Mroku 1 005 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 (pipi)ac biede (pipi)ac biede a do biedronki bedziesz zasuwal swoja audica,nie wstyd troche ? Wez kup na poczatek sosy slodko kwasne(w sloikach),piersi z kurczaka i (pipi)a ryz lub inne scierwo, to co lubisz, racja ? Podsmaz kurczaka, pozniej do gara podgrzej te sosy slodko kwasne i w(pipi) te kawalki kurczaka do sosu, ugotuj ryz i gotowe. Szybki i dobry obiad. Mozna ? Mozna Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 (edytowane) Podsmaz kurczaka, pozniej do gara podgrzej te sosy slodko kwasne i w(pipi) te kawalki kurczaka do sosu, ugotuj ryz i gotowe. Szybki i dobry obiad. Mozna ? Mozna Propsuję, sam często robię takie żarcie. Kurczak z biedry (udka pakowane po 6 sztuk), sos Łowicz plus ryż i wyżerka gotowa. A warzywa na patelnię też są spoko i nie muszą być wcale suche - wystarczy, że podczas smażenia polejesz je dobrze wodą. Ja wpierdzielam je właśnie z podsmażonym kurakiem. Jedna paczka warzyw starcza mi na dwa bardzo sycące obiady. Edytowane 31 sierpnia 2015 przez columbo Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Za jakąś godzinę wybieram się na większe zakupy do biedronki i najpierw chciałbym ustalić jakie produkty będą mi niezbędne. Na pewno wezmę te paczkowane piersi kury, mięso mielone naturalnie nie te garmażeryjne gdyż (pipi) biedę, sporo puszek z pomidorami/kukurydzą/fasolą, jakieś pesto, śledzie w słoiku, od biedy raz na jakiś czas gotowe dania typu pierogi. Dalej niestety w głowie mam pustkę i dalszych pomysłów brak. Drodzy forumowicze, co jeść aby nie umrzeć z głodu? cukinia to klucz do sukcesu. pasuje do kuraka, do mięsa mielonego, albo do dań bez mięsa. smażysz lekko osoloną na suchej patelni aż się przyrumieni, dodajesz pomidory z puchy/świeże i albo podsmażone mięso, jakąś szynkę albo inne warzywa (oliwki, bakłażan, bób, doprawiasz solą, pieprzem, mieszasz z makaronem i voila. opcjonalnie można dodać jogurtu greckiego/słodkiej śmietanki. szybkie, spoko i smaczne. polecam też cukinie faszerowane jakimś mięchem + fetą. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 polecam też cukinie faszerowane jakimś mięchem + fetą. To mu sie spodoba najbardziej. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Taka porcja sosu ze słoika to góra cukru. Jaknie chcesz mieć suchego ryżu z warzywami i kurczakiem to wbij jajko, a do smaku używaj past, np z ostrej papryki. Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Jak wyżej - ryż to Twój przyjaciel. Do tego filet z kurczaka, trochę warzyw, sos sojowy, czosnek itp. Sosy gotowe jak juz to jakieś indyjskie (Lidl się kłania), na pewno nie goowna z jakiejś Dawtony czy Madero co to glut na mące robiony. Brokuły - 5 minut i obiad gotowy. Naleśniki z czym tylko chcesz. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Te Indyjskie oprócz masy cukru mają jeszcze sporo tłuszczu. Składowo nalepiej wypadają Uncle Bens, choć też mają sporo cukru... ale już chociaż tej chemii nie ma. Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 mleko kokosowe, dynia, curry, kolendra, imbir, czosnek, kumin, opcjonalnie pomidory, chilli lub kurak i jest sos indyjski. po co kupować słoiki. Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Jak jest czas i ktoś ogarnia temat to jasne że tak, ale dla niedzielnego kucharza to idealny start. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 http://www.szczyptachili.pl/majonez-sprawia-ze-kotlety-sa-niezwykle-delikatne-powiedziala-bym-ze-rozplywaja-sie-w-ustach-lekkiej-pikanterii-dodaja-im-przyprawy/ Yano, coś dla Ciebie. