Rudiok 3 376 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Hmm.. Pesto pomidorowe trochę za mocne wg mnie do mięsa mielonego. Może ci zdominować smak. Chyba że byś podsmażył mięso z cebulą i czosnkiem, wymieszał z makaronem i beszamelem, na wierzch pesto, posypać serem i zapiec w piecu. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Tego pesto pomidorowego prawie w ogóle nie czuć, bo to jakiś słoiczek z biedry:)A dodałem do mięcha makaronu, sera, cebuli, czosnku, papryczki ostrej, trochę sosu srirachy, przyprawy, no i na koniec to pesto, bo wiem, że lubi się przypalić. Wyszło w miarę zjadliwie. Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Ostatnio zrobiłem szejka waniliowego. Za(pipi)i.sty. Najlepsze jest to że nie smakuje jak szejki z różnych sieci fast foodowych gdzie nawalą cukru, aromatu i tyle. Raz zrobiłem bez cukru/słodzika i też był świetny. W sumie to żadna filozofia. Mieszamy wszystko blenderem, dorzucamy na wierzch bitej śmietany ( wg mnie min. 36% ) i gotowe. Tylko wcześniej trzeba sobie kostki lodu przygotować. Tutaj link do składników: https://www.tasteaholics.com/re(nene)es/drinks/fat-burning-vanilla-smoothie/ Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Chcę się popisać przed du.peczką i zrobić carbonarę, może być na takim zwykłym boczku, czy w np. w Lidu jest pancetta? Jaki ser do tego? Parmezan? W Lidlu jest pecorino? Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 xD Nic z tego nie ma w lidlu. W lidlu jest fajny boczek pokrojony juz w kostke (podwojne opakowanie) oraz serk grana padano za 12zl sztuka 250g. Powodzenia. Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Boczek już mam, ale myślałem, że będzie taki prawdziwie włoski :( No to nic, jak nie wyjdzie, to zrobię jej kanapkę z szynką i keczupem. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Wiem, raz chcialem sie poczuc jak podczlowiek. 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Próbował ktoś? https://www.youtube.com/watch?time_continue=67&v=LItNFP7icUw 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Burger z malarią, super pomysł. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 24 września 2017 Opublikowano 24 września 2017 Co mam zrobić na obiad? Żonka wyjechała do fryzjera i kazała mi zrobić obiad - jak wróci ma być gotowe. Polećcie jakiś przepis, ziemniaki z czosnkiem i śmietaną odpadają. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 24 września 2017 Opublikowano 24 września 2017 żartuję, ale muszę bo już stary się robię i potem mnie żadna nie zechce. Zrobię to:https://www.doradcasmaku.pl/przepis/403396/schabowe-z-cukiniaporem-i-papryka.htmlz pyrami i może jakąś surówką. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 27 lutego 2018 Opublikowano 27 lutego 2018 A żem kulki zrobił. wg tego: https://www.winiary.pl/przepis.aspx/136127/kulki-rafaello 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 27 lutego 2018 Opublikowano 27 lutego 2018 (edytowane) Trochę zżółkły. Ale fajne polskie i trudne słowo - zżółkły. Edytowane 27 lutego 2018 przez Rozi Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 27 lutego 2018 Opublikowano 27 lutego 2018 Co ty grzybi jadłeś, że takie wyszły? Ino ryż? Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 27 lutego 2018 Opublikowano 27 lutego 2018 Żółte bo masło i wafle. Ogólnie brak mi w środku orzechów, a tak, prawie jak kupne/kupcze Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 http://nerdskitchen.pl/little-nightmares-stek-karmelizowane-marchewki/ Przepisy na potrawy z gier. Ładnie wygląda, postarali się, ale nie wiem, czy te potrawy faktycznie występują w grach? Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 Lidl ma przepisy na jutubie, ale widze że taki polomarket też ma całkiem fajne przepisy: https://www.polomarket.pl/pl/przepisy/ nie nagłaśniają, bo nie zaangażowali celebrytów Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 23 czerwca 2018 Opublikowano 23 czerwca 2018 Niby śmieszne, ale ja tam lubię i galaretę i parówki. Tylko octem bym raczej nie polał. Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Grzyb na kutasie. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 Bardzo spoko przepis, polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.