grzybiarz 10 316 Opublikowano 12 lipca 2016 Opublikowano 12 lipca 2016 Będę robił dziś domowe burgery, mięso wyjąłem z zamrażary. Jakiś przepis by się przydał, chociaż chyba wrzucę do mięcha jajka (właśnie sobie przypomniałem, że wczoraj je zjadłem i nie mam), trochę bułki tartej, musztardy, pieprzu soli i to wszystko? Specjalnie dziś byłem na rynku po czerwoną cebulę, ale nigdzie nie mieli, wszędzie biała. Cytuj
Rudiok 3 377 Opublikowano 13 lipca 2016 Opublikowano 13 lipca 2016 Jajka i bułka do mięsa? Zrobisz mielone a nie burgery do dobrego mięsa tylko szczypta pieprzu, odrobina Worcestershire, może jakieś świeże zioła jak ktoś lubi (pietruszka), ewentualnie musztarda, ale nie wyrabiać za długo żeby mięso miało strukturę. 2-4 minut z każdej strony smażyć, dać mięsu odpocząć i wcinać. 2 Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 21 września 2016 Opublikowano 21 września 2016 Hmm te jalapeno w jajku, bułce i serkiem w środku po usmażeniu chyba tracą nieco na właściwościach pikantnych. W ogóle to się wkręciłem w ostre papryki - kupiłem w Carefourze ostatnio słoik pół litrowy - papryczek chili - tyle że to konserwowe, ale i tak taka papryczka dodana do sosu, dodała fajnej pikanterii Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 21 września 2016 Opublikowano 21 września 2016 Cofam co napisałem o nieostrości, piję mleko i dalej piecze, pali cały ryj w środku, łącznie z ustami. Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 15 października 2016 Opublikowano 15 października 2016 Siedzę dzisiaj sam w domu i mam sobie SAM zrobić obiad, bo kobita będzie wieczorem. No lipa. Chyba se zamówię pizzę. Ale nie... Mam ochotę na mięcho. Upiekłbym coś naczyniu żaroodpornym, jakieś mięcho, warzywa. Coś polecacie? Bo ile można jeść pierogi/bigos/gołąbki/krokiety (jakie mama laski nam wysyła - mamy full zamrażarę tego). Ile można jeść zupy, ziemniaki z surówkami i mięsem? Jakoś nie mam pomysłu na żarcie. Fast fooda na mieście też żadnego nie chce. Rudiok HELP! Cytuj
Rudiok 3 377 Opublikowano 15 października 2016 Opublikowano 15 października 2016 Za późno Panie zrób se next time zapiekankę z ziemniaków i mięsa mielonego. Ziemniaki obgotowujesz lekko, mięso smażysz, robisz szybki sos beszamelowy (masło, mąka, mleko, sól, pieprz) plus co tam w lodówce jest (groszek, boczek, papryka) i układasz warstwowo w naczyniu, zalewając beszamelem każdą warstwę i na wierzch ser żółty. Zapiekasz jakieś 30-45 minut (trzeba sprawdzać) i gotowe. Z szybkiego mięcha też polecam golonki z indyka, wystarczy czosnek, liść laurowy, ziele, sól, wrzucasz do naczynia, olejem podlewasz i pieczesz aż będzie ładnie rumiane. A już mega szybka jest polędwica wieprzowa. Obsmażasz z każdej strony na mocnym ogniu po kilka minut, potem do piekarnika na 20-30 minut żeby doszła (zależy jaka waga) i szama. Albo kroisz w plastry i smażysz po 3-4 minuty z każdej strony i podajesz z sosem jakimś (pieczarkowy np.). 1 Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 16 października 2016 Opublikowano 16 października 2016 Zrobiłem to: http://panismaczna.com/kurczak-z-pieczarkami-i-papryka-w-sosie-z-fety/ Feta nadała fajny, słony smak, tylko pieczarki chyba trafiłem na jakieś lipne. To, co napisałeś, skopiowałem sobie do notatnika Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 http://www.doradcasmaku.pl/przepis/390386/biala-kielbasa-z-mandarynkami.htmlO shieeet, ale to musi (nie)smakować. Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 (edytowane) Muszę się pochwalić, że dziś po raz pierwszy użyłem w końcu garnka do grzania na parze. Cukinie robiłem więc wyszło, ale już nie mogę się doczekać, jak będę robił piersi z kurczaka:) Jakie to będzie zdrowe (no poza tymi sterydami). Ciągle smażę i smażę i już mi to bokiem wychodzi. Jeszcze rodzice laski robią nam paczki ze swojskimi wyrobami: pierogi, krokiety, które też smażymy (oczywiście wędliny, kiełbachy i inne swojskie mięso - spoko). No, a dzisiaj zrobiłem to: http://www.mniammniam.com/Makaron_z_cukinii_w_sosie_smietanowo_serowym___prawie_fit___-19151p.html I wyszło dobrze. Szkoda tylko, że szukam jakichś dziwnych przepisów, a podstaw nie znam. Chciałbym umieć robić sos pieczeniowy :/ Edytowane 11 stycznia 2017 przez grzybiarz Cytuj
Rudiok 3 377 Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 Tylko pamiętaj żeby czymś wyłożyć naczynie jak będziesz ryby gotować (ja używam np liści z kapusty), bo potem rybą jedzie. A sam parowar świetna sprawa, sałatka jarzynowa z jarzyn na parze smakuje o niebo lepiej. Cytuj
Mecenas 60 Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 (edytowane) W dniu 18.05.2016 o 15:03, grzybiarz napisał(a): PRODUCT PLACEMENT Nie dostałes sraki po tym sosie ? widze ze bardzo smietanowy ja mam zawsze srake po takich .Lepiej zabielać monką.Młode ziemnaczki z koperkiem na plus . Edytowane 11 stycznia 2017 przez Mecenas 1 Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 Już nie pamiętam, bo to było w maju. Ja wolę bardziej śmietanowy, niż sypać mąką. Po smietanie nie mam sr.aki, ale jak piję kawę z mlekiem... to zar Cytuj
Canis 58 Opublikowano 20 stycznia 2017 Opublikowano 20 stycznia 2017 Zrobiłem dziś na obiad zupę czosnkową. Boże jakie to dobre! W ogóle to był mój debiut jeśli chodzi o zupy. Jakbym wiedział że to takie proste, to już wcześniej bym coś dłubał. Teraz chyba częściej będę robił zupy. http://zmiksowani.pl/przepis/979922 A na drugie klasyczne pieczonki na blaszce w piekarniku. Pojechałem po ostrości, ale nikt w domu nie narzekał. Cytuj
Bjały 2 964 Opublikowano 22 stycznia 2017 Opublikowano 22 stycznia 2017 spoko przepis na zimę, tylko później wydech że trzeba w domu siedzieć :) Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 23 stycznia 2017 Opublikowano 23 stycznia 2017 Tą zupą czosnkową to mnie nakręciłeś. Zorbie sobie chyba dzisiaj, tylko masła nie dam bo nie używam. Cytuj
Canis 58 Opublikowano 25 stycznia 2017 Opublikowano 25 stycznia 2017 W dniu 22.01.2017 o 17:18, Bjały napisał(a): spoko przepis na zimę, tylko później wydech że trzeba w domu siedzieć :) Bo to jest przepis dla singli. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 Siemankoi, polecicie jakis fajny przepis na zarcie na impreze, tylko nie zadna sałatka, na pewno bede robil quritto ale chce cos jeszcze sycacego do tego dorzucić, najlepiej aby było smaczne, proste no i nie za drogie :) Cytuj
Bjały 2 964 Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 sprawdź temat hu.jaszka http://www.psxextreme.info/topic/113526-coś-na-szybko-w-wypadku-imprezy/ Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 Tobie mama chowała żarcie po szafkach, że ciągle się sadzisz do mnie? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 A Tobie stary do wanny wchodził? Przecież on polecił podobny temat. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 Ciągle przekręca mój nick i szuka okazji by naszczekać. Adwokat jego jesteś? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 A faktycznie, nick nieładnie zmodyfikował. Niedobry. Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Wyjąłem mięso mielone, mam makaron, mam pesto pomidorowe. To co, połączyć to wszystko + dodać cebulę czosnek i przyprawy? Bo nie chce mi się iść po pomidory w puszce, a nie wiem czy to pesto pomidorowe będzie ok. Rudiok, jakieś pomysły?:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.