Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W Lidlu jest teraz tydzień Meksykański, są zayebiste chipsy tortilla, rolowane takie, o smaku pomidorowym. Jak nie jem chipsów prawie w ogóle, tak te oyebałem na poczekaniu i było mi mało :P

Edytowane przez krupek1
Opublikowano

Zjadłem własnie Crunchips Brazylijska picanha i grecki dip z ziołami (podwójny smak w jednej paczce). Tak jak ktoś wcześniej wspomniał - po paru minutach wszystkie chipsy smakują tak samo. Całkiem spoko ale nic co mogłoby kusić smakiem i co chciałoby się kupować co jakiś czas, raczej tak dla odmiany można się skusić.

Opublikowano

spróbował bym bo lubie próbować nowych rzeczy, ale kurde sprawdzalem ostatnio wersję serową i jednak te standardowe znacznie bardziej mi smakują (spokojnie zjadam paczke odrazu, a tymczasem wersja serowa leżała w szafie 2 dni zanim ją wykończyłem.. tzn była w sumie niezła, ale mimo wszystko znacznie bardziej smakują mi zwykłe)

boje sie że pizzowe też będą słabsze od zwykłych

i z innej beczki - jadłem jakis czas temu laysy zwykłe solone, ktoś tutaj sie zachwycał, a ja kurde byłem srogo zawiedziony (zwłaszcza po zachwytach), wychodzi na to że bardziej mi smakują zwykłe najtańsze chipsy solone marki tesco (albo innego lidla) niż laysy solone (jakieś takie twarde były i smaku wcale nie miały zbyt dużo)

Opublikowano

Słuszna uwaga, te chipsy nazywają się Duszki, a nie jakieś Monster Munch. Przecież od zawsze wszyscy tak na nie mówili na podwórku, więc nie wiem, skąd ten błąd na opakowaniu.

Opublikowano (edytowane)

jak dla mnie duszki to jedne z ulubionych chipsów (a raczej chrupek), być może nawet na 1 miejscu, a napewno w pierwszej trójce

inne jakie lubie to serowo-ziemniaczane snaki

i serowe cheetosy

z chipsów to sam nie wiem, ostatnio słabo mi wchodzą i zwykle nie jestem w stanie zjeść paczki w całości, ale lubie solone (tanich firm) i borowikowe x-cuty (jedne z niewielu mają smak zgodny z tym co jest napisane na opakowaniu)

z innej beczki lubie też bardzo serowe nachosy, zwłąszcza z dipem zrobionym z serka topionego podgrzanego w mikrofali

btw wiedzieliście że pepsico (ci od pepsi) są w posiadaniu nie tylko laysów i cheetosów (to akurat mogliście wiedziec) ale też posiadają mr.snaki i star chips

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Polecicie jakiś smak z Tesco? Dobre są w ogóle ich firmowe chipsy?

ja tam lubie zwykłe solone przez sentyment do dawnych lat

paprykowe są dosyć podobne laysów jeśli ktoś lubi

Opublikowano

Ja omijam wszystkie chipsy marki tesco. Zrazilem sie jak kupilem solone i okazaly w twardosci zblizone do sucharow, tluste i polamane.

Z reszta odkad odrylem lidlowe crysty croc(sy) nie kupuje innych solonych.