Opublikowano 11 grudnia 201212 l Tez robilem, tylko z fileta, bo nie lubie grzebac sie w kosciach Ogolnie przepisy z lidla sa spoko, robilem wiekszosc i wychodza naprawde ok.
Opublikowano 15 grudnia 201212 l Przepis na rewelacyjne ciastka: - 28dag margaryny - 20dag cukru - 4 łyżki miodu - 4 łyżki mleka kokosowego (może być zwykłe albo sojowe) - 2 łyżki melasy z trzciny cukrowej - 10dag płatków owsianych - 10dag dyni - 10dag słonecznika - 10dag kokosu - 10dag rodzynek - 10dag płatków migdałowych - 10dag orzechów ziemnych - 10dag sezamu Pierwsze składniki stopić w garnku. Jak będzie stopione to sypkie wrzucić i gotować 5 minut. Potem wyłożyć na blachę wyłożoną papierem, piec 15 minut w 175 stopniach z termoobiegiem. Pokroić ciepłe, bo jak zastygnie to będzie zbyt twarde.
Opublikowano 17 grudnia 201212 l U mnie wczoraj grane były ciastka z makadamią, przypominają te które można kupić w subwayu za jakieś kosmiczne 3 zł za sztukę. Przepis: http://www.wielkiezarcie.com/re(nene)e38924.html
Opublikowano 17 grudnia 201212 l Ja ostatnio pierniki na święta piekłem. Przepis ten co niżej tylko, że dałem dwa razy więcej miodu i przypraw do piernika, a jako, że dałem więcej miodu to radzę zrezygnować z mleka no i więcej mąki dać żeby ciasto za się nie lepiło do rąk. Polecam jak najbardziej, dobre rady pod przepisem są. Na przykład to, żeby jabłko włożyć do pojemnika, próbowałem po kilku dniach i zaje.biste mięciutkie są sku.rwsyny. I nie piec te 15 minut tylko jakieś 10-13, bo po piętnastu to zdeka przypalone są, no, ale to może od piekarnika zależeć. Doradzam robić je dość grube, takie cienkie łatwo się przypalą. Elo i smacznego :* http://www.kwestiasm...ki/przepis.html Edytowane 17 grudnia 201212 l przez Yakubu
Opublikowano 17 grudnia 201212 l przeklikalem ta je.bana strone co podal yakubu i zaraz zemdleje z glodu.
Opublikowano 16 stycznia 201312 l polecam sos/maz jajeczna (zero podtekstow), przepis jest taki: - 2-3 jajka - 30-40g majonezu - 10g keczopo majonez z kepuczem mieszamy w misce, ugotowane na twardo jajka trzemy tarka do tej miski i mieszamy, koniec. dobry staf na kanapki to potem natrzec (np z serem i szyna) i jesc, bo samo to tak srednio.
Opublikowano 30 stycznia 201312 l Zrobiłem dziś sobie prymitywny sos do makaronu, ale za(pipi)iście mi smakował, więc chętnie podzielę się przepisem. Składniki: Wystarczy puszka pomidorów (najlepiej całe, bez skórki), koncentrat, czosnek i przyprawy wg. gustu, ja używałem bazylii,oregano, soli i pieprzu. Pomidory zmiksować, dodać koncentrat. Pokroić bardzo drobno ząbek czosnku. Wszystko do garnka, gotujemy i przyprawiamy. I to koniec. Bardzo tani i prosty sos, a smakuje wg. mnie bardzo dobrze
Opublikowano 30 stycznia 201312 l Do przepisu krupka proponuję dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę a zamiast czosnku cebulę. Można też wszystko smażyć razem z makaronem na patelni. Niebo w papie. Lepsze niż z mięsem mielonym. Najlepsza jest kiełbasa własnej roboty a nie te paczkowane ogniskowe parówy.
Opublikowano 30 stycznia 201312 l Posiada ktoś jakiś dobry przepis na domowy pasztet? Z jakiego miesa najlepiej robić, z królika?
Opublikowano 2 lutego 201312 l nie jest to super szybki obiad, ale dość prosty. moja dzisiejsza improwizacja, która rozwaliła wszystko Składniki: filet kurczaka, 2-3 duże cebule, gorgonzola (z biedry niedroga i wypróbowana - nadaje się), kulka mozzarelli (jeśli ma być po kosztach, to spokojnie można dać tylko gorgonzolę), duża śmietanka 30% (jedna na dwa średnie cyce), jajko, kostka rosołowa, curry, pieprz, gałka muszkatołowa i zioła prowansalskie, trochę żółtego sera do posypania - filet z kurczaka (ja pokroiłam w długie paski, ale może być w całości) podsmażyć z kostką rosołową i curry, przełożyć do naczynia żaroodpornego razem ze wszystkim w czym tam pływa ( nieduża blacha do ciasta od biedy chyba też może być) - cebulę pokroić w piórka (może być nieco grubiej), posolić i dusić na wolnym ogniu aż będzie miękka. ułożyć na kurczaku, też razem z sokiem - śmietankę wlać do gara, chwilę gotować, wrzucić gorgonzolę i mozzarellę (nie trzeba kroić, szybko się rozpuszczą. na jedną śmietankę polecam połówkę każdego z serów), doprawić gałką muszkatołową (jak nie macie, obejdzie się bez), pieprzem i ziołami prowansalskimi. zestawić z gazu, dodać żółtko, dobrze rozmieszać. sos musi myć dość rzadki. jeśli nie jest, wlejcie trochę mleka. wylać całość na mięcho, żeby je przykryło, na wierzch zetrzeć ser. piec w temp. 170 stopni około 25 minut (nie na termoobiegu) Najlepsze byłoby z pieczonymi ziemniakami, ale z makaronem (np penne) też smakuje super.
