Opublikowano 12 lipca 20168 l Będę robił dziś domowe burgery, mięso wyjąłem z zamrażary. Jakiś przepis by się przydał, chociaż chyba wrzucę do mięcha jajka (właśnie sobie przypomniałem, że wczoraj je zjadłem i nie mam), trochę bułki tartej, musztardy, pieprzu soli i to wszystko? Specjalnie dziś byłem na rynku po czerwoną cebulę, ale nigdzie nie mieli, wszędzie biała.
Opublikowano 13 lipca 20168 l Jajka i bułka do mięsa? Zrobisz mielone a nie burgery do dobrego mięsa tylko szczypta pieprzu, odrobina Worcestershire, może jakieś świeże zioła jak ktoś lubi (pietruszka), ewentualnie musztarda, ale nie wyrabiać za długo żeby mięso miało strukturę. 2-4 minut z każdej strony smażyć, dać mięsu odpocząć i wcinać.
Opublikowano 21 września 20168 l Hmm te jalapeno w jajku, bułce i serkiem w środku po usmażeniu chyba tracą nieco na właściwościach pikantnych. W ogóle to się wkręciłem w ostre papryki - kupiłem w Carefourze ostatnio słoik pół litrowy - papryczek chili - tyle że to konserwowe, ale i tak taka papryczka dodana do sosu, dodała fajnej pikanterii
Opublikowano 21 września 20168 l Cofam co napisałem o nieostrości, piję mleko i dalej piecze, pali cały ryj w środku, łącznie z ustami.
Opublikowano 15 października 20168 l Siedzę dzisiaj sam w domu i mam sobie SAM zrobić obiad, bo kobita będzie wieczorem. No lipa. Chyba se zamówię pizzę. Ale nie... Mam ochotę na mięcho. Upiekłbym coś naczyniu żaroodpornym, jakieś mięcho, warzywa. Coś polecacie? Bo ile można jeść pierogi/bigos/gołąbki/krokiety (jakie mama laski nam wysyła - mamy full zamrażarę tego). Ile można jeść zupy, ziemniaki z surówkami i mięsem? Jakoś nie mam pomysłu na żarcie. Fast fooda na mieście też żadnego nie chce. Rudiok HELP!
Opublikowano 15 października 20168 l Za późno Panie zrób se next time zapiekankę z ziemniaków i mięsa mielonego. Ziemniaki obgotowujesz lekko, mięso smażysz, robisz szybki sos beszamelowy (masło, mąka, mleko, sól, pieprz) plus co tam w lodówce jest (groszek, boczek, papryka) i układasz warstwowo w naczyniu, zalewając beszamelem każdą warstwę i na wierzch ser żółty. Zapiekasz jakieś 30-45 minut (trzeba sprawdzać) i gotowe. Z szybkiego mięcha też polecam golonki z indyka, wystarczy czosnek, liść laurowy, ziele, sól, wrzucasz do naczynia, olejem podlewasz i pieczesz aż będzie ładnie rumiane. A już mega szybka jest polędwica wieprzowa. Obsmażasz z każdej strony na mocnym ogniu po kilka minut, potem do piekarnika na 20-30 minut żeby doszła (zależy jaka waga) i szama. Albo kroisz w plastry i smażysz po 3-4 minuty z każdej strony i podajesz z sosem jakimś (pieczarkowy np.).
Opublikowano 16 października 20168 l Zrobiłem to: http://panismaczna.com/kurczak-z-pieczarkami-i-papryka-w-sosie-z-fety/ Feta nadała fajny, słony smak, tylko pieczarki chyba trafiłem na jakieś lipne. To, co napisałeś, skopiowałem sobie do notatnika
Opublikowano 13 grudnia 20168 l http://www.doradcasmaku.pl/przepis/390386/biala-kielbasa-z-mandarynkami.htmlO shieeet, ale to musi (nie)smakować.
