Skocz do zawartości

Chipsy


Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie wkurza, że przy jedzeniu chipsów, co chwila wycieram ręką w spodnie. A za chwile znowu jem i ją brudzę, a potem wycieram. I tak do zjedzenia paczki.

 

Miałem tak do czasu aż zacząłem używać papierowego ręcznika. :hi:

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Crunchips ostry azjatycki sos - chyba jeszcze gorsze niż lays pikantna kiełbasa, 3/10. Ja prdl, czemu te smaki to musi być sama sól plus glutaminian. Czy naprawdę polskie podniebienia są jakieś wybitne pod tym względem?

Opublikowano

Jakieś potwierdzone info gdzie dostanę Lays Wasabi? Nie jadłem ich ze 3 lata, a nie powiem, bardzo dobrze wchodziły.

 

Tak w ogóle to kupiłem ostatnio Crunchips X-Cut ser-cebula i trafiła mi się masakrycznie "tłusta" paka, aż mnie zamuliło i odbijało się tym tłuszczem później.

  • Minusik 1
Opublikowano

ja wczoraj kupilem dwie pczki crunchipsow

 

- jakies tam warzywne - ujda, jakby posypane kucharkiem

- tajskie chilli - lepsze, nawet przyjemne slodko-ostre

Opublikowano

no generalnie to chyba tylko kwestia smaku, ktory najczesciej, przy zamknietych oczach, nie jest definiowalny w prawidlowy sposob. grunt zeby smakowaly, co sie bedziesz przejmowal co jest napisane na opakowaniu, jak czips zjadliwy?

Opublikowano

W tamtym roku lokalnym hitem były pomidorowe od Wiejskich Ziemniaczków, ale w tym roku nie widziałem nigdzie w sklepach :/ Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

 

A w ogóle to wszystkie te nowe Crunchipsy to o kant du.py potłuc, wypuścili nową serię na Euro (kiełbasa, boczek i jakiś tam nie pamiętam) i były akurat na imprezie wczoraj, no w mordę jeża, totalnie niezjadliwe :( trzeba było popić ze dwiema szklankami coli żeby tłuszcz spłukać. I to samo co w tej serii Street Food - sama sól.

 

Dla kontrastu Lays papryka i fromage - klasyka, wchodzi zawsze i wszędzie.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pringlesy Hot & Spicy - goty wszechczasów, powiadam.  :fsg:  Faktycznie ostre, ale bez jakiegoś hardkorowego przegięcia, dla mnie w sam raz. No i duży plus za to, że nie czuć na nich tłuszczu, czego niestety nie da się powiedzieć o wielu konkurencyjnych produktach. 

  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio jadłem Przysnacki o smaku wędzonego boczku, grubo cięte ( coś jakby lays maxx) i jak dla mnie jedne z najlepszych chipsów jakie jadłem w tym roku. Drugi smak to wiejska szynka, nieco gorsze od boczku, ale niezłe. Polecam fanom "łagodniejszych" chipsów.

Opublikowano

W tamtym roku lokalnym hitem były pomidorowe od Wiejskich Ziemniaczków, ale w tym roku nie widziałem nigdzie w sklepach :/ Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

 

A w ogóle to wszystkie te nowe Crunchipsy to o kant du.py potłuc, wypuścili nową serię na Euro (kiełbasa, boczek i jakiś tam nie pamiętam) i były akurat na imprezie wczoraj, no w mordę jeża, totalnie niezjadliwe :( trzeba było popić ze dwiema szklankami coli żeby tłuszcz spłukać. I to samo co w tej serii Street Food - sama sól.

 

Dla kontrastu Lays papryka i fromage - klasyka, wchodzi zawsze i wszędzie.

 

A Lay's fromage to niby nie sama sól? Nie mówię, że niedobre (choć kiedyś - tak jak np. gry czy pogoda - były lepsze), ale słone jak (pipi). Karbowane fromage marki Auchan są o niebo lepsze i dwa razy tańsze. Tylko uważaj, bo Auchan ma dwie marki - tę z podniesionym kciukiem w logo (to dla biedaków) i tę z czerwonym ptaszyskiem (segment P r e m i u m), pod którą sprzedawane są właśnie ww. czipsy.

 

Mnie smakowały ostatnio Top Czipsy chutney, cokolwiek to jest. Bardzo pomidorowe i lekko kwaskowate.

 

Bizon, no najgłupsi to są ludzie, którzy nie pojmują czym są czipsy wśród słonych przekąsek. Krychasz pyry na plasterki, smażysz i posypujesz mieszanką przypraw i gotowe. To bardzo proste. Są oczywiście czipsy, które faktycznie smakują tak jak sugeruje ich nazwa (boskie Pringles salt & vinegar), ale w przypadku większości to tylko sugestia. No (pipi), jak niby zrobić posypkę o smaku spaghetti alla carbonara? Posypać przypawą z Vifona?

 

Najlepiej nie sugerować się smakiem (wyj. ww. ocet, papryka, cebula, czosnek, bo tego się nie da s(pipi)ić), tylko kupować różne rodzaje hurtem i pozostać przy tych, które pasują najbardziej.

 

:pipi:

Opublikowano

Grillowane warzywa strasznie się zepsuły. Mniej posypki, ogólnie gorsza jakość, jako koneser zdecydowanie odradzam. Podobnie jak te brązowe, chyba o smaku żeberek.

Opublikowano

kupiłem limitowane chrunchipsy x-cut z hamburgerem na obrazku o smaku niewiadomoczego, bo napewno nie hamburgera, probowałem odgadnąć co to może być ale jedyne co wyłapałem to lekka nuta pomidora, reszta to zagadka

chociaż złe nie były, poprostu nieokreślone

 

wylądowały w szafie oczywiście

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...