Robak 1 233 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/tatar-z-parowek-2 To macie jeszcze jeden przysmak od którego nie będziecie mogli się odpędzić! Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Komentarze też dla beki, prócz tego: Wy się śmiejecie, a autorka została wyróżniona przez Przyślij Przepis. Ten tatar został opublikowany w gazecie, a autorka zgarnęła 100zł. http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/00/1f/cc/pdf-0apm7ie.pdf Zniechęciłam się teraz, sama dodałam tu wiele przepisów, na różne ciekawe dania i desery z dobrymi zdjęciami, ale zauważyłam że PP woli publikować banalne przepisy jak to, lub deser z galaretki i bitej śmietany, sałatki z 4 składników,czy znane wszystkim przepisy na placki ziemniaczane, makaron z serem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 16 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2015 ten tatar wygląda jak gonwo obersane Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2015 fajny przepis na papruyczki w panierce i z serem tak naprawde to tylko propzycja przygotowania, równie dobrze mozna wziąć inne papryczki, nieco większe, naciąć i wydłubać środek a nie przecinać na pół i przez nacięcie napchać sera, potem w panierke, i oczywiście można to też we frytownicy albo na patelni w oleju zrobić tak czy siak bardzo fajna przekąska, jadłem pare razy w knajpie i własnej roboty i w sumie żałuje że nie jem tego częściej, chyba moja ulubiona "przystawka" można dodać gestą śmietane albo sos śmietanowo czosnkowy, wtedy mamy fajny kontrast między gorącą i ostrą papryczką a zimną śmietaną Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 19 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2015 (edytowane) Ciekawy pomysł, w sumie zajadam się ostrymi papryczkami z serem, a tu jeszcze dodatkowo w panierce, podsmażane/pieczone. Edytowane 19 lutego 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 19 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2015 Opanierowane nafaszerowane serem jalapenos sa super, jak uda wam sie gdzieś dorwać to polecam juz gotowe do smażenia firmy McCain Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 20 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2015 o skoro jest zainteresowanie to dodam jeszcze że w leclercu albo w realu (a chyba nawet w obu tych marketach) od jakiegoś czasu można kupić dosyć różnorodne świeże papryczki (nie żadne słoiki tylko zwykle papryczki na stoisku warzywnym). mają np jalapenio, habanero, paperoni, pirpiri, i kilka innych rodzajów, całkiem niezły wybór, kiedyś czegoś takiego nie było aż sobie chyba w ten weekend zrobie takie papryczki z serem w panierce Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 25 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2015 (edytowane) https://www.facebook.com/pages/Kuchenne-Igraszki-I-Grażki/W każdym przepisie kostki rosołowe. Fejk, ale śmieszy.------------ Edytowane 26 lutego 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 22 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2015 Podajcie mi swoje przepisy na mięso do burgera - jak przygotowujecie mięso, na czym smażycie, co dodajecie?? Mam swój sposób, ale czuje, że coś jest nie tak, chce porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 22 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2015 po uformowaniu kotleta mieso smaruje sosem worcestershire, smaze na patelni grillowej bez tluszczu, po przekreceniu na druga strone na wierzch daje plaster sera zoltego, a po zdjeciu z patelni sole i pieprze Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 22 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2015 Mielone z opakowania do miski - zagniatam - formuje kulki - rzucam na deske owinieta folia przezroczysta - rozklepuje reka dosyc sporo ponad rozmiar bulki - mocno rozgrzewam patelnie i przecieram olejem rzepakowym - smaze dopoki na gorze nie zaczna wyciekac soki - przewracam - potem ewentualnie jeszcze raz to samo zeby odparowac wode bo z tych lidlowych/biedronkowych mies masa tego wycieka. Zadnych przypraw, te laduja w sosie. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 22 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2015 A wlasnie - jakie sosy robicie do burgerow? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 22 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2015 Poprosze przepis na sos do hamburgera. Moze byc w stylu tego z big maca jak ktos zna (w sensie zrobil sam a nie zlinkuje z yt). Ja robie taki czasem. Na lyzke majonezu lyzeczka musztardy plus curry, sol, pieprz. Bardzo fajny sos wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 22 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2015 A wlasnie - jakie sosy robicie do burgerow? do miseczki dodaję 2 łyżki majonezu i leję suto keczupu. polecam gordom ramsey Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 24 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2015 Podajcie mi swoje przepisy na mięso do burgera - jak przygotowujecie mięso, na czym smażycie, co dodajecie?? kurde to pytanie, i odpowiedzi na nie, było tu już ze 20 razy ja dodaje soli i pieprzu i ugniatam żeby sie wymieszało. uformowane kotlety smarze na patelni grillowanej na niewielkiej ilości oleju. w czasie smarzenia posypuje rozmarynem (naprawde robi wielką różnice i super pasuje). po przewróceniu na druga strone kłade ser zeby sie roztopił Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 24 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2015 To masz 21 raz, nie bede przepierdalal calego Kacika Smakosza, zeby znalezc odpowiedz na jedno pytanie. W kazdym razie, dzieki za uwagi panowie. Ostatnio kolega polecił przygotować mi mieso w pikarniku, widzialem zdjecia burgera i wyszło mu super. Moze wyprobuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 24 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2015 Wczoraj zrobiłem burgery, a że zostało mi trochę "burgerów", to dziś miałem ziemniaki + "mielone" i surówka. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 24 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2015 https://www.youtube.com/watch?v=EM6rcqghWbM Ktoś próbował tego przepisu? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2015 Yebać przepis, cyce fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 25 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2015 Mialo byc nude a tu jakies czarne majty ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 25 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2015 Podobno jest jakaś jutuberka, którą zachwyca się cały świat. Babka gotuje nago, w sumie w majtach, ale bez stanika i zakrywa się owocami. To co wyżej, to jakaś inna, ale tamtej coś nie mogłem znaleźć. Przepis na sukces? Przepis nago ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 26 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2015 Chciałbym zrobić penne z kurczakiem w sosie pomidorowym. Wymyśliłem, że pokrojonego, przyprawionego kurczaka podsmażę, po kilku minutach doleję pomidory z puszki, wkrojoną cebulę i ząbki czosnku, zmniejszę ogień, nakryję czymś i tak poduszę kilka minut dodatkowo. Ugotuję makaron a potem obleje go kurczakiem w sosie. Czy to się robi jakoś inaczej? Może zrobić osobno sos z pomidorów w puszce na patelni, na oliwie, dosypać cebulki, czosnku, bazylii, kurczaka podsmażyć, a potem wszystko do żaroodopornego naczynia i do piekarnika na 30 minut? Co lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 26 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2015 Ja od pomidorów z puszki bardziej lubię pastę z suszonych pomidorów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 26 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2015 Krupek dupek, jesteś niepomocny Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 27 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2015 Ja bym do kurczaka, po tym jak go lekko obsmaze, dorzucil zebule i czosek i lekko je zeszklil a dopiero na to pomidory (sumie to mysle nawet czy nie obsmazyc kury osobno i dopiero na koncu wrzucic do sosu z makaronem). W sensie nie chcialbym dusic cebuli i czosnu w pomidorach bo tak to by sie skonczylo jakby zamienic kolejnosc. No i pamietaj o lyzeczce cukru do pomidorow zeby zlamac kwasowatosc. Oregano by tez nie zaszkodzilo. Makaron gotowany z lyzka oliwy i w osolonej wodzie na koncu bym tylko odcedzil, wrzucil do sosu i lekko go zredukowal do momentu aby oblepial makaron a tak zeby kluchy w nim nie plywaly. Posypac parmezanem, przyozdobic listkiem bazylii. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.