Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam Wiejskie Ziemniaczki o smaku wędzonki staropolskiej. Bardzo dobre, wyraźny smak ( podobny do bekonu ), chrupiące i karbowane. Jedyny minus - nie pasują mi jakoś do browaru.

Opublikowano

Jeszcze na początku tego roku co chwila wychodziły nowe smaki Wiejskich ziemniaczków, Top Chipsów, sezonowe Laysy albo limitowane Laysy z okazji Euro. Obecnie z pikantnych Laysó tylko zwykłe widzę i Piri Piri. Z Crunchipsów tylko Chakalaki i niedobry Kebab ostatnio widziałem i dawno żadnego nowego smaku. Na plus jedynie, że Maczugi ostatnio dorwałem.

Opublikowano

Ja jakiś czas temu w małym sklepiku dorwałem Mr.Snacki ( tak to się piszę? ) o smaku sera i pomidora, te takie jakby łapki. Kurczę, smak dzieciństwa :)

Oddałbym wszystkie lejsy i kranczipsy za mr snacki i maczugi keczupowe. szkoda, ze u mnie tego nie ma

Opublikowano

Pierwszy raz od jakiegoś czasu byłem w Lidlu. Widziałem tam jakieś czipsy w "dziale świątecznym". Nowe? Sezonowe? Dobre?

Smaki to chyba słodkie chili, słodka papryka i... cebula kandyzowana? Nie pamiętam dokładnie.

Jadł ktoś?

Gość Darude
Opublikowano (edytowane)

Właśnie się opycham Crunchipsami Chakalaka :D wyjepka.

Edytowane przez Darude
Opublikowano

Pierwszy raz od jakiegoś czasu byłem w Lidlu. Widziałem tam jakieś czipsy w "dziale świątecznym". Nowe? Sezonowe? Dobre?

Smaki to chyba słodkie chili, słodka papryka i... cebula kandyzowana? Nie pamiętam dokładnie.

Jadł ktoś?

Chodzi o te z serii Deluxe? Jak tam, to jadłem słodkie chili i smakowało, tak jak powinno. Cebula kandyzowana ;)? Chodzi o smak balsamico.

Opublikowano

Jestem sobie dziśw Carrefour Express, przechodzę obok półki z chipsami. Patrzę, a na półeczce sobie leżą Mr.Snaki serowo-pomidorowe. Co prawda nie są już takie pulchniaste jak kiedyś, ale nadal bardzo mi smakują ;)

Opublikowano (edytowane)

znalazlem dzis na pewnej wiosce diableski cheddar, ciekawe czy znowu sa dostepne czy to sklepowe resztki. Opakowanie nie wyglada na stare.

ale sie dzis nawpi,erdalam

Normalnie w sklepach są. Chyba że mieszkasz na śląsku to może rzeczywiście

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Ostatnio wypróbowałem trochęchrupek przez pewien okres czasu ale nic mi na dłuższą metę nie podpasowało. Zasadniczo z takich, do których chce wracać to laysy ostra papryka, te zielone taki które mają słodkawy posmak. Wszystko inne dla mnie jest jakieś takie badziewne i nijakie a już probowałe mtych droższych markowych jak i jakieś no name z reala albo tesco i biedrony ale nic nie chwyta. Kiedys te chrupki były lepsze i pamiętam jak dobre były Chio, potem Laysy, Chrunchipsów nienawidziłem ale właśnie dlatego, że były takie rózne i każda firma była inna a teraz to nawet zwykłe paprykowe Laysy są na maksa sku rwione.

Opublikowano

Nachosy Chio Chili najlepsze w ogóle.

No i dopracowałem dziś do perfekcji dip. Bierzesz ketchup, musztardę dijon, wasabi, chili w proszku, zwykły pieprz. To wszystko do miski, wymieszać i wtedy naje,bać tyle McIlhenny Co. Tabasco żeby czuć strach przed tą czerwoną masą.