Yano 3 697 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Specjalnie poszedlem do biedy po te paprykowe chios. Zawiodlem sie. Smakuja tak samo jak inne paprykowe chipsy. Np laysy albo wiejskie ziemniaczki. Nie znalazlem roznicy. Nie znalazlem dawnego smaku.. Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Masz jano kubki smakowe przezarte fastoodami. To przez to. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Raczej przez to ze nie pamiętam dokladnie smaku sprzed 20 lat. Jednak pamiętam smak aktualnych chipsow paprykowych i wg mnie roznica jest znikoma albo wręcz żadna. Chipsy zle nie byly ale byly zwyczajne. Nie poczulem nostalgii Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Potwierdzam, zwyczajne chipsy paprykowe, nie do odróżnienia w ślepej próbie od laysów. Do starych crunchipsów też nie znalazłem podobieństwa, bo one miały akurat dość charakterystyczny smak z nutą marchewkową. To już wiadomo czemu przez tyle lat nie reaktywowali marki, nie wiedzą jak albo nie mogą uzyskać dawnego smaku (może się okazało, że tamta mieszanka przypraw była rakotwórcza xD), a z biznesowego punktu widzenia bez sensu, żeby wypuszczali produkt konkurencyjny dla crunchipsów. Taccosów nie dostałem :< Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 jadłem dziś lays ser z ziołami, raczej nie bardzo jestem nastawiony do takich smaków, wole jakieś tradycyjne lub pikantne. Te muszę przyznać były całkiem przyjemne. Najbardziej jestem ciekaw tych ogórkowych. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 26 czerwca 2015 Autor Opublikowano 26 czerwca 2015 Tacosy był chyba też szersze i większe. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 albo palce mielismy wtedy mniejsze Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 27 czerwca 2015 Opublikowano 27 czerwca 2015 ja pie.rdole typy przeciez te tacosy to pepisy tylko, ze mniejsze. no chyba, ze sa jeszcze jakies inne smaki od bekonu Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 28 czerwca 2015 Opublikowano 28 czerwca 2015 (edytowane) Profanacja!!! kupiłem taccosy w nadzieji że to to samo co kiedyś, jednak nie. Zupełnie inny przesolony smak, inny kształt, inna konsystencja. Teraz to takie słone prażynki o smaku słonego bekonu, kiedyś to były chrupki kukurydziane przypominające pierścien i o dobrym smaku prosiaka. Smak nie powrócił, biedronka taka niedobra.... Inna sprawa to taka że w dupach nam już za dużo, i to co kiedyś było jako takie , dziś wychwalamy to że to takie dobre!!!!, a to (pipi) prawda.... było takie same jak dziś, ale w dupach po prostu mieliśmy za mało. Edytowane 28 czerwca 2015 przez .:marioo:. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 czerwca 2015 Opublikowano 28 czerwca 2015 No kur.wa jak wymyślają teraz jakieś przedziwnione smaki, jakieś zuch chłopaki, czy inne o smaku krowiej pyty. Cytuj
Rudiok 3 367 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 No bo ludzie tego chcą. To tak jak z CoDami, każdy wie, że to w sumie podobny syf, no ale ma inną nazwę/smak/opakowanie i już się gimbaza rzuca na to a marketingowcy zacierają ręce, że im się po raz kolejny udało sprzedać ten sam produkt tylko pod inną nazwą. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 2 lipca 2015 Opublikowano 2 lipca 2015 gdzie można dostać czipsy octowe? Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 2 lipca 2015 Autor Opublikowano 2 lipca 2015 W almie pringlesy, niebieska tubka. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 2 lipca 2015 Opublikowano 2 lipca 2015 W lidlu bywaja jak sa jakies tematyczne tygodnie, glownie brytyjski. Ale dawno nie widzialem. Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 Jem te Pringlesy octowe.Nie są złe ale całej paczki nie dam rady zjeść od razu. Do piwa mi średnio pasują.Ale jem... po którymś z kolei, mordę krzywi od tego octu.Chwila przerwy i jem dalej. Dają radę. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Ja nienawidzę octu, trochę mi się cofa jak pomyślę o takich chipsach. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Dla mnie octowe sa w ogole nie jadalne. Kolega kupil na probe kiedys, zjadlem kilka i wyje.balismy paczke. Ale co kto lubi. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 kurfa niech już wróci diabelski cheddar najlepsze chyba chipsy jakie kiedykolwiek jadłem. te zwykłe ostre chilli kupuję teraz najczęściej, bo całkiem mi smakuje, piri piri coś nie mogę znaleźć a też były dobre, piekielne wasabi jest okropne, po prostu ból w nosie przez ten chrzan mnie nie bawi ;P 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 kurfa niech już wróci diabelski cheddar najlepsze chyba chipsy jakie kiedykolwiek jadłem. te zwykłe ostre chilli kupuję teraz najczęściej, bo całkiem mi smakuje, piri piri coś nie mogę znaleźć a też były dobre, piekielne wasabi jest okropne, po prostu ból w nosie przez ten chrzan mnie nie bawi ;P najlepsze ever. dziś widziałem crunchipsy ser z chilli, chyba nowość. Myślę, że warto spróbować, nie kupiłem bo miałem już tubę pringlesów octowych. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Ja dziś jadłem te Chio cebulka-śmietanka z Biedry. Smakowały mi choć miałem dziś smaka na chipsy, bo nie jadłem ponad miesiąc, więc moja ocena może nie być miarodajna. Ot takie fromage. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 chyba tokar pytał o dostępność oryginalnych Chio chipsów, napisałem maila do nich Bardzo dziękuję za zainteresowanie naszymi produktami.Chipsy i chrupki Chio to jedynie oferta okresowa, nie znajdzie Panie niestety tych produktów w stałej ofercie żadnej z sieci.Na zakupy zarówno chipsów, jak i chrupek zapraszam w tym tygodniu do sieci Biedronka oraz po Taccosy w okresie letnim do sklepów detalicznych w całej Polsce. Cytuj
Arkady 1 011 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 W Lidlu pojawiły się nowe Lays z serii strong, ogniste curry, ale wczoraj ich u mnie nie było, spróbuje jutro. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 Kupiłem, ale otwieram dopiero wieczorem. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 7 lipca 2015 Autor Opublikowano 7 lipca 2015 No to czekamy w napięciu na opinię U mnie nadal są maczugi w sklepie osiedlowym, smak jak dawniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi