Skocz do zawartości

Przepisy


Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.10.2018 o 18:52, grzybiarz napisał:

Wygląda jakby Dareal Radex Hejo to wrzucił.

 

wygląda jak filmik od tych debili co  kręcą porno filmy z  robienia noża z tektury. Szkoda trochę żarcia, dzieci  w afryce płaczą.

  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio chodza za mna zapiekanki. Ale takie jak z nadmorskich/dworcowych budek - chrupiace, ze spieczonym serem, pieczarkami podsmazonymi i keczupem. Na razie suplementuje sie tymi z lidla. Sa calkiem spore i smakowo ok. Ale chcialbym zrobic swoja od poczatku i w sumie mam zagwozdke, bo nigdy sie nad tym nie zastanawialem, ale jakie jest ciasto na zapiekanke? Stawiam, ze drozdzowe ale jednak jest chyba inne niz na pizze.

 

Zatem, ma ktos sprawdzony przepis na ciasto do zapiekanki? xD Poki co szukam tutej, jeszcze nie odpalalem szerokiego internetu.

  • WTF 1
Opublikowano

No co ty. Nad morzem jak jadles zapiekanke to byla na bulce z piekarni? Lepiej to juz kupic lidlowska ale ja chce zrobic samemu.

  • Minusik 1
Opublikowano

Robię czasami i najlepsze wychodzą właśnie na bagiecie, ale nie jakiejś tam z ciasta mrożonego, tylko właśnie z piekarni, albo inny świeży wypiek. Na to trochę oliwy, mozzarella i na górę podsmażone pieczary z cebulą, przyprawione ziołami i dużo ilością pieprzu.

Opublikowano

Moje dwa ulubione przepisy:

 

 

 

 

Francuskie bagietki są świetne na zapieksy, aż dziw, że żabojady tego nie podłapali. 

 

Choć prościej jest po prostu znaleźć lokalną, dobrą piekarnię i tam się zaopatrzyć. 

Opublikowano
9 godzin temu, Mejm napisał:

Czyli trzeba szukac przepisu na ciasto na bagiete.

 

  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Przepis by Rudiok, aczkolwiek chyba żem nieco zmodyfikował.
bfa7304dd2bcda73be300c45b4e1eade.jpg
40cb50fbd983285ca6e1877a60d7527f.jpg
Dobrze tak sobie czasem usmażyć na grillowej patelni cukinię, a do tego serek z czosnkiem pietruszka i orzeszkami nerkowca. Całość doprawiona solą i pieprzem.

ps. aha, oleju za dużo dałem, ale odsączyłem elegancko na ręczniczku papierowym :lapka:

  • Lubię! 1
Opublikowano

Parę dni temu o(pipi).ałem pesto, ale takie własnoręcznie robione. Miałem na balkonie sporo bazylii no i zmiksowałem z cheddarem, orzechami, czosnkiem, pietruszką oliwą + sól, pieprz. Wyszło zaje.biście aromatyczne pesto. Teraz te ze słoika nie będą mi smakować:/

  • Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 1.08.2019 o 16:56, grzybiarz napisał:

Przepis by Rudiok, aczkolwiek chyba żem nieco zmodyfikował.
bfa7304dd2bcda73be300c45b4e1eade.jpg
40cb50fbd983285ca6e1877a60d7527f.jpg
Dobrze tak sobie czasem usmażyć na grillowej patelni cukinię, a do tego serek z czosnkiem pietruszka i orzeszkami nerkowca. Całość doprawiona solą i pieprzem.

ps. aha, oleju za dużo dałem, ale odsączyłem elegancko na ręczniczku papierowym :lapka:

 

dobra rozyebał mnie litr oleju na grillowej patelni smażąc cukinię, o cie chuy

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...