Opublikowano 15 stycznia 201510 l http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/tatar-z-parowek-2 To macie jeszcze jeden przysmak od którego nie będziecie mogli się odpędzić!
Opublikowano 15 stycznia 201510 l Komentarze też dla beki, prócz tego: Wy się śmiejecie, a autorka została wyróżniona przez Przyślij Przepis. Ten tatar został opublikowany w gazecie, a autorka zgarnęła 100zł. http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/00/1f/cc/pdf-0apm7ie.pdf Zniechęciłam się teraz, sama dodałam tu wiele przepisów, na różne ciekawe dania i desery z dobrymi zdjęciami, ale zauważyłam że PP woli publikować banalne przepisy jak to, lub deser z galaretki i bitej śmietany, sałatki z 4 składników,czy znane wszystkim przepisy na placki ziemniaczane, makaron z serem.
Opublikowano 19 lutego 201510 l fajny przepis na papruyczki w panierce i z serem tak naprawde to tylko propzycja przygotowania, równie dobrze mozna wziąć inne papryczki, nieco większe, naciąć i wydłubać środek a nie przecinać na pół i przez nacięcie napchać sera, potem w panierke, i oczywiście można to też we frytownicy albo na patelni w oleju zrobić tak czy siak bardzo fajna przekąska, jadłem pare razy w knajpie i własnej roboty i w sumie żałuje że nie jem tego częściej, chyba moja ulubiona "przystawka" można dodać gestą śmietane albo sos śmietanowo czosnkowy, wtedy mamy fajny kontrast między gorącą i ostrą papryczką a zimną śmietaną
Opublikowano 19 lutego 201510 l Ciekawy pomysł, w sumie zajadam się ostrymi papryczkami z serem, a tu jeszcze dodatkowo w panierce, podsmażane/pieczone. Edytowane 19 lutego 201510 l przez grzybiarz
Opublikowano 19 lutego 201510 l Opanierowane nafaszerowane serem jalapenos sa super, jak uda wam sie gdzieś dorwać to polecam juz gotowe do smażenia firmy McCain
Opublikowano 20 lutego 201510 l o skoro jest zainteresowanie to dodam jeszcze że w leclercu albo w realu (a chyba nawet w obu tych marketach) od jakiegoś czasu można kupić dosyć różnorodne świeże papryczki (nie żadne słoiki tylko zwykle papryczki na stoisku warzywnym). mają np jalapenio, habanero, paperoni, pirpiri, i kilka innych rodzajów, całkiem niezły wybór, kiedyś czegoś takiego nie było aż sobie chyba w ten weekend zrobie takie papryczki z serem w panierce
Opublikowano 25 lutego 201510 l https://www.facebook.com/pages/Kuchenne-Igraszki-I-Grażki/W każdym przepisie kostki rosołowe. Fejk, ale śmieszy.------------ Edytowane 26 lutego 201510 l przez grzybiarz
Opublikowano 22 marca 201510 l Podajcie mi swoje przepisy na mięso do burgera - jak przygotowujecie mięso, na czym smażycie, co dodajecie?? Mam swój sposób, ale czuje, że coś jest nie tak, chce porównać.
Opublikowano 22 marca 201510 l po uformowaniu kotleta mieso smaruje sosem worcestershire, smaze na patelni grillowej bez tluszczu, po przekreceniu na druga strone na wierzch daje plaster sera zoltego, a po zdjeciu z patelni sole i pieprze
Opublikowano 22 marca 201510 l Mielone z opakowania do miski - zagniatam - formuje kulki - rzucam na deske owinieta folia przezroczysta - rozklepuje reka dosyc sporo ponad rozmiar bulki - mocno rozgrzewam patelnie i przecieram olejem rzepakowym - smaze dopoki na gorze nie zaczna wyciekac soki - przewracam - potem ewentualnie jeszcze raz to samo zeby odparowac wode bo z tych lidlowych/biedronkowych mies masa tego wycieka. Zadnych przypraw, te laduja w sosie.