Opublikowano 11 stycznia 20178 l Muszę się pochwalić, że dziś po raz pierwszy użyłem w końcu garnka do grzania na parze. Cukinie robiłem więc wyszło, ale już nie mogę się doczekać, jak będę robił piersi z kurczaka:) Jakie to będzie zdrowe (no poza tymi sterydami). Ciągle smażę i smażę i już mi to bokiem wychodzi. Jeszcze rodzice laski robią nam paczki ze swojskimi wyrobami: pierogi, krokiety, które też smażymy (oczywiście wędliny, kiełbachy i inne swojskie mięso - spoko). No, a dzisiaj zrobiłem to: http://www.mniammniam.com/Makaron_z_cukinii_w_sosie_smietanowo_serowym___prawie_fit___-19151p.html I wyszło dobrze. Szkoda tylko, że szukam jakichś dziwnych przepisów, a podstaw nie znam. Chciałbym umieć robić sos pieczeniowy :/ Edytowane 11 stycznia 20178 l przez grzybiarz
Opublikowano 11 stycznia 20178 l Tylko pamiętaj żeby czymś wyłożyć naczynie jak będziesz ryby gotować (ja używam np liści z kapusty), bo potem rybą jedzie. A sam parowar świetna sprawa, sałatka jarzynowa z jarzyn na parze smakuje o niebo lepiej.
Opublikowano 11 stycznia 20178 l PRODUCT PLACEMENT Nie dostałes sraki po tym sosie ? widze ze bardzo smietanowy ja mam zawsze srake po takich .Lepiej zabielać monką.Młode ziemnaczki z koperkiem na plus . Edytowane 11 stycznia 20178 l przez Mecenas
Opublikowano 12 stycznia 20178 l Już nie pamiętam, bo to było w maju. Ja wolę bardziej śmietanowy, niż sypać mąką. Po smietanie nie mam sr.aki, ale jak piję kawę z mlekiem... to zar
Opublikowano 20 stycznia 20178 l Zrobiłem dziś na obiad zupę czosnkową. Boże jakie to dobre! W ogóle to był mój debiut jeśli chodzi o zupy. Jakbym wiedział że to takie proste, to już wcześniej bym coś dłubał. Teraz chyba częściej będę robił zupy. http://zmiksowani.pl/przepis/979922 A na drugie klasyczne pieczonki na blaszce w piekarniku. Pojechałem po ostrości, ale nikt w domu nie narzekał.
Opublikowano 22 stycznia 20178 l spoko przepis na zimę, tylko później wydech że trzeba w domu siedzieć :)
Opublikowano 23 stycznia 20178 l Tą zupą czosnkową to mnie nakręciłeś. Zorbie sobie chyba dzisiaj, tylko masła nie dam bo nie używam.
Opublikowano 25 stycznia 20178 l spoko przepis na zimę, tylko później wydech że trzeba w domu siedzieć :) Bo to jest przepis dla singli.
Opublikowano 18 lutego 20178 l Siemankoi, polecicie jakis fajny przepis na zarcie na impreze, tylko nie zadna sałatka, na pewno bede robil quritto ale chce cos jeszcze sycacego do tego dorzucić, najlepiej aby było smaczne, proste no i nie za drogie :)
Opublikowano 18 lutego 20178 l sprawdź temat hu.jaszka http://www.psxextreme.info/topic/113526-coś-na-szybko-w-wypadku-imprezy/
Opublikowano 18 lutego 20178 l Ciągle przekręca mój nick i szuka okazji by naszczekać. Adwokat jego jesteś?
Opublikowano 3 kwietnia 20178 l Wyjąłem mięso mielone, mam makaron, mam pesto pomidorowe. To co, połączyć to wszystko + dodać cebulę czosnek i przyprawy? Bo nie chce mi się iść po pomidory w puszce, a nie wiem czy to pesto pomidorowe będzie ok. Rudiok, jakieś pomysły?:)
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.