Opublikowano 31 sierpnia 20159 l (pipi)ac biede (pipi)ac biede a do biedronki bedziesz zasuwal swoja audica,nie wstyd troche ? Wez kup na poczatek sosy slodko kwasne(w sloikach),piersi z kurczaka i (pipi)a ryz lub inne scierwo, to co lubisz, racja ? Podsmaz kurczaka, pozniej do gara podgrzej te sosy slodko kwasne i w(pipi) te kawalki kurczaka do sosu, ugotuj ryz i gotowe. Szybki i dobry obiad. Mozna ? Mozna
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Podsmaz kurczaka, pozniej do gara podgrzej te sosy slodko kwasne i w(pipi) te kawalki kurczaka do sosu, ugotuj ryz i gotowe. Szybki i dobry obiad. Mozna ? Mozna Propsuję, sam często robię takie żarcie. Kurczak z biedry (udka pakowane po 6 sztuk), sos Łowicz plus ryż i wyżerka gotowa. A warzywa na patelnię też są spoko i nie muszą być wcale suche - wystarczy, że podczas smażenia polejesz je dobrze wodą. Ja wpierdzielam je właśnie z podsmażonym kurakiem. Jedna paczka warzyw starcza mi na dwa bardzo sycące obiady. Edytowane 31 sierpnia 20159 l przez columbo
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Za jakąś godzinę wybieram się na większe zakupy do biedronki i najpierw chciałbym ustalić jakie produkty będą mi niezbędne. Na pewno wezmę te paczkowane piersi kury, mięso mielone naturalnie nie te garmażeryjne gdyż (pipi) biedę, sporo puszek z pomidorami/kukurydzą/fasolą, jakieś pesto, śledzie w słoiku, od biedy raz na jakiś czas gotowe dania typu pierogi. Dalej niestety w głowie mam pustkę i dalszych pomysłów brak. Drodzy forumowicze, co jeść aby nie umrzeć z głodu? cukinia to klucz do sukcesu. pasuje do kuraka, do mięsa mielonego, albo do dań bez mięsa. smażysz lekko osoloną na suchej patelni aż się przyrumieni, dodajesz pomidory z puchy/świeże i albo podsmażone mięso, jakąś szynkę albo inne warzywa (oliwki, bakłażan, bób, doprawiasz solą, pieprzem, mieszasz z makaronem i voila. opcjonalnie można dodać jogurtu greckiego/słodkiej śmietanki. szybkie, spoko i smaczne. polecam też cukinie faszerowane jakimś mięchem + fetą.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l polecam też cukinie faszerowane jakimś mięchem + fetą. To mu sie spodoba najbardziej.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Taka porcja sosu ze słoika to góra cukru. Jaknie chcesz mieć suchego ryżu z warzywami i kurczakiem to wbij jajko, a do smaku używaj past, np z ostrej papryki.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Jak wyżej - ryż to Twój przyjaciel. Do tego filet z kurczaka, trochę warzyw, sos sojowy, czosnek itp. Sosy gotowe jak juz to jakieś indyjskie (Lidl się kłania), na pewno nie goowna z jakiejś Dawtony czy Madero co to glut na mące robiony. Brokuły - 5 minut i obiad gotowy. Naleśniki z czym tylko chcesz.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Te Indyjskie oprócz masy cukru mają jeszcze sporo tłuszczu. Składowo nalepiej wypadają Uncle Bens, choć też mają sporo cukru... ale już chociaż tej chemii nie ma.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l mleko kokosowe, dynia, curry, kolendra, imbir, czosnek, kumin, opcjonalnie pomidory, chilli lub kurak i jest sos indyjski. po co kupować słoiki.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Jak jest czas i ktoś ogarnia temat to jasne że tak, ale dla niedzielnego kucharza to idealny start.
Opublikowano 14 października 20159 l http://www.szczyptachili.pl/majonez-sprawia-ze-kotlety-sa-niezwykle-delikatne-powiedziala-bym-ze-rozplywaja-sie-w-ustach-lekkiej-pikanterii-dodaja-im-przyprawy/ Yano, coś dla Ciebie.
Opublikowano 3 listopada 20159 l no nie wiem ;p ale z innej beczki przypadkiem znalazłem zestaw przepisów na różne rodzaje "stripsów" w różnorakich ciekawych panierkach i smakach + ładne fotki http://imgur.com/gallery/lnYfw wygląda apetycznie Edytowane 3 listopada 20159 l przez Yano
Opublikowano 21 listopada 20159 l http://nerdskitchen.pl/hot-dog-bioshock-infinite-hot-dog-z-pikantna-karmelizowana-cebula-w-whisky-grillowana-papryka-oraz-korniszonami/ależ ludzie wymyślają. Przyznam, że wygląda to nieźle i ten hot dog, jak i ta ich stronka. Edytowane 21 listopada 20159 l przez grzybiarz
Opublikowano 22 listopada 20159 l Mięso 70% udźca, 30% łopatki wołowej. Sól, pieprz, nie wyrabiać za długo. Smażyć po kilka minut na gorącej patelni, pod koniec położyć plaster dobrego sera i przykryć żeby się rozpuścił. Bułkę lekko podpiec, sos dowolny, mięso z serem, cebula (wcześniej osolona), pomidor - klasyka.
Opublikowano 23 marca 20169 l Wczoraj kupiłem bakłażana, bo robi jeden przepis z kuchni lidla;) Zostanie mi spora ilość, a przypomniało mi się, że chyba assasine podawałaś tu jakiś prosty przepis na zakąskę z bakłażana? #forumkafeteria
Opublikowano 23 marca 20169 l Twaróg mieszasz z czosnkiem, orzechami i pietruszką, bakłażana kroisz w cienkie podłużne plastry i smażysz na oliwie aż lekko się zrumieni i zmięknie. Osączasz, solisz, studzisz i zawijasz rulony z serem w środku. Na zimno wchodzą jak masło.
Opublikowano 24 marca 20169 l Dowolne, włoskie będą ok byle nie za dużo bo może być gorzkie, ale z nerkowcami solonymi też fajnie chrupie.
Opublikowano 24 marca 20169 l Wrzucam foty Rudiok z Twojego przepisu. Tylko nieco zmodyfikowałem, ponieważ bakłażan był krótki (po wczorajszym żarciu). A i dałem orzechy nerkowca. Lasce smakowało, mi się wydaje, że trochę przesoliłem. Dzięki za przepis, od teraz chyba będę łączył orzechy z twarożkiem
Opublikowano 25 marca 20169 l Git fajnie, że smakowało. Do kupienia jest w sklepach też serek Tartare z orzechami włoskimi tak mi się teraz przypomniało, dobra opcja dla zaoszczędzenia czasu.
Opublikowano 25 marca 20169 l Zostanie mi spora ilość, a przypomniało mi się, że chyba assasine podawałaś tu jakiś prosty przepis na zakąskę z bakłażana? Assassine jak ci teraz sprzeda przepis na zakaske z baklazana to nie wydaje mi sie aby ci sie spodobal.
Opublikowano 25 marca 20169 l ja pisałam o faszerowanych bakłażanach, albo o makaronie z grillowanym bakłażanem, nie o zakąsce.polecam też ajwar, ale jest z tym trochę zabawy