Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

(pipi)ac biede (pipi)ac biede a do biedronki bedziesz zasuwal swoja audica,nie wstyd troche ?

 

Wez kup na poczatek sosy slodko kwasne(w sloikach),piersi z kurczaka i (pipi)a ryz lub inne scierwo, to co lubisz, racja ?

 

Podsmaz kurczaka, pozniej do gara podgrzej te sosy slodko kwasne i w(pipi) te kawalki kurczaka do sosu, ugotuj ryz i gotowe. Szybki i dobry obiad. Mozna ? Mozna

  • Odpowiedzi 431
  • Wyświetleń 72 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • Popełniłem rainbow cake     Z tego przepisu:     3h roboty ale efekt bardzo dobry

  • @Rudiok i gotowe: Zrobiłem na sylwka to znajomi pytali skąd miałem przepis, a ja mówię że od Rudioka z forum psextreme:)  Nie no joke, dzisiaj zrobiłem dopiero. W sumie nie wszystkie się zmi

  • mój przepis na BEEF JERKEY (suszona wołowina ) alternatywa dla czipsów i innego tłuszczu xD   Krok 1 Kupujemy 2kg wołowiny (może być mniej), wycinamy zbędny tłuszcz oraz kroimy na cienkie plastry

Opublikowano

Podsmaz kurczaka, pozniej do gara podgrzej te sosy slodko kwasne i w(pipi) te kawalki kurczaka do sosu, ugotuj ryz i gotowe. Szybki i dobry obiad. Mozna ? Mozna

Propsuję, sam często robię takie żarcie. Kurczak z biedry (udka pakowane po 6 sztuk), sos Łowicz plus ryż i wyżerka gotowa.

 

A warzywa na patelnię też są spoko i nie muszą być wcale suche - wystarczy, że podczas smażenia polejesz je dobrze wodą. Ja wpierdzielam je właśnie z podsmażonym kurakiem. Jedna paczka warzyw starcza mi na dwa bardzo sycące obiady.

Edytowane przez columbo

Opublikowano

Za jakąś godzinę wybieram się na większe zakupy do biedronki i najpierw chciałbym ustalić jakie produkty będą mi niezbędne. Na pewno wezmę te paczkowane piersi kury, mięso mielone naturalnie nie te garmażeryjne gdyż (pipi) biedę, sporo puszek z pomidorami/kukurydzą/fasolą, jakieś pesto, śledzie w słoiku, od biedy raz na jakiś czas gotowe dania typu pierogi. Dalej niestety w głowie mam pustkę i dalszych pomysłów brak.

 

Drodzy forumowicze, co jeść aby nie umrzeć z głodu?

cukinia to klucz do sukcesu. pasuje do kuraka, do mięsa mielonego, albo do dań bez mięsa. smażysz lekko osoloną na suchej patelni aż się przyrumieni, dodajesz pomidory z puchy/świeże i albo podsmażone mięso, jakąś szynkę albo inne warzywa (oliwki, bakłażan, bób, doprawiasz solą, pieprzem, mieszasz z makaronem i voila. opcjonalnie można dodać jogurtu greckiego/słodkiej śmietanki. szybkie, spoko i smaczne.

polecam też cukinie faszerowane jakimś mięchem + fetą.

Opublikowano

polecam też cukinie faszerowane jakimś mięchem + fetą.

To mu sie spodoba najbardziej.

Opublikowano

Taka porcja sosu ze słoika to góra cukru. Jaknie chcesz mieć suchego ryżu z warzywami i kurczakiem to wbij jajko, a do smaku używaj past, np z ostrej papryki.

Opublikowano

Jak wyżej - ryż to Twój przyjaciel. Do tego filet z kurczaka, trochę warzyw, sos sojowy, czosnek itp. Sosy gotowe jak juz to jakieś indyjskie (Lidl się kłania), na pewno nie goowna z jakiejś Dawtony czy Madero co to glut na mące robiony. Brokuły - 5 minut i obiad gotowy. Naleśniki z czym tylko chcesz.

Opublikowano

Te Indyjskie oprócz masy cukru mają jeszcze sporo tłuszczu. Składowo nalepiej wypadają Uncle Bens, choć też mają sporo cukru... ale już chociaż tej chemii nie ma.

Opublikowano

mleko kokosowe, dynia, curry, kolendra, imbir, czosnek, kumin, opcjonalnie pomidory, chilli lub kurak i jest sos indyjski. po co kupować słoiki. 

Opublikowano

Jak jest czas i ktoś ogarnia temat to jasne że tak, ale dla niedzielnego kucharza to idealny start.

  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

no nie wiem ;p

 

 

ale z innej beczki przypadkiem znalazłem zestaw przepisów na różne rodzaje "stripsów"  w różnorakich ciekawych panierkach i smakach + ładne fotki

http://imgur.com/gallery/lnYfw

wygląda apetycznie

 

KxpmSAE.jpg

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Na zdjeciach zawsze wyglada apetycznie.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mięso 70% udźca, 30% łopatki wołowej. Sól, pieprz, nie wyrabiać za długo. Smażyć po kilka minut na gorącej patelni, pod koniec położyć plaster dobrego sera i przykryć żeby się rozpuścił. Bułkę lekko podpiec, sos dowolny, mięso z serem, cebula (wcześniej osolona), pomidor - klasyka.

  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj kupiłem bakłażana, bo robi jeden przepis z kuchni lidla;)

Zostanie mi spora ilość, a przypomniało mi się, że chyba assasine podawałaś tu jakiś prosty przepis na zakąskę z bakłażana?

#forumkafeteria

Opublikowano

Twaróg mieszasz z czosnkiem, orzechami i pietruszką, bakłażana kroisz w cienkie podłużne plastry i smażysz na oliwie aż lekko się zrumieni i zmięknie. Osączasz, solisz, studzisz i zawijasz rulony z serem w środku. Na zimno wchodzą jak masło.

Opublikowano

Dowolne, włoskie będą ok byle nie za dużo bo może być gorzkie, ale z nerkowcami solonymi też fajnie chrupie.

Opublikowano

Zrobilem dzisiaj stripsy w panierce z pringlesow originals - mega!

Opublikowano

Wrzucam foty Rudiok z Twojego przepisu.

Tylko nieco zmodyfikowałem, ponieważ bakłażan był krótki (po wczorajszym żarciu). A i dałem orzechy nerkowca.

IMG_0206.JPG

IMG_0207.JPG

Lasce smakowało, mi się wydaje, że trochę przesoliłem. Dzięki za przepis, od teraz chyba będę łączył orzechy z twarożkiem :)

Opublikowano

Git :) fajnie, że smakowało. Do kupienia jest w sklepach też serek Tartare z orzechami włoskimi tak mi się teraz przypomniało, dobra opcja dla zaoszczędzenia czasu.

Opublikowano

Zostanie mi spora ilość, a przypomniało mi się, że chyba assasine podawałaś tu jakiś prosty przepis na zakąskę z bakłażana?

 

Assassine jak ci teraz sprzeda przepis na zakaske z baklazana to nie wydaje mi sie aby ci sie spodobal.

Opublikowano

ja pisałam o faszerowanych bakłażanach, albo o makaronie z grillowanym bakłażanem, nie o zakąsce.
polecam też ajwar, ale jest z tym trochę zabawy

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.