Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba było wybrać albo siedzę i chłonę seriale/filmy albo gram. Postawiłem na to drugie i to na dobre wyszło w stosunku do mojego odchudzania. Do grania potrzebuję jedynie wody i kubka czerwonej herbatki i jest fantastycznie, rączki czyste, padzik czysty, zamiast żreć to popycham gierkę do przodu. Chipsów nie jadłem od dobrych 3 miesięcy i nie tęsknie nic a nic. Nie miałem nawet ulubionych :sadkek: byle były jakościowo lepsze od tych najtańszych a smakowo klasycznie sól, papryka, ocet. Zawsze wolałem ukroić sobie kawałek jakiegoś serka śmierdziela czy dojrzewającą kiełbaskę, do tego jakiś winogron, figa, gruszka a chipsy to w najgorszych chwilach życia kiedy nic się nie chciało lub jak przyszła ochota na popijanie solonych chipsów zimnym browarem (alkohol też ograniczyłem tylko do dużych okazji/imprez). Możliwe, że wyrosłem tak jak z kolorowych i słodziutkich energoli po prostu traktuje to jako produkty dla młodzieży i dzieci. Im to wchodzi, im to smakuje a ja to wolę do filmu pokroić sobie fueta, wpindolić dobrego kabanosa i zagryźć serkiem z gruszką a najlepiej to nic bo wieczorem to się powinno spać a nie wdupiać przekąski 

Opublikowano
34 minutes ago, Krzysztof93 said:

Trzeba było wybrać albo siedzę i chłonę seriale/filmy albo gram. Postawiłem na to drugie i to na dobre wyszło w stosunku do mojego odchudzania. Do grania potrzebuję jedynie wody i kubka czerwonej herbatki i jest fantastycznie, rączki czyste, padzik czysty, zamiast żreć to popycham gierkę do przodu. Chipsów nie jadłem od dobrych 3 miesięcy i nie tęsknie nic a nic. Nie miałem nawet ulubionych :sadkek: byle były jakościowo lepsze od tych najtańszych a smakowo klasycznie sól, papryka, ocet. Zawsze wolałem ukroić sobie kawałek jakiegoś serka śmierdziela czy dojrzewającą kiełbaskę, do tego jakiś winogron, figa, gruszka a chipsy to w najgorszych chwilach życia kiedy nic się nie chciało lub jak przyszła ochota na popijanie solonych chipsów zimnym browarem (alkohol też ograniczyłem tylko do dużych okazji/imprez). Możliwe, że wyrosłem tak jak z kolorowych i słodziutkich energoli po prostu traktuje to jako produkty dla młodzieży i dzieci. Im to wchodzi, im to smakuje a ja to wolę do filmu pokroić sobie fueta, wpindolić dobrego kabanosa i zagryźć serkiem z gruszką a najlepiej to nic bo wieczorem to się powinno spać a nie wdupiać przekąski 

no wiadomka, do grania to co najwyżej paluszki. Na pohybel tym co zajadają się czipsami a później dotykają pada! 

Opublikowano
3 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

no wiadomka, do grania to co najwyżej paluszki. Na pohybel tym co zajadają się czipsami a później dotykają pada! 

Ała aż mnie zabolało na samą myśl o tym. To samo zresztą z telefonami itd

Opublikowano

Żeby te chipsiki jeszcze jakieś dobre były. Na weekendzie wziąłem w dealz pringlesy x2 hot spicy. Wiem jakie zdanie o tym mają tutaj niektórzy (że to nie chipsy), ale ja je lubię. Raz na jakiś czas można.  

Opublikowano

No ceny za smażone ziemniaki wywaliło w kosmos. Ja obecnie kupuję tylko Lay's jeśli są na promocji w Kaufland. Są wtedy w cenach biedronkowych/lidlowych chipsów. Kupię ze 4 paczki i mam na wypadek wieczorku półliterackiego.

Opublikowano

Jak będziecie mieć możliwość kupna czeskich czipsów Bohemia, to kupcie - dla mnie najlepsze czipsy, jakie jadłem. Pizzowe, czy bekonowe, idealny balans smaku i człowiek nie czuje się jak śmieć po ich zjedzeniu.

• This 1
Opublikowano
W dniu 14.02.2025 o 20:03, Sedrak napisał(a):

Kupiłem ostatnio Lays Mac and Cheese (czy jakoś tak), większego syfu w życiu nie jadłem. Wyjechałem paczkę od razu po otwarciu 

A coś bliżej można? Bo ogólnie lubię serowe, ale skoro aż taki syf...

Opublikowano

Miałem te serowe laysy i były dobre

IMG_0190.thumb.png.f8dd0ca0b62e4b70f7ff3b9e96ac3e01.png

Za to ostatnio robiłem drugie podejście do biedronkowych tylko tym razem do paprykowych i były obrzydliwe. Twarde jak stare i wchuj słodkie jakby ktoś je cukrem obsypał. Masakra jak się skurwily. 

Opublikowano
On 2/14/2025 at 8:18 PM, Rozi said:

Jak będziecie mieć możliwość kupna czeskich czipsów Bohemia, to kupcie - dla mnie najlepsze czipsy, jakie jadłem. Pizzowe, czy bekonowe, idealny balans smaku i człowiek nie czuje się jak śmieć po ich zjedzeniu.

No są zajebiste. Zawsze jak jestem u teściów to wybieram się parę kilometrów dalej do Czech na zakupy piwne i czipsowe właśnie.

Opublikowano
W dniu 14.02.2025 o 20:03, Sedrak napisał(a):

Kupiłem ostatnio Lays Mac and Cheese (czy jakoś tak), większego syfu w życiu nie jadłem. Wyjechałem paczkę od razu po otwarciu 

Nie wiem czy to ten przypadek, ale najgorzej jak producentowi smak sera myli się ze smakiem kefiru i dopierdala tonę serwatki w proszku :pechowiec:

• This 1
Opublikowano

Ja ostatnio zapomniałem, że laysów się w ogóle nie kupuje, bo to najgorsze chipsy i wziąłem z ciekawości te nowe czosnkowe w Żabce. Straszne gówno, zero zalet począwszy od ziemniaka aż po przyprawy. Jeszcze jakieś bekonowe wziąłem z tej nowej serii i to samo, kompletnie nieudane.

Opublikowano

Wlasnie jem solone Snack Day z lidla i moze do delikatnosci crusty crocsow im troche brakuje, to za 5zl za 150g mozna jak najbardziej,