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 listopada 2015 Opublikowano 3 listopada 2015 (edytowane) no nie wiem ;p ale z innej beczki przypadkiem znalazłem zestaw przepisów na różne rodzaje "stripsów" w różnorakich ciekawych panierkach i smakach + ładne fotki http://imgur.com/gallery/lnYfw wygląda apetycznie Edytowane 3 listopada 2015 przez Yano Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 3 listopada 2015 Opublikowano 3 listopada 2015 Na zdjeciach zawsze wyglada apetycznie. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 21 listopada 2015 Opublikowano 21 listopada 2015 (edytowane) http://nerdskitchen.pl/hot-dog-bioshock-infinite-hot-dog-z-pikantna-karmelizowana-cebula-w-whisky-grillowana-papryka-oraz-korniszonami/ależ ludzie wymyślają. Przyznam, że wygląda to nieźle i ten hot dog, jak i ta ich stronka. Edytowane 21 listopada 2015 przez grzybiarz Cytuj
Paliodor 1 769 Opublikowano 22 listopada 2015 Opublikowano 22 listopada 2015 Panowie znacie jakieś przepisy na dobre burgery? Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 22 listopada 2015 Opublikowano 22 listopada 2015 Mięso 70% udźca, 30% łopatki wołowej. Sól, pieprz, nie wyrabiać za długo. Smażyć po kilka minut na gorącej patelni, pod koniec położyć plaster dobrego sera i przykryć żeby się rozpuścił. Bułkę lekko podpiec, sos dowolny, mięso z serem, cebula (wcześniej osolona), pomidor - klasyka. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 marca 2016 Opublikowano 23 marca 2016 Wczoraj kupiłem bakłażana, bo robi jeden przepis z kuchni lidla;) Zostanie mi spora ilość, a przypomniało mi się, że chyba assasine podawałaś tu jakiś prosty przepis na zakąskę z bakłażana? #forumkafeteria Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 23 marca 2016 Opublikowano 23 marca 2016 Twaróg mieszasz z czosnkiem, orzechami i pietruszką, bakłażana kroisz w cienkie podłużne plastry i smażysz na oliwie aż lekko się zrumieni i zmięknie. Osączasz, solisz, studzisz i zawijasz rulony z serem w środku. Na zimno wchodzą jak masło. 2 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 24 marca 2016 Opublikowano 24 marca 2016 może idź lepiej do jakiegoś masterchefa? ps. jakie orzechy? Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 24 marca 2016 Opublikowano 24 marca 2016 Dowolne, włoskie będą ok byle nie za dużo bo może być gorzkie, ale z nerkowcami solonymi też fajnie chrupie. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 24 marca 2016 Opublikowano 24 marca 2016 Zrobilem dzisiaj stripsy w panierce z pringlesow originals - mega! Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 24 marca 2016 Opublikowano 24 marca 2016 Wrzucam foty Rudiok z Twojego przepisu. Tylko nieco zmodyfikowałem, ponieważ bakłażan był krótki (po wczorajszym żarciu). A i dałem orzechy nerkowca. Lasce smakowało, mi się wydaje, że trochę przesoliłem. Dzięki za przepis, od teraz chyba będę łączył orzechy z twarożkiem Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 25 marca 2016 Opublikowano 25 marca 2016 Git fajnie, że smakowało. Do kupienia jest w sklepach też serek Tartare z orzechami włoskimi tak mi się teraz przypomniało, dobra opcja dla zaoszczędzenia czasu. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 25 marca 2016 Opublikowano 25 marca 2016 Zostanie mi spora ilość, a przypomniało mi się, że chyba assasine podawałaś tu jakiś prosty przepis na zakąskę z bakłażana? Assassine jak ci teraz sprzeda przepis na zakaske z baklazana to nie wydaje mi sie aby ci sie spodobal. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 25 marca 2016 Opublikowano 25 marca 2016 W sumie już nie mam bakłażana to nie potrzebuję Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 25 marca 2016 Opublikowano 25 marca 2016 ja pisałam o faszerowanych bakłażanach, albo o makaronie z grillowanym bakłażanem, nie o zakąsce.polecam też ajwar, ale jest z tym trochę zabawy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.