Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Hmm.. Pesto pomidorowe trochę za mocne wg mnie do mięsa mielonego. Może ci zdominować smak. Chyba że byś podsmażył mięso z cebulą i czosnkiem, wymieszał z makaronem i beszamelem, na wierzch pesto, posypać serem i zapiec w piecu.

• Odpowiedzi 431
  • Wyświetleń 71,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Popełniłem rainbow cake     Z tego przepisu:     3h roboty ale efekt bardzo dobry

• @Rudiok i gotowe: Zrobiłem na sylwka to znajomi pytali skąd miałem przepis, a ja mówię że od Rudioka z forum psextreme:)  Nie no joke, dzisiaj zrobiłem dopiero. W sumie nie wszystkie się zmi

• mój przepis na BEEF JERKEY (suszona wołowina ) alternatywa dla czipsów i innego tłuszczu xD   Krok 1 Kupujemy 2kg wołowiny (może być mniej), wycinamy zbędny tłuszcz oraz kroimy na cienkie plastry

Opublikowano

Tego pesto pomidorowego prawie w ogóle nie czuć, bo to jakiś słoiczek z biedry:)
A dodałem do mięcha makaronu, sera, cebuli, czosnku, papryczki ostrej, trochę sosu srirachy, przyprawy, no i na koniec to pesto, bo wiem, że lubi się przypalić. Wyszło w miarę zjadliwie. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio zrobiłem szejka waniliowego. Za(pipi)i.sty. Najlepsze jest to że nie smakuje jak szejki z różnych sieci fast foodowych gdzie nawalą cukru, aromatu i tyle. Raz zrobiłem bez cukru/słodzika i też był świetny.

W sumie to żadna filozofia. Mieszamy wszystko blenderem, dorzucamy na wierzch bitej śmietany ( wg mnie min. 36% ) i gotowe. Tylko wcześniej trzeba sobie kostki lodu przygotować.

Tutaj link do składników: https://www.tasteaholics.com/re(nene)es/drinks/fat-burning-vanilla-smoothie/

Opublikowano

Chcę się popisać przed du.peczką i zrobić carbonarę, może być na takim zwykłym boczku, czy w np. w Lidu jest pancetta? 
Jaki ser do tego? Parmezan? W Lidlu jest pecorino?

Opublikowano

xD Nic z tego nie ma w lidlu. W lidlu jest fajny boczek pokrojony juz w kostke (podwojne opakowanie) oraz serk grana padano za 12zl sztuka 250g. Powodzenia.

Opublikowano

Boczek już mam, ale myślałem, że będzie taki prawdziwie włoski :( No to nic, jak nie wyjdzie, to zrobię jej kanapkę z szynką i keczupem.

Opublikowano

Jajowe jej zrob.

Opublikowano

Wiem, raz chcialem sie poczuc jak podczlowiek.

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Co mam zrobić na obiad? Żonka wyjechała do fryzjera i kazała mi zrobić obiad - jak wróci ma być gotowe. Polećcie jakiś przepis, ziemniaki z czosnkiem i śmietaną odpadają.

Opublikowano

Ozeniles sie? :o

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Trochę zżółkły.

Ale fajne polskie i trudne słowo - zżółkły.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Żółte bo masło i wafle. Ogólnie brak mi w środku orzechów, a tak, prawie jak kupne/kupcze :)

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

35990537_10216626418395912_8073629447997

Niby śmieszne, ale ja tam lubię i galaretę i parówki. Tylko octem bym raczej nie polał.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...