Opublikowano 8 lutego 201312 l Eleganckie śniadanie (dzisiaj takie sobie zrobiłem): - bułka grahamka, przekrawamy - masło na dolną część bułki - pomidor w plasterkach - cebulka drobno pokrojona na pomidora - ser żółty, jaki tam kto lubi (ja dałem goudę) - mięso jakieś (ja dałem jakąś szynkę) - jajko na twardo w plasterkach - majonez na górną część bułki Extra smaczne
Opublikowano 8 lutego 201312 l Eleganckie śniadanie (dzisiaj takie sobie zrobiłem): - bułka grahamka, przekrawamy - masło na dolną część bułki - pomidor w plasterkach - cebulka drobno pokrojona na pomidora - ser żółty, jaki tam kto lubi (ja dałem goudę) - mięso jakieś (ja dałem jakąś szynkę) - jajko na twardo w plasterkach - majonez na górną część bułki Extra smaczne Edytowane 9 maja 201311 l przez _Be_
Opublikowano 12 lutego 201312 l Nie. Ot, lubię dobre jedzenie - a, że mam rano 10 minut przed pracą po wyjściu z psem do piekarni po świeże pieczywo to robię.
Opublikowano 12 lutego 201312 l Szybkie żarcie do pracy: - ćwiartka filetu z kuraka drobno pokrojona; - oliwa z oliwek; - pół małego pomidora (można dorzucić paprykę) - sól, przyprawy (kto co lubi) - paczka ryżu brązowego (może być biały, ale brązowy ma ciekawszy smak i jest bardziej sypki) Ryż wstawić do gotowania, a w międzyczasie na patelnię wrzucić oliwę, kuraka, posiekanego pomidora (wraz z papryką jak kto chce), wszystko przyprawić. Ugotowany ryż wymieszać z kurakiem na patelni, przełożyć do pojemnika i sycący posiłek do pracy gotowy. Bardzo smaczne na ciepło jak i zimno.
Opublikowano 12 lutego 201312 l Warto jeszcze dodać, że to bardzo wartościowy posiłek. Można do tego dorzucić jeszcze jakieś warzywo wedle upodobania, wiele możliwości
Opublikowano 12 lutego 201312 l Nie. Ot, lubię dobre jedzenie - a, że mam rano 10 minut przed pracą po wyjściu z psem do piekarni po świeże pieczywo to robię. Chyba! ale tylko chyba, mu chodziło o to, że kanapka nie jest żadnym przepisem. Tym bardziej, że z jajkiem, pomidorem, i szynką to nawet zużyta podpaska będzie ok
Opublikowano 12 lutego 201312 l Zatem czekamy na filmik jak wcinasz zużytą podpaskę z szynką, pomidorem i jajkiem. Żebyś miał łatwiej, możesz polać sobie ulubionym sosem, o ile ten z podpaski nie jest Twoim ulubionym, skoro zajadasz się takimi frykasami Edytowane 12 lutego 201312 l przez krupek1
Opublikowano 12 lutego 201312 l Ok, daj zamiast podpaski bule z tesco za 28 groszy. Przepis ten sam, iście zacny. Edytowane 12 lutego 201312 l przez gekon
Opublikowano 12 lutego 201312 l ... kanapka nie jest żadnym przepisem ... Jak by nie był to przepis to nie dało by się wypisać składników i sposobu przygotowania A że śniadanie to imo najważniejszy posiłek to zaproponowałem zjedzenie czegoś "bardziej" niż kromka z nutellą.
Opublikowano 12 lutego 201312 l mój przepis: 1. masło 2 kromka chleba PRZYGOTOWANIE: Smaruję chleb masłem Czaisz? To bzdura i czepiam się głupot, ale kanapkę zrobić sobie może nawet niewidomy, niemy, bez nóg z jedną ręką.
Opublikowano 13 lutego 201312 l No. Więc nie pisz, że coś co jest przepisem nie jest nim, bo jak widać jest - że mało skomplikowany, to inna sprawa. e. A poza tym masa ludzi jest gotowa dać za "taką bzdurę" z 9.99zł w jakimś śmieciowym fastfoodzie, więc podanie PRZEPISU na taką kanapę może się okazać zbawieniem i oszczędnością. Nie mówiąc o zdrowiu. Edytowane 13 lutego 201312 l przez hooki
Opublikowano 14 lutego 201312 l przepis na bulke z serem, szynka i pomidorem, ja (pipi)ie. Zapomniałeś o połowie składników, więc nie wiem kto tutaj "ja (pipi)ie"
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.