Mroku 1 005 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (pipi)ac biede (pipi)ac biede a do biedronki bedziesz zasuwal swoja audica,nie wstyd troche ? Wez kup na poczatek sosy slodko kwasne(w sloikach),piersi z kurczaka i (pipi)a ryz lub inne scierwo, to co lubisz, racja ? Podsmaz kurczaka, pozniej do gara podgrzej te sosy slodko kwasne i w(pipi) te kawalki kurczaka do sosu, ugotuj ryz i gotowe. Szybki i dobry obiad. Mozna ? Mozna Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Podsmaz kurczaka, pozniej do gara podgrzej te sosy slodko kwasne i w(pipi) te kawalki kurczaka do sosu, ugotuj ryz i gotowe. Szybki i dobry obiad. Mozna ? Mozna Propsuję, sam często robię takie żarcie. Kurczak z biedry (udka pakowane po 6 sztuk), sos Łowicz plus ryż i wyżerka gotowa. A warzywa na patelnię też są spoko i nie muszą być wcale suche - wystarczy, że podczas smażenia polejesz je dobrze wodą. Ja wpierdzielam je właśnie z podsmażonym kurakiem. Jedna paczka warzyw starcza mi na dwa bardzo sycące obiady. Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez columbo Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Za jakąś godzinę wybieram się na większe zakupy do biedronki i najpierw chciałbym ustalić jakie produkty będą mi niezbędne. Na pewno wezmę te paczkowane piersi kury, mięso mielone naturalnie nie te garmażeryjne gdyż (pipi) biedę, sporo puszek z pomidorami/kukurydzą/fasolą, jakieś pesto, śledzie w słoiku, od biedy raz na jakiś czas gotowe dania typu pierogi. Dalej niestety w głowie mam pustkę i dalszych pomysłów brak. Drodzy forumowicze, co jeść aby nie umrzeć z głodu? cukinia to klucz do sukcesu. pasuje do kuraka, do mięsa mielonego, albo do dań bez mięsa. smażysz lekko osoloną na suchej patelni aż się przyrumieni, dodajesz pomidory z puchy/świeże i albo podsmażone mięso, jakąś szynkę albo inne warzywa (oliwki, bakłażan, bób, doprawiasz solą, pieprzem, mieszasz z makaronem i voila. opcjonalnie można dodać jogurtu greckiego/słodkiej śmietanki. szybkie, spoko i smaczne. polecam też cukinie faszerowane jakimś mięchem + fetą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 polecam też cukinie faszerowane jakimś mięchem + fetą. To mu sie spodoba najbardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Taka porcja sosu ze słoika to góra cukru. Jaknie chcesz mieć suchego ryżu z warzywami i kurczakiem to wbij jajko, a do smaku używaj past, np z ostrej papryki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Jak wyżej - ryż to Twój przyjaciel. Do tego filet z kurczaka, trochę warzyw, sos sojowy, czosnek itp. Sosy gotowe jak juz to jakieś indyjskie (Lidl się kłania), na pewno nie goowna z jakiejś Dawtony czy Madero co to glut na mące robiony. Brokuły - 5 minut i obiad gotowy. Naleśniki z czym tylko chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Te Indyjskie oprócz masy cukru mają jeszcze sporo tłuszczu. Składowo nalepiej wypadają Uncle Bens, choć też mają sporo cukru... ale już chociaż tej chemii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 mleko kokosowe, dynia, curry, kolendra, imbir, czosnek, kumin, opcjonalnie pomidory, chilli lub kurak i jest sos indyjski. po co kupować słoiki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Jak jest czas i ktoś ogarnia temat to jasne że tak, ale dla niedzielnego kucharza to idealny start. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 http://www.szczyptachili.pl/majonez-sprawia-ze-kotlety-sa-niezwykle-delikatne-powiedziala-bym-ze-rozplywaja-sie-w-ustach-lekkiej-pikanterii-dodaja-im-przyprawy/ Yano, coś dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) no nie wiem ;p ale z innej beczki przypadkiem znalazłem zestaw przepisów na różne rodzaje "stripsów" w różnorakich ciekawych panierkach i smakach + ładne fotki http://imgur.com/gallery/lnYfw wygląda apetycznie Edytowane 3 Listopada 2015 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Na zdjeciach zawsze wyglada apetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) http://nerdskitchen.pl/hot-dog-bioshock-infinite-hot-dog-z-pikantna-karmelizowana-cebula-w-whisky-grillowana-papryka-oraz-korniszonami/ależ ludzie wymyślają. Przyznam, że wygląda to nieźle i ten hot dog, jak i ta ich stronka. Edytowane 21 Listopada 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Panowie znacie jakieś przepisy na dobre burgery? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Mięso 70% udźca, 30% łopatki wołowej. Sól, pieprz, nie wyrabiać za długo. Smażyć po kilka minut na gorącej patelni, pod koniec położyć plaster dobrego sera i przykryć żeby się rozpuścił. Bułkę lekko podpiec, sos dowolny, mięso z serem, cebula (wcześniej osolona), pomidor - klasyka. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Wczoraj kupiłem bakłażana, bo robi jeden przepis z kuchni lidla;) Zostanie mi spora ilość, a przypomniało mi się, że chyba assasine podawałaś tu jakiś prosty przepis na zakąskę z bakłażana? #forumkafeteria Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Twaróg mieszasz z czosnkiem, orzechami i pietruszką, bakłażana kroisz w cienkie podłużne plastry i smażysz na oliwie aż lekko się zrumieni i zmięknie. Osączasz, solisz, studzisz i zawijasz rulony z serem w środku. Na zimno wchodzą jak masło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 może idź lepiej do jakiegoś masterchefa? ps. jakie orzechy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Dowolne, włoskie będą ok byle nie za dużo bo może być gorzkie, ale z nerkowcami solonymi też fajnie chrupie. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Zrobilem dzisiaj stripsy w panierce z pringlesow originals - mega! Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Wrzucam foty Rudiok z Twojego przepisu. Tylko nieco zmodyfikowałem, ponieważ bakłażan był krótki (po wczorajszym żarciu). A i dałem orzechy nerkowca. Lasce smakowało, mi się wydaje, że trochę przesoliłem. Dzięki za przepis, od teraz chyba będę łączył orzechy z twarożkiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Git fajnie, że smakowało. Do kupienia jest w sklepach też serek Tartare z orzechami włoskimi tak mi się teraz przypomniało, dobra opcja dla zaoszczędzenia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Zostanie mi spora ilość, a przypomniało mi się, że chyba assasine podawałaś tu jakiś prosty przepis na zakąskę z bakłażana? Assassine jak ci teraz sprzeda przepis na zakaske z baklazana to nie wydaje mi sie aby ci sie spodobal. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 W sumie już nie mam bakłażana to nie potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 ja pisałam o faszerowanych bakłażanach, albo o makaronie z grillowanym bakłażanem, nie o zakąsce.polecam też ajwar, ale jest z tym trochę zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.