Skocz do zawartości

Przepisy


Rekomendowane odpowiedzi

Komentarze też dla beki, prócz tego:

Wy się śmiejecie, a autorka została wyróżniona przez Przyślij Przepis. Ten tatar został opublikowany w gazecie, a autorka zgarnęła 100zł.

 

http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/00/1f/cc/pdf-0apm7ie.pdf

 

Zniechęciłam się teraz, sama dodałam tu wiele przepisów, na różne ciekawe dania i desery z dobrymi zdjęciami, ale zauważyłam że PP woli publikować banalne przepisy jak to, lub deser z galaretki i bitej śmietany, sałatki z 4 składników,czy znane wszystkim przepisy na placki ziemniaczane, makaron z serem.

Odnośnik do komentarza
  • 1 miesiąc temu...

fajny przepis na papruyczki w panierce i z serem

 

 

tak naprawde to tylko propzycja przygotowania, równie dobrze mozna wziąć inne papryczki, nieco większe, naciąć i wydłubać środek a nie przecinać na pół i przez nacięcie napchać sera, potem w panierke, i oczywiście można to też we frytownicy albo na patelni w oleju zrobić

 

tak czy siak bardzo fajna przekąska, jadłem pare razy w knajpie i własnej roboty i w sumie żałuje że nie jem tego częściej, chyba moja ulubiona "przystawka"

 

można dodać gestą śmietane albo sos śmietanowo czosnkowy, wtedy mamy fajny kontrast między gorącą i ostrą papryczką a zimną śmietaną

Odnośnik do komentarza

o skoro jest zainteresowanie to dodam jeszcze że w leclercu albo w realu (a chyba nawet w obu tych marketach) od jakiegoś czasu można kupić dosyć różnorodne świeże papryczki (nie żadne słoiki tylko zwykle papryczki na stoisku warzywnym).

mają np jalapenio, habanero, paperoni, pirpiri, i kilka innych rodzajów, całkiem niezły wybór, kiedyś czegoś takiego nie było

 

aż sobie chyba w ten weekend zrobie takie papryczki z serem w panierce :D

Odnośnik do komentarza
  • 4 tygodnie później...

Mielone z opakowania do miski - zagniatam - formuje kulki - rzucam na deske owinieta folia przezroczysta - rozklepuje reka dosyc sporo ponad rozmiar bulki - mocno rozgrzewam patelnie i przecieram olejem rzepakowym - smaze dopoki na gorze nie zaczna wyciekac soki - przewracam - potem ewentualnie jeszcze raz to samo zeby odparowac wode bo z tych lidlowych/biedronkowych mies masa tego wycieka. Zadnych przypraw, te laduja w sosie.

Odnośnik do komentarza

Podajcie mi swoje przepisy na mięso do burgera - jak przygotowujecie mięso, na czym smażycie, co dodajecie??

kurde to pytanie, i odpowiedzi na nie, było tu już ze 20 razy :/

 

ja dodaje soli i pieprzu i ugniatam żeby sie wymieszało.

uformowane kotlety smarze na patelni grillowanej na niewielkiej ilości oleju. w czasie smarzenia posypuje rozmarynem (naprawde robi wielką różnice i super pasuje). po przewróceniu na druga strone kłade ser zeby sie roztopił

Odnośnik do komentarza

Chciałbym zrobić penne z kurczakiem w sosie pomidorowym. Wymyśliłem, że pokrojonego, przyprawionego kurczaka podsmażę, po kilku minutach doleję pomidory z puszki, wkrojoną cebulę i ząbki czosnku, zmniejszę ogień, nakryję czymś i tak poduszę kilka minut dodatkowo. Ugotuję makaron a potem obleje go kurczakiem w sosie. Czy to się robi jakoś inaczej? Może zrobić osobno sos z pomidorów w puszce na patelni, na oliwie, dosypać cebulki, czosnku, bazylii, kurczaka podsmażyć, a potem wszystko do żaroodopornego naczynia i do piekarnika na 30 minut? Co lepsze?

Odnośnik do komentarza

Ja bym do kurczaka, po tym jak go lekko obsmaze, dorzucil zebule i czosek i lekko je zeszklil a dopiero na to pomidory (sumie to mysle nawet czy nie obsmazyc kury osobno i dopiero na koncu wrzucic do sosu z makaronem). W sensie nie chcialbym dusic cebuli i czosnu w pomidorach bo tak to by sie skonczylo jakby zamienic kolejnosc. No i pamietaj o lyzeczce cukru do pomidorow zeby zlamac kwasowatosc. Oregano by tez nie zaszkodzilo. Makaron gotowany z lyzka oliwy i w osolonej wodzie na koncu bym tylko odcedzil, wrzucil do sosu i lekko go zredukowal do momentu aby oblepial makaron a tak zeby kluchy w nim nie plywaly. Posypac parmezanem, przyozdobic listkiem bazylii.

  • Plusik 3
Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...