iluck85 2 859 Opublikowano niedziela o 20:03 Udostępnij Opublikowano niedziela o 20:03 (edytowane) 7 godzin temu, lysyolec napisał(a): Nie czaje tego trochę. Podobnie pringlesy się zepsuły. Pamiętam kiedyś hot spajsy od nich były mega kozak, jakiś czas temu kupiłem i są słabe, całkiem inne. Słyszałem teorię, że kiedyś również zielona cebulka była całkiem inna, a dziś oprócz tego że jest slone, nie czuć tego smaku. Sam się nie wypowiem bo rzadko kupuje cebulowe. No i bekonowe praktycznie całkowicie wycofali (chociaż od jakiegoś czasu pojawiają się częściej). Chodzi o olej palmowy. Wszyscy poszli w inne oleje. Dlatego te chipsy smakują trochę inaczej. Jedynie Ferrero położyło lachę na Lasy Deszczowe, orangutany i Borneo Dalej będą robić swoje słodycze na palmowym. Tu orangutan broni swojego domu, robi tam za szkodnika. Są filmy, zdjęcia jak zabierają małe, bo matka dostała z koparki i leży gdzieś pod drzewem które zaraz ścinają. To jest cena kremu na chlebek i nie tylko, bo kosmetyki na tym jadą. Od lat o tym piszą, ale my się skupiliśmy na elektrykach, a nie gdzieś coś tam. Podobny problem z turystami którzy jadą na all inclusive i płacą za "przejażdżkę" na słoniu. Cena tej atrakcji jest straszna i bolesna. Phajaan to się nazywa, ale to nie ten temat. ALE.... wracając do chipsów- kupiłem dwie paczki tych grzybowych Lay'sów. Spoko, nie są intensywne, grzybek się przebija w tle, jakiś pieprzyk. Mocno spoko, myślałem że będzie większa wtopa. Bekonu nie było, więc nie brałem. Kiedyś już chyba próbowałem, to tych starfoodsa już żadne bekonowe nie podejdą Edytowane niedziela o 20:05 przez iluck85 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
lysyolec 5 Opublikowano niedziela o 20:23 Udostępnij Opublikowano niedziela o 20:23 19 minut temu, iluck85 napisał(a): Chodzi o olej palmowy. Wszyscy poszli w inne oleje. Dlatego te chipsy smakują trochę inaczej. Jedynie Ferrero położyło lachę na Lasy Deszczowe, orangutany i Borneo Dalej będą robić swoje słodycze na palmowym. Tu orangutan broni swojego domu, robi tam za szkodnika. Są filmy, zdjęcia jak zabierają małe, bo matka dostała z koparki i leży gdzieś pod drzewem które zaraz ścinają. To jest cena kremu na chlebek i nie tylko, bo kosmetyki na tym jadą. Od lat o tym piszą, ale my się skupiliśmy na elektrykach, a nie gdzieś coś tam. Podobny problem z turystami którzy jadą na all inclusive i płacą za "przejażdżkę" na słoniu. Cena tej atrakcji jest straszna i bolesna. Phajaan to się nazywa, ale to nie ten temat. ALE.... wracając do chipsów- kupiłem dwie paczki tych grzybowych Lay'sów. Spoko, nie są intensywne, grzybek się przebija w tle, jakiś pieprzyk. Mocno spoko, myślałem że będzie większa wtopa. Bekonu nie było, więc nie brałem. Kiedyś już chyba próbowałem, to tych starfoodsa już żadne bekonowe nie podejdą Coś w tym jest z tym olejem palmowym, myślałem że został odsunięty jedynie ze względów zdrowotnych a tu proszę. Co do zwierząt to chyba trochę podobnie jak w cyrku, nie wiem jak dziś, ale słyszałem że tam też się cuda dzieją. Grzybowe lays kiedyś jadłem (dokładnie nie pamiętam jakie), i właśnie też spoko były. Możliwe że były w niebieskiej paczce ? Chociaż nie jestem pewny czy niebieska nie była od serowych, które swoją drogą też mi mocno podeszły. Raz w życiu jadłem bo potem ich nie znalazłem do dziś Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 859 Opublikowano niedziela o 20:28 Udostępnij Opublikowano niedziela o 20:28 (edytowane) Firmy idą w inne, ale Ferrero prosto powiedziało że nie zmienia, bo zmieni to smak ich produktów i sprzedaż siądzie. To za duży biznes. W cyrku się starają już nie trzymać zwierząt i bazują na innych atrakcjach, dlatego od lat bardzo mało widać tych cyrków + duże Zoo jak Wrocław czy Łódź gdzie atrakcję odlatują względem cyrku i kilku zwierząt pod namiotem. Edytowane niedziela o 20:29 przez iluck85 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano poniedziałek o 14:43 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 14:43 Ktoś już testował dobre to? w Aldi od jutra Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano poniedziałek o 15:28 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 15:28 Pewnie chujowe, bo lays i ziemniaczanopodobne jak pringles, ale jak ktoś chce dobre truflowe to polecam: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi