Skocz do zawartości

Chipsy

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z Przysnacków to lubię zieloną cebulkę:

chrupki_zielona_cebulka.jpg

Ostatnio pochłaniam też biedronkowe chrupki kukurydziane Na Maxa o smaku sera i ketchupowe. Imo fajny smak, duża paka za 1,85 czy jakoś tak więc cena-jakość na bardzo dobrym poziomie.

Choć moimi ulubionymi to chyba na zawsze zostaną ChioChips paprykowe:

1341601586.6437.jpg

Jedna z rzeczy kojarzących się mi z latami 90tymi

• Plusik 1
Opublikowano

No jem te Sanbajtsy chipsy i jednak zwykłe płatki wielozbożowe lepsze. Smak niby fajny, konsystencja chipsa super i ekstra się to chrupie ale za mało wyrazisty. Może w przyszłości dołożą glutaminianu sodu i będą lepsze. :D Generalnie wolę stare sanbajtsy.

Opublikowano

1341601586.6437.jpg

ja te taccos uwielbiałem, gimby nie znajo
  • Plusik 1
Opublikowano

No paprykowe bingo eleganckie są, ale nie polecam jeść bingo o smaku kieczupu. Kwaśne strasznie i dziwny posmak mają.

Dobre są orzechowe z polo marketu firmy crocks. Identyczne jak Curly.

Opublikowano

1341601586.6437.jpg

znajo znajo

Aktualnie z większości "chrupków" na rynku, najbardziej zbliżone do kultowych Chio w smaku są Wiejskie Ziemniaczki - Czerwona Papryka.

Najczęściej je kupuje, oraz zielone Laysy - Pikantna Papryka bo są delikatnie ostrzejsze niż zwykle i mająfajny słodkawy posmak.

Opublikowano

1341601586.6437.jpg

znajo znajo

Aktualnie z większości "chrupków" na rynku, najbardziej zbliżone do kultowych Chio w smaku są Wiejskie Ziemniaczki - Czerwona Papryka.

Najczęściej je kupuje, oraz zielone Laysy - Pikantna Papryka bo są delikatnie ostrzejsze niż zwykle i mająfajny słodkawy posmak.

Pamiętam te chipsy. Sam nie przepadałem zbytnio za chio no chyba, że za bekonem. :) Z perspektywy czasu nie brakuje mi ich obecności.

Opublikowano

dostrzegłem dziś przypadkiem w sklepie nowy rodzaj chrupek (przynajmniej dla mnie nowy nigdy ich nie widzialem w sklepach)

http://www.lorenz-snackworld.de/Marken-Produkte/Knabberbande

7470-org.jpg

co dziwne polskie opakowanie ma niemiecką nazwe jak w linku jaki dałem, ale reszta napisów jest po polsku

wybrałem smak cebulowy i są całkiem niezłe (chociaż zwykle nie lubie żadnych chrupek ani chipsów o smaku zielonej cebulki - te smakują inaczej)

ich smak kojarzy mi się z bardzo starymi chrupkami jakie były w polsce ze 20 lat temu i też miał kształt pierścieni

zgodnie z napisem na opakowaniu są bardzo chrupiące (twardsze niż większość chrupek)

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj na noc odupiłem Crunchips Ossstra papryka.150g, dobre ale do teraz coś mnie mdli. To nie pierwsza taka akcja z Crunchipsami. Chemiczne, ciężkie gówno, z np. Laysami nie mam takich problemów. Nie tykam już tego radioaktywnego szwabskiego wyrobu.

Edytowane przez Szatanek
  • 2 tygodnie później...
Gość _Milan_
Opublikowano

pringlesy maja to do siebie ze jak sie zje za duzo to robi sie dziwny posmak  w ry,ju i cale te chipsy zaczynaja przypominac chemiczna papke

Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

22010657.jpg

Król, nie dam rady zjeść na raz tej dużej paczki z biedronki. koszt 5zł