Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyczaiłem chipsy Ruffles, paprykowe, jak komuś nie otwiera grafiki (mi tam otwiera).

Pamietam jeszcze jak to byla nowosc, ile to lat temu byla? I ta piosenka - "lap ruffles, faluj z ruffles, ruffles ta-dam" czy nawet "na nowej fali baw sie ty, zafaluj z nami jeszcze dzis".

W ogole idzie dostac wiekszosc smakow z tej strony w Polsce?

Opublikowano

Pytanie trochę z innej beczki. Czy można kupić u nas Beef Jerky (suszona wołowina plus tona chemii) w cenie nie zabijącej swoją głupotą (np 10 zł za coś ok 20g...)? Jakiś Real, Bieda, Lidl czy coś takiego ma swojej ofercie taką przekąskę? Ktoś się z tym spotkał?

Opublikowano

To, ze w Almie jest to pewnie wiesz? ;) Moa burger na Mikolajskiej tez ma, po 6zl chyba.

Tak, tak, ale to są właśnie te chore ceny, za paczkę 80 g jack linków trza tam zabulić ok 23-24 zł :/ za 80 g mięsa...

Opublikowano

u mnie w osiedlowym sklepie sa nowe lejsy - diabelski cheddar. chyba zżynka od kranczipsowych ser+chilli. jeszcze nie probowalem, bo ostatnio ograniczyłem chipsy, wiec nie ocenie.

Opublikowano

no ja wczoraj kupiłem te Laysy. chipsów nie jem prawie w ogóle, więc moja ocena może być nietypowa.

nie czuć za bardzo sera, za to ich ostrość jest odpowiednia - nie można powiedzieć żeby były jakoś bardzo ostre, jak sugeruje opakowanie, jednak do piwa są idealne. ogólnie polecałbym - nie odepchnęły mnie od razu, tak jak w sumie inne smaki chipsów, a to już wiele.

Gość ragus
Opublikowano

Inne. Wasabi są spoko póki nie pójdą w nos. Te są po prostu kur.ewsko palące w język.

I przy okazji przepyszne.

Opublikowano

Nie wiem po jaką cholerę dzisiaj odwiedziłem ten temat i postanowiłem się wybrać do Biedry po zapasy Żeberek na wieczory filmowe. Niestety ich nie było za to kupiłem Lay's robione dla Biedry - Pyszne z Rosji - Strogonoff - paka 125 g za 1,99 zł (!) xD Był jeszcze jakiś Ser górski z pieprzem bodajże także od Lay'sa.

Za to z Top Chipsów wybrałem Sałatkę Grecką i jedną paczkę Tzatziki. Zobaczymy co to warte jest ;]

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem po jaką cholerę dzisiaj odwiedziłem ten temat i postanowiłem się wybrać do Biedry po zapasy Żeberek na wieczory filmowe. Niestety ich nie było za to kupiłem Lay's robione dla Biedry - Pyszne z Rosji - Strogonoff - paka 125 g za 1,99 zł (!) xD Był jeszcze jakiś Ser górski z pieprzem bodajże także od Lay'sa.

Za to z Top Chipsów wybrałem Sałatkę Grecką i jedną paczkę Tzatziki. Zobaczymy co to warte jest ;]

Strogonoff mi smakowały, całkiem dobre :)

Sera górskiego nie jadłem, ale ponoć daje radę.

Natomiast smaki Sałatka Grecka i Tzatziki to słabizna. Oba smaki wyrzuciłem po kilku chipsach. Niektórym jednak mogą smakować.

Diabelski Cheddar był u mnie w warzywniaku, widziałem go też po 2,99zł w gazetce z Reala. Nie widziałem posta wyżej -,-

Edytowane przez Figlarz
Opublikowano (edytowane)

Sałatka grecka może nie okropna ale dużo nie zabrakło do tego miana. Jakaś taka bezpłciowa.

Strogonoff bardzo dobre - wyraziste, dobrze przyprawione z bardzo intensywnym smakiem - tylko nie wiem dlaczego ciągle mi przypominały Złocistą skórkę z kurczaka - być może przez to że są tak samo za(pipi)iście chrupkie. Polecam (plus jeszcze za ich cenę).

Edytowane przez Kyo