Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Biegaj po realach, żanach, kerfurach i innych takich. Ja piri piri dorwałem w carrefourze, niestety półka z wasabi wiała pustką. Co do smaku piri piri to bez rewelacji. Może są odrobinę ostrzejsze od chilli, ale w smaku zdecydowanie odstają. Ogólnie da się zjeśc.

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 339,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• pringelsy sa IMO przereklamowane, za drogie i wcale nie takie smaczne, jak iedys kupiłem paprykowe to myślałem, że się porzygam ...   szakalaka crunchipsow to moje ulubione (nene)erki 

• A te pyszności pamiętacie?     Boże, one były cudowne, aż mi się przypomniał dokładnie ich smak jak zobaczyłem to opakowanie.   Pamiętam, że swego czasu były w nich takie małe, okrągłe, wypukłe

Opublikowano

Generalnie z tymi smakami było dość kulawo, ale od jakiś kilku dni, można je już regularnie normalnie dostać.

Oczywiście najłatwiej w hipermarketach.

Opublikowano

Jadłem te Wasabi. Nie smakują mi. Piri Piri mają podobny smak ?

Opublikowano

Nie, mają inny smak. Co do Wasabi to całkiem niezłe. Smak raczej taki sam co Golonka z chrzanem. Jak na razie są to najostrzejsze chipsy jakie dotąd jadłem. A co do crunchipsów limonak z chilli, to jedynie mogę stwierdzic, że są za(pipi)iste. W smaku niemalże takie same jak pikantne chilli od laysów, tyle, że chyba trochę mniej ostrzejsze. Na minus to chyba jakośc chipsa (w sensie ziemniaka), jakoś te od laysów zdecydowanie bardziej mi podchodzą.

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

testuje wlasnie x-cuty "osssssstra papryka" i to chyba jedyne czipsy ktore zblizaja sie do legendarnego smaku chilli Chio Chips

Opublikowano

Wczoraj jadłem wasabi, jak dla mnie za ostre , piri piri bardziej mi podeszły.

Opublikowano

Chłonę wszystko co wasabi, więc zakupię. A sam osobiście, chociaż chipsów nie jadam, polecam Crunchips Żeberka z grilla - moje ulubione!

Opublikowano

Zjadłem Wasabi i powiem, że są na prawde ostre w (pipi). Najostrzejsze chipsy jakie dotąd miałem okazje spróbować.

Opublikowano

I smakują jak wasabi :potter: Aż mi smaka zrobiliście i jutro skoczę kupić komplet piwo+chipsy

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jakie nachosy + dip serowy polecacie?

Opublikowano

Nie wiem, czy nachos to to samo co tortilla chips, ale jesli tak to w Biedronce sa niezle te pikantne Pancho. Maja tez dipy, serowy i chilli, calkiem niezle bo geste i z kawalkami papryki, chociaz serowy mnie mdli. Nie probowalem dipów od Chio bo kosztuja milion dolarow, ale pewnie sa lepsze. Nachos od Chio są dobre, ale Pancho duzo bardziej pikantne i kosztuja o polowe mniej.

Opublikowano

Potwierdzam. Pancho biedronkowe maja najlepszy stosunek ceny do jakości. Pikantne najlepsze, nawet bez dipu sa swietne.

Opublikowano

Nie wiem, czy nachos to to samo co tortilla chips, ale jesli tak to w Biedronce sa niezle te pikantne Pancho. Maja tez dipy, serowy i chilli, calkiem niezle bo geste i z kawalkami papryki, chociaz serowy mnie mdli. Nie probowalem dipów od Chio bo kosztuja milion dolarow, ale pewnie sa lepsze. Nachos od Chio są dobre, ale Pancho duzo bardziej pikantne i kosztuja o polowe mniej.

w zadnej biedronce w krakowie od kilku miesiecy dipow nie ma :(

w lidlu sa spoko tez

Opublikowano

Te Lays Strong Wasabi to chyba pierwsze chipsy, o których mogę powiedzieć, że są ostre, a nie tylko pikantne. Dobre, ale raczej dla ludzi z dużą tolerancją na wypalanie podniebienia. Tylko smakują jak by były po prostu chrzanowe, nie próbowałem nigdy prawdziwego wasabi, ale może właśnie tak smakuje.

Opublikowano

te chipsy wasabi sa kosmiczne. nie dosc, ze smakuja naprawde jak wasabi to jeszcze sa mega ostre. do piwa idealne.

Opublikowano

Po wypaleniu mojego ryłą dwoma garsciami odłożylem i wyrzucilem.

Opublikowano

Gdzie je można kupić? U mnie chyba nie ma bo nigdzie nie widziałem... Nie jadam chipsów, ale na spróbowanie kupiłbym sobie paczkę :)

Opublikowano

ja kupilem w zwyklym osiedlowym sklepie. powinny byc w kazdej sieciowce poczynajac od realu na piotrze i pawle konczac.

Opublikowano

Wujek, wez poszukaj dobrze, w Krakowie wszedzie sa - nie wierze, ze we Wrocku nawet w Tesco nie maja. One bardzo czesto obok "Mocne Piri Piri" leza :)

Opublikowano

Ostrzejsze od chili, ale mi nie smakują. Wasabi za to są pyszne.

Opublikowano

+1 co do tego, co napisal Grześ :) ujdą, ale bez rewelacji

Opublikowano

Dla mnie na pewno lepsze od Ostego Chilli i zupełnie inne od Wasabi.

Ogólnie te strongi to się Laysom udały

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Jedliście chipsy z Aldi? Smakowo prezentują się zupełnie inaczej niż reszta chipsów na Polskim rynku, a to dlatego, że nie zawierają preparatów smakowych i innej chemii. Na mój gust kapitalne i dają złudne wrażenie, że jemy coś zdrowego ;)