Opublikowano 22 marca 201510 l Poprosze przepis na sos do hamburgera. Moze byc w stylu tego z big maca jak ktos zna (w sensie zrobil sam a nie zlinkuje z yt). Ja robie taki czasem. Na lyzke majonezu lyzeczka musztardy plus curry, sol, pieprz. Bardzo fajny sos wychodzi.
Opublikowano 22 marca 201510 l A wlasnie - jakie sosy robicie do burgerow? do miseczki dodaję 2 łyżki majonezu i leję suto keczupu. polecam gordom ramsey
Opublikowano 24 marca 201510 l Podajcie mi swoje przepisy na mięso do burgera - jak przygotowujecie mięso, na czym smażycie, co dodajecie?? kurde to pytanie, i odpowiedzi na nie, było tu już ze 20 razy ja dodaje soli i pieprzu i ugniatam żeby sie wymieszało. uformowane kotlety smarze na patelni grillowanej na niewielkiej ilości oleju. w czasie smarzenia posypuje rozmarynem (naprawde robi wielką różnice i super pasuje). po przewróceniu na druga strone kłade ser zeby sie roztopił
Opublikowano 24 marca 201510 l To masz 21 raz, nie bede przepierdalal calego Kacika Smakosza, zeby znalezc odpowiedz na jedno pytanie. W kazdym razie, dzieki za uwagi panowie. Ostatnio kolega polecił przygotować mi mieso w pikarniku, widzialem zdjecia burgera i wyszło mu super. Moze wyprobuje.
Opublikowano 24 marca 201510 l Wczoraj zrobiłem burgery, a że zostało mi trochę "burgerów", to dziś miałem ziemniaki + "mielone" i surówka.
Opublikowano 24 marca 201510 l https://www.youtube.com/watch?v=EM6rcqghWbM Ktoś próbował tego przepisu?
Opublikowano 25 marca 201510 l Podobno jest jakaś jutuberka, którą zachwyca się cały świat. Babka gotuje nago, w sumie w majtach, ale bez stanika i zakrywa się owocami. To co wyżej, to jakaś inna, ale tamtej coś nie mogłem znaleźć. Przepis na sukces? Przepis nago ;0
Opublikowano 26 marca 201510 l Chciałbym zrobić penne z kurczakiem w sosie pomidorowym. Wymyśliłem, że pokrojonego, przyprawionego kurczaka podsmażę, po kilku minutach doleję pomidory z puszki, wkrojoną cebulę i ząbki czosnku, zmniejszę ogień, nakryję czymś i tak poduszę kilka minut dodatkowo. Ugotuję makaron a potem obleje go kurczakiem w sosie. Czy to się robi jakoś inaczej? Może zrobić osobno sos z pomidorów w puszce na patelni, na oliwie, dosypać cebulki, czosnku, bazylii, kurczaka podsmażyć, a potem wszystko do żaroodopornego naczynia i do piekarnika na 30 minut? Co lepsze?
Opublikowano 27 marca 201510 l Ja bym do kurczaka, po tym jak go lekko obsmaze, dorzucil zebule i czosek i lekko je zeszklil a dopiero na to pomidory (sumie to mysle nawet czy nie obsmazyc kury osobno i dopiero na koncu wrzucic do sosu z makaronem). W sensie nie chcialbym dusic cebuli i czosnu w pomidorach bo tak to by sie skonczylo jakby zamienic kolejnosc. No i pamietaj o lyzeczce cukru do pomidorow zeby zlamac kwasowatosc. Oregano by tez nie zaszkodzilo. Makaron gotowany z lyzka oliwy i w osolonej wodzie na koncu bym tylko odcedzil, wrzucil do sosu i lekko go zredukowal do momentu aby oblepial makaron a tak zeby kluchy w nim nie plywaly. Posypac parmezanem, przyozdobic listkiem bazylii.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.