co partia to inny smak i chrupkość ich produktów. Ostatnio kupiłem paczkę tajskie zielone curry i było okropne, a to są ich najlepsze chipsy. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 19 godzin temu, Suavek napisał: Za to gdy tylko w jakimkolwiek sklepie pojawią się bekonowe Pringlesy, to od razu kupuję kilka tubek na zapas. Ze wszystkich smaków te wręcz uzależniają. Jeśli Pringlesy również przestaną cię satysfakcjonować organoleptycznie to pora dojść do wniosku, że to starość wjeżdża. "To już nie to samo", "kiedyś smakowało inaczej/lepiej". 1 Cytuj
Boomcio 4 064 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 U babki na piecu na blasze piekło się plasterki ziemniaków, do tego sól i rarytasy ze stołu mogły nie istnieć. 1 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 31 października 2022 Opublikowano 31 października 2022 Chakalaka riki tiki to jest kurwo smak Afryki. Gruby i twardy chips obsypany przyprawami aż ryj wykręca. No ale jest coś intrygującego w tym zestawieniu smaków więc wpierdalam jeden za drugim. Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 31 października 2022 Opublikowano 31 października 2022 I smażone na oleju słonecznikowym. Kumpel zachwal i hejtuje Laysy. I europejski koncern. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 31 października 2022 Opublikowano 31 października 2022 Z Crunchipsów to te były najlepsze. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 1 listopada 2022 Opublikowano 1 listopada 2022 Nie miałem przyjemności skosztować. ;( Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 1 listopada 2022 Opublikowano 1 listopada 2022 W Stanach chipsy to taki syf, że szkoda słów. Trzy smaki na krzyż, każdy obrzydliwy. A najgorsze są Pringelsy. Na szczęście są u mnie polskie sklepy gdzie mogę kupić te sprowadzane z Polski. Niebo a ziemia. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 1 listopada 2022 Opublikowano 1 listopada 2022 14 godzin temu, Square napisał: Z Crunchipsów to te były najlepsze. Moja je uwielbiała bo smakowały jak zupka chińska. Raz na jakiś czas można było zjeść, teraz już nie do dostania. Chakalaka to taka opcja zastępcza, która mi w sumie lepiej smakowała. Cytuj
Grze(pipi) 521 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 W dniu 2.05.2022 o 22:48, Shen napisał: Nie ciągnie mnie do chipsów ostatnio, ale jak zobaczyłem nowe strongi to wziąłem. Podobne moim zdaniem do tych dżalapino-serowych, ale chyba troche ostrzejsze. Moim zdaniem tym razem tylko paczkę zmienili. No, może są bardziej suche niż poprzednie wersje tego smaku: Jeszcze wcześniej były takie, dostępne chyba tylko w Żabkach, o wiele bardziej dające octem i wg mnie smaczniejsze: Poprzednia edycja też była mocno octowa i chyba jeszcze ostrzejsza: A wszystko zaczęło się od tych piekielnie ostrych, co Rogucki reklamował: Aż tak dokładnie nie pamiętam ich smaku, ale jak na tamte czasy dawały popalić, a i woni octu nie brakowało. A tera to wszystko jakieś wysuszone jak wiór. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 W dniu 18.08.2021 o 13:01, Shankor napisał: Tak samo kiedyś ogólnie dostępne były Lay's Strong Piri Piri, teraz już niedostępne. Jedynie w Biedronce były przez tydzień na promocji. Król był jednen. Teraz biedronka nie sprzedaje Laysów, więc pewnie już nie wrócą. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 Czy król to nie wiem, ale wspominam je bardzo dobrze. Niestety smaki się zmieniają, a powrotów za bardzo nie ma. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 4 grudnia 2022 Opublikowano 4 grudnia 2022 Wziąłem z topaza wiejskie ziemniaczki 2 opakowania z promocji cebulka i wędzonka. O ile sam smak to niewyróżniający się standard, tak same chipsy to jakieś gówno. Twarde, suche jak laysy z rok po dacie ważności. A cena zbliżona. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 (edytowane) Crunchips pieczone żeberka. Liczyłem na jakiś fajny posmak, może ciut pikantny, a dostałem cukrowy niejadalny rzyg. Patrzę na skład- jest cukier. Poszło w kosz, bo mordę wykręcało przy każdym chrupnięciu. Edytowane 7 grudnia 2022 przez PiotrekP Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 Jadłem jakiś czas temu, chujowe przez tę słodycz. Smakują jak takie nieudolne BBQ. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 19 stycznia 2023 Opublikowano 19 stycznia 2023 Myślałem, że już tego nie robią, bo wcześniej widziałem tylko te limited w złotej paczce. Przynajmniej u siebie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi